"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"סיפור הנצח של העם היהודי"
שמואל וילנברג ז"ל, ניצול השואה האחרון מטרבלינקה הובא למנוחות והוא בן 93 • הנשיא ריבלין: "אני עומד כאן, כנשיא מדינת ישראל, על קברו של העד האחרון של טרבלינקה, ומולי עומדים, שוכבים, יחד איתך, 850 אלף יהודים"
חולקים כבוד לניצול השואה האחרון מטרבלינקה // חולקים כבוד לניצול השואה האחרון מטרבלינקה

"סיפור הנצח של העם היהודי"

שמואל וילנברג ז"ל, ניצול השואה האחרון מטרבלינקה הובא למנוחות והוא בן 93 • הנשיא ריבלין: "אני עומד כאן, כנשיא מדינת ישראל, על קברו של העד האחרון של טרבלינקה, ומולי עומדים, שוכבים, יחד איתך, 850 אלף יהודים"

נצחיה יעקב
, עודכן

בבית העלמין במושב אודים שבשרון הובא למנוחת עולמים שמואל וילנברג, ניצול השואה האחרון ששרד את מחנה ההשמדה טרבלינקה והלך לעולמו בן 93. ברקע ליוו אותו בשיר לוחמים פולני ידוע. ״היה צריך לחוות את החבר והידיד נפש שלי בשיר פרטיזנים האמיתי האותנטי שאומר, ׳אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה׳. אבל מי מבחין בהבדלים?״, אמר בדמעות אחד הניצולים, חברו הקרוב של המנוח שהיה מבין מאות רבים המלווים שהגיעו למרות מזג האוויר הגשום.

צילום: משה בן שמחון

בין המלווים לצד כחולי המדים היה גם אריאל יהלומי, בן 93 מלוד, חבר ילדות שבא ללוות חברו בדרכו האחרונה. ״הכרנו הרבה שנים למדנו בכיתה א, ב, ג בפולין ונפרדנו. אחר כך שוב נפגשנו בשנת 1983 בציון מרד גטו ורשה, בוורשה. הגענו עם המשפחות שלנו. ומידי פעם דרכנו הצטלבו. שנינו מלווים קבוצות ומלמדים גם תלמידים גרמנים ופולנים על השואה. לפני שנה נפגשנו בוורשה".

נשיא המדינה, ראובן ריבלין, נשא דברים בהלווייתו של וילנברג. "אני עומד כאן, כנשיא מדינת ישראל, על קברו של העד האחרון של טרבלינקה, ומולי עומדים, שוכבים, יחד איתך, 850 אלף יהודים", אמר ריבלין.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"לפני קצת יותר משנה פגשתי את שמואל בפעם האחרונה על אדמת פולין", סיפר הנשיא, "נסענו לשם לחנוכת המוזיאון למורשת יהדות פולין בוורשה. באצילות רבה ובגבורה אין קץ תיאר שמואל את שעבר עליו. 70 שנה חלפו מאז אך כשדיבר על אחותו בת השש שהלכה ולא שבה, שמואל עדיין בכה".

נשיא המדינה בהלוויה

הנשיא כינה את וילנברג "גיבור". "סיפור חייו של שמואל וילנברג הוא סיפור נצח של העם היהודי. הוא סיפור על תקווה ועל אמונה, על שואה ותקומה, על עוצמה ועל גאווה".

נשיא פולין שלח את תנחומיו

נשיא פולין, אנדז'י דודה, שלח אגרת נחומים לאשתו של שמואל ז"ל ובה כתב: "אני מעביר את תנחומיי הכנים למשפחת וילנברג. ברגעים הקשים והכואבים, אני משתתף באבל המשפחה והקרובים של המנוח.לפטירתו של שמואל וילנברג יש משמעות סימלית. הלך לעולמו אדם שמסמל את הסבל של העם היהודי. שמואל וילנברג יהודי מצ'נסטובה נידון למוות על ידי הגרמנים. הוא היה אחד מהמעטים שהצליחו לשרוד את המלחמה. הוא חווה מקרוב את הבורות של טרבלינקה, הוא שמע את צעקות האנשים החפים מפשע שנרצחו שם. הוא השתתף במרד הבלתי נשכח של האסירים בשנת 1943. הוא הצליח לברוח מהמקום שבו איבד את כל הקרוביו."

הנשיא הפולני הוסיף: "שמואל וילנברג סמל למאבק על כבוד האדם. הוא התנגד לנצחון הרשע. ספר הזיכרונות ועבודות הפיסול, החזירו את הזיכרונות לא רק כדי לעורר את המצפון של האנושות, אלא כדי לשמר לנצח את האמת על השואה ולהעביר לדורות הבאים כאזהרה.איבדנו את הגיבור הפולני והיהודי שלחם למען פולין החופשייה. איבדנו את הפטריוט הפולני שהשתתף בלחימה ב1939, את הלוחם ממרד ורשה ב 1944, בעל עיטור "וירטוטי מיליטרי". הוא היה חבר מיוחד של פולין והעם הפולני. האמירות החכמות שלו יהיו חסרים לנו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...