"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קטסטרופה אדירה ונדירה
ביקורת סרט: "ההונאה", ארה"ב 2016
ג'וש דוהמל ואל פאצ'ינו ב"ההונאה" // ג'וש דוהמל ואל פאצ'ינו ב"ההונאה"

קטסטרופה אדירה ונדירה

ביקורת סרט: "ההונאה", ארה"ב 2016

ישי קיצ'לס
, עודכן

פעם בכמה זמן נוחת על מסכינו סרט כל כך גרוע שהמילה "גרוע" פשוט אינה עושה עימו צדק. "ההונאה", שמערבב בחוסר כישרון מוחלט את המותחנים האירוטיים הטראשיים של ג'ו אסטרהש ("אינסטינקט בסיסי", "ג'ייד") עם המותחנים המשפטיים הפופוליסטיים של סוף שנות ה־80 ותחילת שנות ה־90 ("בחזקת חף מפשע", "הפירמה", "פרקליטו של השטן"), הוא דוגמה מושלמת לסרט כזה.

במרכז הסיפור המופרע והלא תמיד קוהרנטי ניצב עורך דין שאפתן, טיפש ונשוי (ג'וש דוהמל, "מקום מבטחים") שנלכד בתוך רשת של בגידות, שקרים ורצח, לאחר שהאקסית הסקסית שלו (מאלין אקרמן) חוזרת פתאום לחייו כדי לפתות אותו וכדי להציע לו מידע מפליל שיביא למפלתו של החבר הנוכחי שלה - מיליארדר מושחת מתחום התרופות (אנתוני הופקינס). עורך הדין הטיפש, שיודע שהקייס המתוקשר ירשים את מעסיקו (אל פאצ'ינו) וישדרג לו את הקריירה, מסכים כמובן, אך עד מהרה מתברר לו כי הוא נמצא הרחק מחוץ לליגה שלו.

מכאן מתחילה מסכת ארוכה וחסרת כל היגיון של תפניות הזויות ומשעשעות שמבוצעת ברישול מרבי. העלילה מגוחכת, הדיאלוגים מביכים, המשחק מוגזם ומעורר צחוק, הטוויסטים גנובים כולם מסרטים אחרים, טובים פי אינסוף, והסצנות מודבקות זו לזו באופן כה גס ואקראי שלעיתים קרובות לא ברור מה הקשר ביניהן בכלל.

למרות מיקומם הבולט והמבטיח על הפוסטר, הופקינס ופאצ'ינו מתבזים על המסך למשך כמה דקות בלבד, ורוב הזמן מוקדש לצרותיו הלא נגמרות של דוהמל, שחקן נטול כריזמה שמפגין מידה אפסית של מודעות עצמית. גם אקרמן ואליס איב (שמגלמת את האישה הנבגדת) אינן מבריקות, בלשון המעטה. אך מי שמצליח להתעלות על כולם הוא השחקן הדרום־קוריאני לי ביונג־הון ("ג'י.איי.ג'ו: כוח המחץ"), בתור מחסל קריפטי שמסתובב על אופנוע ומדבר כמו עוגיית מזל שהוטבלה ב־LSD, תוך כדי שהוא דורס למוות מעורבים בפרשה וגוסס ממחלה מסתורית.

הקטסטרופה האדירה והנדירה הזאת, שבהחלט ראויה להפוך לקאלט, היא סרטו הראשון כבמאי של מפיק הסרטים והטלוויזיה היפני־אמריקני שינטארו שימוסאווה. אפשר להמר שלא יהיה סרט שני.

ציון: 0

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...