יצרנית המכוניות השבדית "וולבו" הכריזה היום (שבת) על ריקול של 59 אלף מכוניות שיצאו ממפעליה ושיוצאו ל-40 מדינות, זאת בשל תקלה בחומרת מחשבי המכוניות שעשויה לכבות את מנועי הרכבים.
הריקול מתייחס לדגמים בעלי מנוע דיזל 5 צילינדר, מהסדרות 60 ו-70. טרם ידוע האם הריקול מתייחס גם למכוניות ששווקו בארץ. כרגע, הריקול מתייחס בעיקר למדינות שוודיה, בריטניה וגרמניה, שם אותרו מספר רב של לקוחות שדיווחו על אותה תקלה.
דובר החברה, סטפן אלסטרום, מסר לערוץ החדשות הבריטי סקיי ניוז כי בינתיים לא דווחו על תאונות שנגרמו כתוצאה מהתקלה. יחד עם זאת הסביר את הריקול הכלל עולמי ואמר כי "הלקוחות שנפגעו חוו חוויה לא נעימה". כל בעלי הרכבים מהסדרה המדוברת מתבקשים לשלוח דואר אלקטרוני למשווק המורשה של וולבו במדינתם, והיצרן יטפל בתקלה ללא עלות נוספת.
הריקול מגיע מספר ימים אחרי שענקית המכוניות השבדית הכריזה כי תיצור דגם שיאפשר לנהגים לפתוח ולהניע את המנוע דרך אפליקציה בטלפון החכם שלהם. עוד אמרו בוולבו כי הם מתכננים להיות היצרנים הראשונים שיוציאו לשוק מכונית ללא מפתח עד שנת 2017.
ביום חמישי דווח כי בעקבות חשש לתקלה בחגורות הבטיחות של בחלק מרכבי טויוטה. החברה, אחת מיצרניות הרכב הגדולות בעולם, פרסמה הודעת ריקול עולמית לרכבי שטח מסוג RAV4 שיוצר בין יולי 2005 לאוגוסט 2014 ודגם Vanguard שיוצר בין אוקטובר 2005 לינואר 2016.
הריקול נעשה בשל חשש לתקלה בחגורות הבטיחות בשורות מושבי הנוסעים. החברה קראה להחזיר לתיקון 1.3 מיליון כלי רכב בארה"ב, 625 אלף באירופה, 434 אלף בסין, 177 אלף ביפן ו-307 אלף באזורים אחרים. טרם התקבלה הודעה מטעם החברה בישראל. מדובר בכמעט שלושה מיליון כלי רכב.
על פי טויוטה העולמית, מדובר בתקלה בחגורות הבטיחות העשויות להיקרע בשעת תאונה מחלק מתכתי בריפוד המושב. "במקרה כזה", ציינו בחברה, "החגורה לא תצליח בלום או למנוע היפגעות של הנוסע בשעת תאונה".
החברה הוסיפה כי עד כה התקבלו שתי תלונות בנושא בארצות הברית ובקנדה, שם התאונה היתה קטלנית, ולכן התקבלה ההחלטה לריקול למרות שלדבריה לא נמצא כרגע קשר בין קריעת החגורה לתקלת ייצור. טויוטה זימנה לריקול ביפן עוד מאה אלף כלי רכב שיוצרו בין השנים 2006 עד 2014 עקב תקלה באזור מיכל הדלק העלול להוביל להתלקחות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
