"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מקורבי רה"מ: "המלצת בג"ץ - גזר דין מוות למתווה הגז"
בסביבת נתניהו מודאגים מהמלצת בג"ץ לעגן את המתווה בחקיקה • שטייניץ: "אם עכשיו הגלגל יחזור אחורה - זה סוף המתווה"
אסדת הגז תמר // צילום ארכיון: משה שי // אסדת הגז תמר

מקורבי רה"מ: "המלצת בג"ץ - גזר דין מוות למתווה הגז"

בסביבת נתניהו מודאגים מהמלצת בג"ץ לעגן את המתווה בחקיקה • שטייניץ: "אם עכשיו הגלגל יחזור אחורה - זה סוף המתווה"

שלמה צזנה
, עודכן

בלשכת רה"מ מודאגים מהמלצת בג"ץ בנושא מתווה הגז. מקורבים לראש הממשלה בנימין נתניהו העריכו אתמול כי הממשלה תתנגד להעברת מתווה הגז בהליך חקיקתי והבהירו כי אם המלצת בג"ץ תהפוך להחלטה מחייבת, "הדבר יהיה אסון אסטרטגי". זאת, מאחר שפירוש הדבר "גזר דין מוות למתווה, דבר שיוביל לקבורת המתווה", הסבירו.

המקורבים הוסיפו כי חברת נובל אנרג'י כבר שיכנעה פעם אחת את חבר הנאמנים להמתין להליך בישראל ולשוב להשקיע כאן, אך אם המתווה ייבלם שוב, לא מן הנמנע שהחברה תפנה לבוררות בינלאומית ותתבע את ישראל.

שר האנרגיה יובל שטייניץ אישר את הדברים ואמר אמש ל"ישראל היום" כי "אם עכשיו הגלגל יחזור אחורה ויורידו את הרכבת מהפסים בכך שיחזירו אותה לכנסת לתיקונים, זה סוף המתווה. לא יהיה צ'אנס נוסף. במקום שהמדינה תרוויח כמה עשרות מיליארדי דולרים בשנים הבאות, אנחנו עוד עלולים לשלם פיצויים של מיליארדים לחברות האנרגיה נובל ודלק".

שטייניץ הוסיף: "אם המתווה יגיע שוב לכנסת, הוא לא יעבור. יש 59 ח"כים בלבד, מאחר ששני שרים נמצאים בניגוד עניינים. גם אם נשיג רוב המשמעות היא ששוב ניכנס לעיכוב של חודשים, והדבר יוביל לכך שהמתווה יתרסק לחלוטין".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...