איך להפוך למשפחה בריאה? צילום: gettyimages // איך להפוך למשפחה בריאה? הרגלים בריאים מתחילים מהבית

איך להפוך למשפחה בריאה ב-3 צעדים?

הרגלים בריאים מתחילים מהבית: שבו לאכול יחד, צאו לפעילויות בחוץ ושימו לב מה אתם מכניסים לכריך של הילד

יום המשפחה בפתח, וזוהי הזדמנות מצוינת לחגוג בקרב המשפחה הגרעינית שלנו. אם יש סיבה למסיבה, במיוחד כשהמקור לחגיגה הוא המשפחה, אז למה לא להשתמש במועד המיוחד כהזדמנות לפתוח דף חדש להרגלים טובים עבור האהובים עלינו? זה הזמן לקבל יחד החלטות חדשות או ליצור מסורות משפחתיות שישפרו את חיי ובריאות המשפחה, דרך התזונה שלנו. 

ספרו לילדים שלרגל יום המשפחה אנחנו מתחילים לאמץ הרגלים חדשים שיעשו את החיים שלנו לטובים ובריאים יותר ,וגם יאפשרו לנו יותר זמן איכות משפחתי ולצורך זה קבלו כמה תובנות והצעות:

החינוך מתחיל מהבית - ארוחה משפחתית ודוגמא אישית:

מחקרים מראים כי אדם מאמץ הרגלי תזונה כבר משלב היותו תינוק בן יומו, ולכן לנו כהורים חשוב מאד להיות ערניים לתפקיד ולתרומה שלנו בהקניית הרגלי תזונה נכונים. עלינו לוודא כי ישורשו הרגלים טובים ולא כאלו שיובילו עם הזמן לעליה בלתי רצויה במשקל. כפי שכבר הסתבר, השמנה אינה בהכרח גנטית והרגלים וחינוך הם בעלי השפעה, לכן אין ספק שכאשר ההורים מהווים דוגמא ומודל לחיקוי בנושא זה ומעורבים בתזונת ילדיהם ובהרגלים שלהם - ניתן לשנות את עולמו של הילד וגם את עתידו:

• תנו דוגמא אישית ושבו עם הילדים לאכול יחד: אל תתעסקו בפלאפון במהלך האוכל ואל תתנו לדברים אחרים להסיח את דעתכם, התייחסו לארוחה כאל זמן משפחתי ונצלו את הארוחה המשפחתית לזמן איכות ולחינוך לתזונה נכונה.

• ארגנו פעילויות משפחתיות מהנות שגם יתרמו לחינוך לתזונה: יש שלל של דברים שאפשר לעשות יחד עם הילדים שגם יהוו זמן לפעילות משותפת, גם ילמדו את הילדים התנסויות חדשות וגם יהוו חינוך לתזונה נכונה. למשל: שלבו את הילדים בהכנת אוכל, אך כמובן התאימו את הפעילות לגילם. אפשר לקלף יחד ירקות ולהכין סלט, לאפות לחם ולחתוך בצק לצורות, לערבב, לתבל, לשקשק וכל דבר שילהיב את הילדים וייתן להם הזדמנות ללמוד על המזון אותו הם אוכלים וגם על כך שהאוכל דורש עבודה - מה שיגרום להם להעריך אותו יותר.

• צאו לפיקניק משפחתי: נוסף לזמן הרגוע ולאוכל הטעים, פיקניק הוא אפשרות לפעילות גופנית סביבו. משחקי כדור, רכיבה על אופניים, טיול בסביבה ופריקת אנרגיות משתלבים טוב בפיקניק.

שימו לב מה אתם מכינים לילד לגן ולבית הספר:

כל יום הילד לוקח לגן את הסנדביץ' שאתם מכינים לו באהבה. בניגוד לדברים אחרים שאולי מוגשים לו בצהרון או אצל חברים, נצלו את ארוחת העשר הזו שאתם מכינים לו כדי לעשות אותה לבריאה ומזינה עבורו: הימנעו ממרחים לא בריאים, ריבות למיניהן שמכילות צבעי מאכל ועשירות בסוכרים, ומכילות מעט מאד פרי אם בכלל, וכמובן וכל ממרחי השוקולד למיניהם.

מה כן? מומלץ למרוח טחינה שעשירה מאד בסידן. גבינות כמובן – הגבילו ל- 5%. יש גבינות רכות וגבינות קשות יותר כמו צפתית או בולגרית שילדים מאד אוהבים. המנעו מגבינות צהובות עתירות בשומן. תמיד תשלבו ירק בכריך שכזה. ולאלו שרוצים מתוק אפשר לגוון מדי פעם בממרח שקדים או ממרח חרובים. 

אמצו הרגלים נכונים חדשים שיתרמו לבריאות המשפחה:

• הרגילו לשתיית מים בלבד: מחקרים מראים כי שתייה של מיצים או משקאות ממותקים בכמות גדולה עלולה להחליף מזונות בעלי ערך תזונתי אחר, לפגוע בתיאבון ולגרום לעששת. לכן הפכו את שתיית המים לנגישה יותר, עודדו את הילדים לשתות מים והפחיתו את קניית המשקאות הממותקים.

החליפו את הממתקים והחטיפים בנשנושים בריאים: במקום עוגיות עתירות שומן, קנו פירות יבשים, גרנולה במקום שוקולד, פופקורן ביתי במקום ביסלי וכו'.

אל תגערו בילד אם לא סיים מהצלחת, אבל כן תשבחו אותו אם סיים: הסבירו לילד כי יהיה לו יותר קל לשחק עם החברים, לרוץ או להכין שיעורים אם יאכל אוכל בריא ומזין. בצורה זו תחברו את נושא התזונה לערכים כמו בריאות ואיכות חיים.

• עודדו פעילות גופנית כחלק מהשגרה: הציעו לילד להצטרף לטיול עם הכלב והאריכו בטיול, עלו אתו הביתה במדרגות במקום במעלית, רכבו אתו על אופניים או שחקו אתו מחוץ לבית - אין דבר שילהיב את הילד יותר מאשר משחק משפחתי משותף ומלהיב.

זוכרים את נקניק השקולד שהיינו תמיד אוכלים בילדותנו?
להלן מתכון בריא, קל ומהיר להכנה עם הילדים  לכבוד חגיגות יום המשפחה:

מתכון: נקניק שוקולד ותמרים עם הפתעות טעימות 

חומרים:

שרוול של עוגיות פתיבר (כ- 34 עוגיות)

2 כפות גדושות ממרח תמרים

50 גרם שקדים טחונים

חצי כוס צימוקים כהים

50 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

רבע כוס חלב

רבע כוס שיבולת שועל (קוואקר- לא אינסטנט)

לציפוי:

כוס שיבול שועל

הכנה:

1. מרסקים במעבד מזון את הבסקוויטים- לא להגיע לפירורים אלא לחתיכות קטנות של פתיבר.

2. בקערה ממיסים במיקרוגל את החמאה, ממרח התמרים,סוכר והשוקולד. לעשות כל פעם בפולסים של 20 דקות

ולערבב בין פולס לפולס עד המסה של כל החומרים.

3. מוסיפים רבע כוס חלב ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את רבע כוס שיבולת השועל, השקדים והצימוקים ומאחדים את התערובת (אפשר להחליף את הצימוקים בשלל פירות יבשים).

4. מוסיפים את שברי הפתי בר אל תוך הקרם ומאחדים את כל החומרים. הכי נוח עם היידים.

5. אם רואים שהתערובת יבשה, אפשר להוסיף חלב עד לקבלת מרקם נוח.

6. מעצבים את התערובת לנקניק.

7. על נייר אפייה מפזרים כוס שיבולת שועל ומצפים בה את הנקניק מכל הצדדים (אפשר גם להחליף בקוקוס).

8. עוטפים את הנקניק בנייר כסף ומעבירים למקפיא.

9. כשרוצים לפרוס פרוסה מהנקניק יש לחכות שהנקניק קצת יפשיר בטמפרטורת החדר מספר דקות ורק אז לחתוך.

בתאבון!

הכותבת רונית דוייב, היא מנהלת מדעית באבוט, יצרנית סימילאק

דיאטה, אופנה, מתכונים ועוד המון דברים מעניינים - עכשיו במדור הלייף סטייל!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...