מהי חכמת הקבלה והיכן ניתן ללמוד אותה?

חכמת הקבלה מלמדת וחושפת את מקור הבריאה ומעניקה תשובות מרתקות לשאלות על תפקידו של האדם בעולם

צילום: //

בשיתוף ברק רום

כדי להבין ולו במעט, מהי חכמת הקבלה, ביקשנו ממשה אלרואי, מנהל מרכז נופך לחקר ולימוד חכמת הקבלה לענות על כמה שאלות שישפכו אור ויעשו סדר בהבנת שיטה מופלאה זו.

מהם מקורותיה של חכמת הקבלה?

"אל תורת הקבלה נחשפנו כבר עם האדם הראשון אשר למד אותה במרץ, דרך אברהם אבינו שאף הקפיד ליישם את השיטה ולבנות את קבוצת ישראל, היהודים, על מנת שהם יעבירו חכמה מופלאה זו, אל האנושות כולה. חכמת הקבלה בעצם מאפשרת לכל אדם לעבור שינוי (גנטי ממש) המלווה בהשגות תודעה גבוהה ובהתפתחות חושים חדשים ועל טבעיים".

בשביל מה ללמוד את חכמת הקבלה?

"לימוד חכמה הקבלה מעניק לאדם את היכולת להתחבר למציאות העליונה ולאפשר לה להשפיע על חיי היום-יום שלו בפועל, עד שהוא משתנה והופך להיות אדם המסוגל להשיג וליהנות ממציאות רוחנית, ולקלוטה בחושים החדשים אותם פיתח. (דוגמת חוש האינטואיציה, הקיים בדרך כלל אצל נשים). לימוד חכמת הקבלה מעניק לאדם את היכולת להשתנות ולעבור למצב בו הוא קולט תדרים שונים ממה שרגיל היה לקלוט". מסביר אלרואי.

מדוע השיטה אינה נגישה לכולם באופן טבעי?

"זו שאלה יפה ולה תשובה פשוטה; אדם החי את חיוו מתוך האגואיזם בלבד, יכול לקלוט את המציאות בתדר ההפוך מתדר המציאות הרוחנית", מסביר אלרואי, "אולם כל זמן שאדם עוסק בחכמה, מתהפכת פנימיותו באופן הדרגתי ומובנה אל היכולת לקלוט את התדרים הגבוהים ולהכילם בפועל, ובכך נפתחות עבורו מציאויות חדשות והבנות שאינן שייכות לעולם הגשמי כלל."

איך מלמדים את חכמת הקבלה?

במרכז נופך, אנו מלמדים את השיטה לא על דרך האגו ולא על דרך ביטולו של האגו אלא משתמשים בו כאמצעי לשינוי", מדגיש אלרואי, "הלימוד נעשה בקבוצה, הפועלת סביב רצון דומה להשגת המטרה המשותפת – ההתמרה. זו השיטה היחידה שיכולה להביא את האדם למקום הנמצא מחוץ למציאות עצמה ומאפשרת לו להיחשף ולגלות מציאות רוחנית גבוהה מאוד וזכה במהותה. השיטה מעניקה לאדם חופש מוחלט מכבלי העולם הזה כפי שאנו מכירים אותו."

האם לימוד חכמת הקבלה יכול להביא את האדם להשיג כוחות על טבעיים ולשלוט ממש על הטבע ועל המציאות כולה?

"התשובה היא כן ובוודאות. אולם יש להבחין בין שני סוגי הלימוד מחכמת הקבלה: לימוד על דרך הטומאה והאגו ולימוד על דרך הקדושה והטהרה. הלימוד הראשון הוא לימוד למטרת התגברות האגו ומילויו, מטרת לימוד זה הנה לגרום לאדם לשלוט על הסביבה ולעשות בה כרצונו ולטובתו בלבד. בלימוד מסוג זה אין גידול לשם השגת התכלית אשר לשמה נברא האדם, ומטרתו להשתמש בכוחות על טבעיים, מיני מעשי כישוף, שחור וענייני הקבלה המעשית, כדי להגדיל את יכולות האגו בלבד. אדם שעוסק בדרך זו מביא על עצמו צרה גדולה כיוון שהוא משתמש בתדרים שלילים המביאים את נפשו לכדי סכנה והוא אף פוגע ונפגע הן מן המציאות הגשמית והן מן המציאות הרוחנית אשר בנפשו, רוחו ונשמתו. על אף שדרך זו היא דרך קצרה, מהירה ובעיקר מפתה המביאה לעוסקים בה את תענוגות העולם הזה: תאוות, כסף, כבוד ושליטה, תוצאותיה כאמור, הרות אסון."

"הדרך השנייה היא דרך קשה וארוכה עד מאוד, אך היא מקדמת את האדם ומביאה את האגו לריסון מוחלט. דרך זו היא דרך ההתמרה (השינוי) אשר מחליפה את חלקי הנשמה שנמשכת אל הלומד מאורות הופכיים בצורה מהבורא הנקראים "הרצון לקבל בעל-מנת לקבל", אל אורות המשתווים בצורה אליו, הנקראים, "הרצון לקבל בעל-מנת להשפיע". שינוי זה יוצר אצל האדם יכולת לפיתוח חוש שישי נוסף, אשר מאפשר לו להשיג את המציאות הרוחנית על דרך הקדושה והטהרה ובכך להתעלות למעלה ממציאות העולם הזה. אדם שמשיג השגות אלו, אינו מעוניין להשתלט על העולם אלא כל רצונו וכוונתו להמשיך להתפתח ולגדול.

האם אדם המבקש ללמוד את חכמת הקבלה צריך לקיים מצוות ולהיות אדם דתי?

"חכמת הקבלה מביאה את האדם לנקיות נפשית אדירה שכרוכה ביושר, אמת, דבקות בטוב ובחיים הנצחיים והחשוב מכל, בקיום המצווה ‘ואהבת לרעך כמוך’ שהיא המצווה הגדולה ביותר הכוללת את כל המצוות. על פי חכמת הקבלה, אין קיום מצוות עניין של המעשה כלל אלא של הכוונה שהאדם נותן בעצם המעשה." מדגיש אלרואי, "כל זמן שקיום מצוות נתפס כ’עול’, הרי טוב יהיה שלא יעשה המעשה שאין בו אלא נטל לאדם, וכל הליכה בדרך זו היא הליכה של אהבה מתוך רצון פנימי והשתוקקות להשגת הבורא. לכן, לא צריך לקיים מצוות כדי ללמוד את החכמה. אך אדם ההולך בחכמה, מתהלך על דרך המצוות גם מבלי לדעת מהן, כדוגמת מצוות שמירת השבת; כל זמן שאדם מנסה ל’שמור’ את השבת המרב שיוכל להפיק מדרך זו היא ההרגל והמאור המינימלי של דרך זו. אך אם אדם עוסק בחכמה ומבקש לדעת אורה של שבת, הוא לא ירצה לשמור שבת, אלא ‘להרגיש’ אותה ויעשה הכול כדי לזכות בכך.

לסיכום,

אם גם אתם סקרנים ומעוניינים ללמוד את חכמת הקבלה שהינה תורה סדורה בת אלפי שנים הנותנת מענה לכל אדם בכל תחום. אתם מוזמנים למרכז נופך בו עוסקים בהעצמה, התפתחות אישית ולימוד תורה שמעלותיה לא יסולאו בפז ושכרה לאין ערוך. מרכז נופך פועל מזה 15 שנה ועברו בו אלפי תלמידים , מטופלים , ומטפלים.

מוזמנים לבקר באתר וליצור קשר עם משה אלרואי מנהל מרכז נופך, לחקר ולימוד חכמת הקבלה    

בשיתוף ברק רום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר