"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

CBS דיווחה: "שלושה פלשתינים נהרגו"

רשתות החדשות בעולם בחרו גירסה קצת אחרת של תיאור האירועים בפיגוע בשער שכם • לע"מ שוקלת לשלול תעודת עיתונאי מעורכים

,עודכן

גל הטרור נמשך, ואיתו גם העיוות בכותרות אתרי החדשות בעולם. בפיגוע היום (רביעי) שבו נרצחה לוחמת מג"ב הדר כהן ונפצעה קשה לוחמת נוספת, בוצע ע"י שלושה מחבלים שהגיעו לאזור שער שכם והחלו לדקור ולירות בלוחמי מג"ב שהיו באזור. הגדילה לעשות רשתCBS ובכותרת לכתבה רשמה: "Palestinians killed as daily violence grinds on" - כלומר, שלושה פלשתינים נהרגו בזמן שהאלימות היום-יומית נמשכת.רק בהמשך הידיעה צוינה הכוונה של המחבלים לבצע פיגוע - תוך ייחוס הדברים לדוברת המשטרה.

צילום מסך  - הכותרת הראשונה של אתר CBS
צילום מסך - הכותרת הראשונה של אתר CBS

צילום מסך - הכותרת הראשונה של אתר CBS

במשרד החוץ אמרו: "הכותרת של CBS מהווה חוצפה שאין כדוגמתה, כותרת מוטה ושיקרית. אנחנו פועלים לתיקונה". לאחר כשעה שונתה הכותרת: "המשטרה הישראלית ירתה בשלושה תוקפים פלשתינים לכאורה", ובישראל הדגישו כי השינוי בוצע "בעקבות התערבות מהירה של משרד החוץ, מטה ההסברה הלאומי ולע"מ".

צילום מסך - הכותרת באתר CBS לאחר התיקון
צילום מסך - הכותרת באתר CBS לאחר התיקון

צילום מסך - הכותרת באתר CBS לאחר התיקון

בכותרת של סוכנות הידיעות רויטרס נכתב: "שלושה פלסטינים נהרגו לאחר מתקפה בירושלים": המידע יוחס גם במקרה זה למשטרת ישראל, כאשר מהכותרת הקצרה לא ניתן להבין מי תקף ומה גרם למותם. בהמשך הוסיפו כי השלושה תקפו שוטרת.

צילום מסך - אתר סוכנות הידיעות רויטרס
צילום מסך - אתר סוכנות הידיעות רויטרס

צילום מסך - אתר סוכנות הידיעות רויטרס

גם הטלגרף ההולנדי בחר בתיאור יבש של האירועים: "המשטרה הישראלית ירתה בשלושה פלשתינים למוות". רק בהמשך הידיעה צוין כי מדובר במחבלים, ופציעת הלוחמת הופיעה רק לקראת סוף הידיעה.

ניצן חן, ראש לע"מ (לשכת העיתונות הממשלתית), כתב בדף הפייסבוק שלו: "הפעם לא נעבור על כך בשתיקה - נשקול לשלול תעודות עיתונאי מעיתונאים ועורכים אשר מתרשלים בעבודתם ונותנים כותרות הפוכות מהמציאות".

מתוך דף הפייסבוק של ניצן חן
מתוך דף הפייסבוק של ניצן חן

מתוך דף הפייסבוק של ניצן חן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר