"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הוכרזה הרשימה הקצרה של פרס ספיר לספרות

המועמדים הסופיים הם אורלי קסטל-בלום, ענת עינהר, יותם ראובני, סמי ברדוגו ועילי ראונר * בפרס הביכורים זכה איתמר אורלב * טקס הענקת הפרס ייערך ב-2 במארס בנמל תל אביב

,עודכן
כריכות הספרים המועמדים לפרס ספיר לשנת 2015

"הרשימה הקצרה", המונה את חמשת הכותרים המועמדים לפרס ספיר לספרות של מפעל הפיס לשנת 2015 – פורסמה הבוקר. הרשימה הארוכה הציגה מגוון משמח ומנתה גברים ונשים, סופרים וותיקים לצד ספרי ביכורים, סופרים מוכרים לקהל הרחב לצד מוכרים ליודעי ח"ן בלבד.

גם ברשימה הקצרה נשמר הקו המגוון. היא כוללת את אורלי קסטל בלום, שעל ספרה, "הרומאן המצרי" כתבו השופטים כי "סיפורה של המשפחה המגיעה ממצרים לקיבוץ של השומר הצעיר משקף מצד אחד את העיסוק העכשווי בביוגרפי ומצד שני מפרק את העיסוק הזה ובועט בו", את "סיפור הווה על פני הארץ" מאת סמי ברדוגו, עליו נכתב כי "כתיבתו כביכול עילגת כביכול שהופכת לפיוט. צירופי הלשון שלו מקוריים, מפתיעים ויוצרים שפה תיאורית ייחודית בנוף הספרותי הישראלי".

כמו כן, את "האוטוביוגרפיה של ז'אן ריבן" מאת יותם ראובני, שאת מועמדותו נימקו השופטים בטענה כי הוא "מוליך את קוראיו בדרכים עקלקלות וסמויות מן העין ומשתף אותם בניסיון אנושי ייחודי", את "תמונות עירום" מאת ענת עינהר, עליו נכתב, כי "הוא מעמיד עולם ובו מבט ייחודי, מטריד, אכזרי וחסר גבולות,עולם קלסטרופובי, כלוא בתוך הישראליות, ועינהר גואלת אותן ממנו בפראות ובהומור",והספר האחרון – "עריק", מאת עילי ראונר, שעל ספרו כתבו השופטים כי "הוא קול חדש ומעורר בסיפורת העברית. גיבורו מתחיל את הרומן בהכרה שאין עוד צורך בספרות כיום. אבל בהסבר מדוע הספרות מיותרת הוא בורא רומן עשיר ומטלטל".

נותרו מחוץ לרשימה הקצרה: צרויה שלו, סמי מיכאל, אבי גרפינקל, לילך נתנאל, דורית קלנר, יוסי וקסמן ויוסף בר-יוסף.

בפרס הביכורים השנה זוכה איתמר אורלב על ספרו "בנדיט" (עם עובד). הספר מגולל את סיפורו של טאדק, בחור פולני, הנעזב על ידי אשתו ובנו ומחליט לחזור לפולין ולחפש את אביו, אתו לא היה בקשר כל השנים. בנימוקים להענקת הפרס כתבו השופטים כי "הניתוח המעמיק והחכם של יחסי אב ובן, האבחנה הדקה והרגישה מאין כמוה של מהות הזיקנה והשאיפה הנואשת וחסרת התוחלת לעשות תיקון הם כמה מן הכוחות המניעים את הספר ועושים את הקריאה בו לחוויה מסעירה ומטלטלת". איתמר אורלב הוא בנו של אורי אורלב, מגדולי סופרי הילדים העבריים החתום על יצירות כגון "האי ברחוב הציפורים", "חיית החושך ואחרים".

מועמדת על ספרה "הרומאן המצרי" (הספריה החדשה). אורלי קסטל-בלום

מועמד על ספרו "סיפור הווה על פני הארץ" (הספריה החדשה). סמי ברדוגו // צילום: משה שי

מועמדת על ספרה "תמונות עירום" (עם עובד). ענת עינהר // צילום: לירון אלמוג

הזוכה בפרס הביכורים על ספרו "בנדיט" (עם עובד). איתמר אורלב עם אביו אורי // צילום: יהונתן שאול

קצת טריוויה: אורלי קסטל בלום וסמי ברדוגו, שניהם נכללו כבר פעמיים ברשימת המועמדים הסופיים לפרס ספיר, אך טרם זכו. "טורפים של קיץ" מאת ענת עינהר זכה בפרס הביכורים לשנת 2010. לעילי ראונר זה ספרו הראשון. יותם ראובני פירסם עד כה כ-16 ספרי פרוזה (אחד מהם בן שבעה חלקים), חלקם בעברית וחלקם ברומנית, ושלושה ספרי שירה; מלבד היותו סופר ומשורר הוא גם מתרגם ואף הקים הוצאת ספרים בשם נמרוד. בעוד ו-"ידיעות ספרים" הובילה את "הרשימה הארוכה" עם שלוש מועמדויות, את הרשימה הקצרה מובילה דווקא "הספרייה החדשה" עם שתי מועמדויות; להוצאת כנרת זמורה-ביתן, שהובילה אשתקד עם לא פחות משמונה מועמדויות ברשימה הארוכה, אין ייצוג השנה ברשימה הקצרה.

כל אחד מהמועמדים הסופיים ברשימה הקצרה יזכה בפרס על סך 40 אלף שקלים, כמו גם הזוכה בפרס הביכורים. הזוכה בפרס ספיר יקבל מענק בן 150 אלף שקלים וספרו יתורגם לערבית ולשפה נוספת לפי בחירתו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר