הכנסת תציין היום 50 שנה למשכן הנוכחי ו־67 שנים להיווסדה, בסידרה של אירועים. במוקד האירועים ישיבה חגיגית של מליאת הכנסת, שבה ינאמו הנשיא ראובן ריבלין, ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ויו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג.
במהלך היום יקיימו חברי הכנסת יותר מ־100 פעילויות שונות ומפגשים עם קהל אלפים שיגיע מכל רחבי הארץ. אחד האירועים המרכזיים ביום זה יתקיים באודיטוריום הכנסת בפאנל יוצא דופן בפני קהל. הפאנל ייקרא "פעמיים אדלשטיין", ובו ישוחחו יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ומאמן נבחרת ישראל בכדורסל ארז אדלשטיין על מנהיגות ועל ספורט.
באירועים אפשר למנות את שעת סיפור, שבה הח"כים אמיר אוחנה (הליכוד), עליזה לביא וחיים ילין (יש עתיד) יקראו את "העץ הנדיב", ח"כ נחמן שי (המחנה הציוני) יקרא את "אריה בספרייה", ח"כ עמיר פרץ (המחנה הציוני) יקרא את "הנסיך הקטן" , ח"כ ציפי לבני (המחנה הציוני) תקרא את "אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו" וח"כ יפעת שאשא־ביטון (כולנו) תקרא את הסיפור "דירה להשכיר".
בונים דגם של הכנסת מלגו \ צילום: דודי ועקנין
במתחם המוסיקה בטרקלין הכנסת ינגנו ח"כ יצחק וקנין (ש"ס) בגיטרה והח"כים סתיו שפיר, טלי פלוסקוב (המחנה הציוני) ובצלאל סמוטריץ (הבית היהודי) בפסנתר, ואילו הח"כיות איילת נחמיאס־ורבין ויפעת שאשא־ביטון ישירו. במסגרת הפעילויות ייערך מופע הדגמה בקראטה של הח"כים צחי הנגבי (הליכוד) וחמד עמאר (ישראל ביתנו).
במהלך כל שעות היום יתקיימו במסגרת פרויקט "כנסת ירוקה" פעילויות שונות, כגון עמדת דיווש אופניים ליצירת אנרגיה ירוקה, סדנאות לאנרגיה סולארית ולמיחזור אריזות, לצד פעילויות נוספות של בניית דגם הכנסת מלגו, ציור דיוקנאות על ידי אמנית חול, חשיפה למשחקי המרשתת של הכנסת, סיור במתחם תצוגה של כלבי משמר הכנסת וכו'.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו