צילום אילוסטרציה: GettyImages // אילוסטרציה

ועדת החוקה של הכנסת תדון היום ב"חוק המישוש"

החוק השנוי במחלוקת מעורר התנגדות חריפה של סיעות האופוזיציה ושל ארגוני זכויות אזרח, היוצאים נגד החוק

ועדת החוקה של הכנסת תחל היום בהצבעות לקראת אישורו הסופי של "חוק המישוש". החוק השנוי במחלוקת מעורר התנגדות חריפה של סיעות האופוזיציה ושל ארגוני זכויות אזרח, היוצאים נגד החוק.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי הצעת החוק, שוטר יוסמך לבצע חיפוש באדם אף ללא חשד, "במקום שקיים חשש ממשי שעלולה להתבצע בו פעילות חבלנית עוינת". הצעת החוק קובעת כי הסמכות הזו תחול כהוראת שעה למשך שנתיים.

הסמכות להכריז על מקום שקיים חשש ממשי שעלולה להתבצע בו פעילות חבלנית, תהיה בידי מפקד מחוז במשטרה למשך חודשיים, לאחר מכן תחייב את אישור המפכ"ל ובכל מקרה תוגבל ל־21 ימים.

המשטרה תחויב לעדכן את העוברים במקום על סמכות החיפוש, באופן שיתאפשר למי שאינו מעוניין בחיפוש, לא להיכנס לאזור החיפוש. מפכ"ל המשטרה ייקבע נוהל לביצוע חיפוש נשק בלבד, באופן שיבטיח שמירה על כבוד האדם.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...