"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
האיחוד יחליט: הסכמים עם ישראל - רק בגבולות 67'?
קרב בלימה בירושלים נגד ההצעה המקוממת • אם ההצעה תתקבל, האיחוד ימליץ על הגבלת הסחר עם ישראל בגבולות 67'
מטה האיחוד האירופי בבריסל // צילום: אי.פי.איי // מטה האיחוד האירופי בבריסל

האיחוד יחליט: הסכמים עם ישראל - רק בגבולות 67'?

קרב בלימה בירושלים נגד ההצעה המקוממת • אם ההצעה תתקבל, האיחוד ימליץ על הגבלת הסחר עם ישראל בגבולות 67'

שלמה צזנה
, עודכן

זעם בירושלים לקראת דיון של נציגי 28 מדינות האיחוד האירופי, שיתכנסו מחר בבריסל לדון בהצעה, שלפיה ההסכמים בין האיחוד לבין ישראל יהיו תקפים רק בגבולות 1967.

במשרד רה"מ ובמשרד החוץ פועלים לסכל את ההחלטה. גורם מדיני בכיר אמר אמש כי "ישראל בעיצומה של המערכה", כדי להוביל לכך שהאיחוד האירופי לא יאשר את המהלך. לפי הבכיר, למרות מצב המשבר, בעבר כבר ביקש האיחוד האירופי להחיל את ההחלטה הזאת על הסכמים עם ישראל, למשל בהסכם המדע "הורייזן 2020", אך לבסוף קבע סעיף מרוכך שרק מציין את קיומו של הקו הירוק.

אם תתקבל ההצעה, משמעותה תהיה כי האיחוד האירופי ימליץ למדינות החברות בו להגביל את ההסכמים הבילטרליים שלהן עם ישראל לשטח ישראל בלבד, ולא להתנחלויות. בישראל חוששים כי המהלך בא לערער על הלגיטימציה הבינלאומית של ירושלים כבירת ישראל, של רמת הגולן בשליטה ישראלית וכמובן של ההתנחלויות. מאחורי ההצעה עומד שירות החוץ האירופי והוא נתמך על ידי נציגי אירלנד, שבדיה וצרפת.

הדיווח הראשון בנושא היה בסוף השבוע ב"הארץ", שם נכתב כי בנוסח הטיוטה של האיחוד האירופי מופיעות גם הצעת גינוי לחוק העמותות והבעת תמיכה בהצעה הצרפתית לקדם קבוצת תמיכה בינלאומית לקידום השלום הישראלי־פלשתיני.

באופן רשמי, בלשכת רה"מ ובמשרד החוץ לא הגיבו לדיון הצפוי. בשבוע שעבר אמר נתניהו לכתבים הזרים בישראל כי בשיחה שקיים עם פדריקה מוגריני, הממונה על יחסי החוץ של האיחוד האירופי, אמר כי דרושה פעולה של "אתחול מחדש" ליחסים בין ישראל לאיחוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...