שותים לחיים בפאב הסימטא // צילום: מתוך הסרטון // שותים לחיים בפאב הסימטא

שבועיים חלפו, וב"סימטא" שותים לחיים

רק לפני שבועיים נרצחו שני מבלים ונהג מונית במסע הרצח של נשאת מלחם, והתל אביבים מוכיחים שהטרור לא ניצח

שבועיים אחרי הפיגוע בתל אביב, ובפאב הסימטא, שם נורו למוות אלון בקל ושמעון רוימי ז"ל, זוכרים את הנרצחים, ומקדשים את החיים.

כתבת: ליטל שמש // צלם: גיל קרמר

למקום הגיעו היום עשרות מבלים ומבקרים שבאו להראות שהטרור לא ינצח, ושהחיים ימשיכו, למרות הכאב. אריאל אילוז, תושב ירושלים שהיה בין המבקרים במקום סיפר כי הוא פרסם בפייסבוק את האירוע והצליח להביא עשרות תומכים מירושלים, שהביאו עמם גם ציוד רב כדי לסייע לבעלי הפאב להעמיד אירוע פתיחה מחודש - תשובה ניצחת לאירוע הטרור שהתרחש במקום רק לפני שבועיים.

ח"כ איילת נחמיאס-ורבין, שהיתה גם היא בפתיחה המחודשת אמרה כי "חשוב להגיע ברגעים הקשים אבל גם ברגעים שבהם מנסים להשיב את המצב על כנו ולהראות שלא משנה מה, אנחנו חוזרים לחיים". היא הוסיפה כי "המקום הזה חייב להמשיך לחיות". 

 

"לא ישאיר אותנו בבית"

מאיה אוריאל, שגרה לא הרחק מהמקום, אמרה כי "למרות שהפחידו אותנו, אנחנו לא מפחדים. אני גרה פה כל החיים, וזה לא ישאיר אותנו בבית". 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

לפני שבועיים, ביום שישי, בא למקום בשעות הצהריים נשאת מלחם, מחבל תושב ערערה, כשהוא חמוש ברובה. מלחם פתח באש אל מבלים שהיום במקום, רצח שניים מהם ונמלט. במהלך מנוסתו הוא רצח גם את נהג המונית אמין שעבאן.

לאחר שבוע של סריקות במקומות שונים בארץ, איתרו כוחות הביטחון את מקום מסתורו של מלחם, וכשניסו לתפוס אותו, פתח עליהם באש. השוטרים השיבו באש והרגו את מלחם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...