פניני ואנדרסון, אתמול בין האימונים. האקס של הצהובים כבר עולה בחמישייה

שוב נתחיל מחדש?

אחרי חודש פגרה תנסה מכבי ת"א להמשיך את התנופה משלב הבתים גם בברצלונה • ממול יחכה לה יריב מוכר: אלן אנדרסון

"הולכים אל הלא נודע" זה לא רק שיר של דני סנדרסון. הפגרה בת החודש בין העונה הרגילה לטופ 16, שלא היתה קיימת בעבר ביורוליג, מביאה את מכבי ת"א לאחד המשחקים הכי חשובים של העונה במצב בעייתי.

מכבי גם לא נהנתה מפגרה אמיתית בפגרה, מה שהיה יכול לעזור לה לארגן משחקי אימון נגד יריבות מחו"ל, והמשחקים שכן היו לה - נגד אשקלון, ראשל"צ וחולון - אינם מהווים קנה מידה. המשחק היחיד שדמה ליורוליג היה במלחה. למעשה, מכבי מגיעה הערב במצב שמזכיר את ההכנה שלה למחזור הפתיחה בוויטוריה.

מן העבר השני ברצלונה שיחקה בפגרת היורוליג חמישה משחקים בליגה החזקה באירופה: שני משחקים נגד קבוצות יורוליג (ריאל מדריד ומלאגה), ושני משחקי חוץ בחבל הבסקים שנגמרו בניצחונות בשיניים (בילבאו ולאגון ארו). המשחק ה"רגוע" היחיד היה נגד אליקנטה בבית.

ברצלונה ניצחה בכולם, תוך כדי שילובו של הרכש החדש, אלן אנדרסון, שהפך במהרה לשחקן חמישייה שנמצא כ-30 דקות על המגרש. בארסה חייבת להישאר חדה בכל משחק ליגה כי היא נאבקת על המקום הראשון בטבלה, בעוד מכבי יכולה להופיע עם הנוער עד סיום העונה הרגילה ובכל זאת לסיים ראשונה בארץ. בארסה ניצלה את הפגרה כדי להעלות רמה ולמכבי יהיה לא פשוט להתניע מחדש.

במכבי בונים על כך שהלחץ על ברצלונה יהיה גדול יותר ועל תיאוריית המחזור הראשון, שבו נופלות לא מעט פעמים תוצאות בלתי צפויות. יש מי שבונה גם על ההיסטוריה הקרובה: הניצחון על ריאל במדריד בטופ 16 בעונה שעברה סידר למכבי את ראשות הבית.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...