נסראללה // צילום: אי.פי.אי // נסראללה

נסראללה: "לא נבליג על חיסול קונטאר"

מזכ"ל חיזבאללה במסר חד לשליח גרמני שנפגש עמו • מאיים במתקפה קשה על ישראל: "ההחלטה התקבלה, לא ניתן להשיב את הגלגל לאחור"

כלי תקשורת בלבנון מדווח היום כי שליח מטעם גרמניה נפגש עם מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה בבירות, ימים ספורים לאחר חיסול קונטאר והעביר לו מסר לפיו תגובה על החיסול תגרור מתקפה קשה של ישראל על לבנון.

לפי הדיווח הלבנוני, נסראללה השיב לשליח כי "ההחלטה על תגובה לחיסול קונטאר התקבלה ולא ניתן להשיב את הגלגל לאחור", והוסיף: "תמו הימים בהם חיזבאללה הבליג על חיסול אנשיו בידי ישראל".

בדיווח בעיתון הלבנוני נמסר כי יום למחרת הפגישה עזב השליח הגרמני את בירות לאחר שהובהר לו כי החלטת חיזבאללה להגיב על חיסול קונטאר הינה "סופית".

בצה"ל מסרבים להתייחס באופן רשמי להיערכות המוגברת בגבול הצפון בעקבות איומיו של מזכ"ל חיזבאללה לנקום את מותו של המחבל סמיר קונטאר, שחוסל בתחילת השבוע שעבר בדמשק. אולם, ניכר כי דבריו של נסראללה נלקחים ביתר רצינות בצה"ל, ובאגף המודיעין מאזינים להם היטב. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אתמול דווח עוד כי צה"ל נערך לפיגוע משמעותי בגבול ישראל־סוריה שיבוצע על ידי גורמי ג'יהאד קיצוניים, ובהם שוהדא אל־ירמוכ, שלוחה של דאעש. עוד נערכים בצבא לאפשרות של ניסיונות פיגוע אסטרטגי מצד ארגוני ג'יהאד עולמי נוספים, דוגמת ג'בהת א־נוסרה.

בהתבסס על דרכי פעילותם של ג'בהת א־נוסרה ודאעש, ניתחו בצבא כמה דרכי פעולה אפשריות של הארגונים הללו כנגד ישראל. על פי ההערכות פיגוע יכול להתבצע, בין השאר, על ידי חדירת מכוניות תופת עמוסות בחומרי נפץ לתוך שטח ישראל במטרה להתפוצץ על מטרות ישראליות. כמו כן, לא נפסלת האפשרות של ניסיונות חדירת כוחות קרקעיים לשטח ישראל, כמו גם ירי טילי נ"ט לעבר מטרות ישראליות, הנחת מטעני חבלה וירי רקטות. 

ארגון "שוהדא אל־ירמוכ" שולט במשולש הגבולות שבין ירדן, סוריה וישראל, בשטח המוערך בכ־10 קמ"ר. על פי ההערכות, הארגון מונה כ־600 פעילים חמושים השולטים על כ־40 אלף תושבים. הארגון עצמו מוקף בארגוני מורדים רבים שעימם הוא בעימות, ובהם ג'בהת א־נוסרה, והוא "נצור" במעין מובלעת בדרום רמת הגולן. 

מלבד שוהדא אל־ירמוכ, עוקבת ישראל עוקבת מקרוב גם אחר ארגוני המורדים הרבים הנלחמים אלו באלו בגולן הסורי ושולטים בכ־90 אחוזים משטח הגבול עם ישראל.

בשלב זה מעריכים בישראל כי משאביהם של הארגונים הללו אינם מופנים כלפי ישראל, אולם המצב יכול להשתנות בעתיד שכן ישראל מסומנת אצלם כאויב. החשש מתחדד לנוכח נאומו של מנהיג דאעש, אבו בכר אל־בגדאדי, שהיפנה במהלך סוף השבוע האחרון מסר מאיים לישראל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...