הדרום לוהט מתמיד

מכבי אשדוד גברה בחוץ גם על גלבוע/גליל וסיימה סיבוב ראשון פנטסטי במקום השלישי • עירוני אשקלון חזרה הביתה והעמיקה את המשבר בבני השרון • מכבי ת"א טיילה מול מכבי חיפה, אבל סחורצאניטיס נפצע בברכו

צילום: אלן שיבר // כדיר עוצם עיניים כדי לא לראות את הגג של סחורצאניטיס

סיבוב בינוני. הסתיים הסיבוב הראשון, מינוס המשחק של הערב והמשחק בין חיפה לראשל"צ שנדחה בגלל האסון בכרמל. הציון הכללי: בינוני מאוד, וזה לא רק בגלל שהיה לנו אתמול קר מאוד ביום סוער. מילא הרמה הלא מרשימה, מה שמדאיג באמת הוא שכמעט לא היה לנו ממה להתרגש בתשעת המחזורים הראשונים.

ירוק חולה. גם הדורסניות של מכבי ת"א וגם הגעתה המאוחרת של מכבי חיפה בגלל פקקים לא מצדיקים את מה שראינו בחלק הראשון של המשחק בנוקיה, שהיה מביך מאוד עבור הירוקים: 30 הפרש בדקה ה-9, ספיגת 39 נקודות ברבע הראשון ומינוס 2 במדד לעומת 61 של הצהובים.

עם כל הבעיות שהיו לחיפה מרובת הפציעות (עדיין ללא אבי בן שימול), עדיין יש לה לא מעט כלים: שני זרים מוכחים בליגה כמו מרקו קילינגסוורת' ולארי אובאנון, שחקן העונה שעברה אלישי כדיר, מתאזרח שהוא פוטנציאל גדול (סילבן לנדסברג) וזר עם ותק וניסיון בארץ בדמות סשה בראטיץ'.

איך כל הצוות הזה מנפק כל כך מעט בסיבוב הראשון? הדבר הטוב בחיפה אתמול היה מניעת התפרקות כללית וסיום עם הפסד "סביר", שאפילו גרם לדיוויד בלאט להזעיק פסק זמן 4 דקות לסיום. שאף אחד בחיפה לא יסתנוור מזה בטעות, גם בת"א לעיתים מפסיקים לשחק.

למזלה של מכבי ת"א היא משחקת עכשיו בשביל הפאן ביורוליג, לכן גם הנחיתה הלא טובה של סופוקליס סחורצאניטיס והפציעה בברך בסוף המשחק פחות מדאיגה.

חיפה מסיימת סיבוב עם תעודת שליש שהילד היה מעדיף שההורים שלו לא יראו. אבל עם הערה מהמורה: לתלמיד יש פוטנציאל. מכבי ת"א? היא כמו הילד שמביא הביתה תעודה עם הכל 10 חוץ ממקצוע אחד, וההורים שואלים דווקא עליו (בואו נאמר שזה ההפסד לבני השרון).

זינוק בעלייה. מכבי אשדוד היתה הילד החדש בבית ספר. היא הגיעה כדי לסיים עם ציון עובר ועברה שליש ראשון עם ציון טוב מאוד ומאזן חיובי בטור הניצחונות. עופר ברקוביץ' הוא קנדידט רציני למאמן הסיבוב והקבוצה שלו היא המרענן הרשמי של הליגה.

אתמול בגן נר התבררו שני דברים: אשדוד מאוד רצינית בכוונותיה, בעוד גלבוע/גליל, שרק לפני שבוע נתנה הצגה בחוץ נגד בני השרון, הופכת את חוסר היציבות לדבר היציב שלה.

גלבוע מסיימת עם תעודה בינונית מינוס. המאזן שלה הוא כמו של אשדוד, רק שאחת אלופה והשנייה עולה חדשה. המשולש בראדלי-דאנקן-קרטר סיפק 68 מ-89 הנקודות של אשדוד. במאבק האחים נרשם מט לג'וש (28 נק' עם שש שלשות ב-50 אחוז) על אחיו וורן.

נכוותה בפושרין. בני השרון הגיעה לכיתה כאחד התלמידים המבטיחים. היא קיבלה 100 במבחנים הקשים (מכבי ת"א וירושלים), אבל נכשלה בקלים וסיימה עם תעודה בינונית. אלדד אקוניס כועס על השיפוט במשחקים האחרונים ואתמול הוא הוציא את המאמן שלו ממסיבת העיתונאים.

גם היו"ר אקוניס יודע שאפילו אם יש איזשהו צדק בדבריו, זה לא מצדיק את שתי ההופעות האחרונות של הקבוצה שלו ואת הסיבוב הראשון הלא מרשים, כי משהו בקבוצה שלו פשוט לא מאוזן.

אשקלון שהנחילה לה אתמול הפסד שני ברציפות מסיימת למרות זאת עם תעודה חלשה, אבל המורה הוסיפה הערה שהיו לה שישה משחקי חוץ בסיבוב הראשון. ראשון טרנר (34 נק', 12 ריב' ומדד 47) מוכיח שגם בגירסה המאוד מבוגרת שלו הוא עדיין שחקן פנים מעולה לליגה שלנו.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר