"מישה, בזכותך נכנסתי לחיים הציבוריים", אמר אמש רה"מ בנימין נתניהו לשר לשעבר משה ארנס בערב שנערך לכבודו במלאות לו 90. הערב התקיים במרכז בגין בירושלים, והשתתפו בו גם רה"מ לשעבר אהוד ברק, שר הביטחון משה יעלון, וכן בכירי מערכת הביטחון והתעשייה האווירית. ארנס, שנכח באירוע עם רעייתו, מיוריאל, כיהן כשר החוץ ושלוש פעמים כשר הביטחון בממשלות בגין, שמיר ונתניהו. קודם לכן שימש שגריר ישראל בוושינגטון, שם בחר בנתניהו לסגנו.
נתניהו אמר עוד כי ארנס היה השגריר הטוב ביותר של ישראל בארה"ב, וכי ניהל נכון את מדיניות ישראל מול הנשיא דאז רונלד רייגן, הקונגרס, הפרשנים ומובילי דעת הקהל. "שימשת לכולנו וגם לי מופת ודוגמה, וכל מי שפגש אותך בצד הישראלי והאמריקני העריך אותך באותה הערכה עמוקה ואמיתית. כך קרה בכל תפקידיך". נתניהו הוסיף עוד כי יכולתו של ארנס, מהנדס אווירונאוטיקה בהשכלתו, "לראות רחוק ולהיות מחובר לקרקע, זהו השילוב שלך שנותן השראה לרבים מאיתנו".
שר הביטחון משה יעלון הזכיר את השינויים המבניים שביצע ארנס במערכת הביטחון והדגיש את הקמת מפקדת זרוע היבשה: "היתה לך ראייה של מצפן והובלת את היכולת ליישם את מה שאתה מאמין בו". מנכ"ל מרכז מורשת בגין, הרצל מקוב, אמר כי "יושרו האישי של ארנס ועמידה על עקרונות וערכים הן התכונות והמעלות הבולטות המלוות את ארנס בכל תחנות חייו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
