מתכון מהספרים. לצד מתמטיקה, אנגלית ושאר המקצועות, תלמידי תיכון "פסגות מפתן" שבמגדל העמק שוקדים גם על ספרי הבישול, באותה רצינות.
התיכון הוא מוסד מיוחד בו לומדים תלמידים שרק פסע היה בינם לבין התדרדרות מסוכנת לעולם הפשע, תלמידים שהיו עלולים למצוא את עצמם מאחורי סורג ובריח במקום מאחורי ספסל הלימודים. וכדי לסייע לבני הנוער להשלים את לימודיהם ואף לרכוש מקצוע לחיים, נפתחה בבית הספר מגמה יוצאת דופן, מגמת קונדיטאות. מסגרתה לומדים התלמידים להכין עוגות, עוגיות, דברי מאפה, קינוחים שונים ואפילו פיצות ופשטידות. המגמה מעניקה לחניכים את הכישורים הראשוניים הנדרשים להיות קונדיטורים בעתיד.
העוגות שאופים הילדים נמכרות במחיר סמלי ברחבי העיר והפכו למוצר מבוקש. "אנחנו מוכרים את דברי המאפה שמכינים הילדים לעיריית מגדל העמק שם מגישים אותם לאורחי ראש העיר אלי ברדה ובישיבות האגפים. מוסדות נוספים וגם אנשים פרטיים רוכשים את העוגות והעוגיות. הביקוש גבוה ויש הרבה הזמנות", סיפרה רבקה אלימלך מנהלת בית הספר. "יש בבית הספר שלנו מספרה שבה לומדות הבנות ועכשיו נוסיף לשם בית קפה שבו יוכלו אורחי בית הספר והממתינים בתור למספרה ליהנות מקפה ומאפה, מעשה ידם של תלמידי בית הספר", סיפרה אלימלך.
על הפרויקט הייחודי מנצח איציק אטיאס, מחנך כיתה ומנהל מגמת הקונדיטאות. איציק אטיאס הוא אחיו הבכור של רפי אטיאס ז"ל שנספה במאי 2012, יחד עם אשתו יהודית ז"ל ו – 6 מילדיהם, באחת מתאונות הדרכים המזעזעות והמחרידות שאירעו בישראל. רק ילדה אחת רחל אטיאס, ניצלה ממוות והמשיכה בחייה כיתומה מהורים, אחים ואחיות. "אני גאה לעבוד עם התלמידים במגמת הקונדיטאות, ולהביא אותם להישגים שגם הם לא האמינו שיוכלו להגיע אליהם. הביקוש בעיר לעוגות שלנו מדהים אותנו כל פעם מחדש. זו זריקת עידוד לתלמידים, שמפיחה בהם תקווה לעתיד טוב יותר בחייהם", אמר אטיאס וראש העיר אלי ברדה סיכם: "בית הספר מאפשר לתלמידים לסיים 12 שנות לימוד, לרכוש מקצוע לחיים, להיות חיילים טובים בצה"ל ואזרחים מועילים", אמר ברדה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו