"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ווטסאפ נחסמה בברזיל ל-48 שעות
שופטת החליטה על החסימה בשל סירוב החברה לחשוף מידע לחקירת פשע • מייסד ווטסאפ: "מאוכזבים מההחלטה קצרת הרואי"
ברזיל חסמה את ווטסאפ // צילום: רויטרס // ברזיל חסמה את ווטסאפ

ווטסאפ נחסמה בברזיל ל-48 שעות

שופטת החליטה על החסימה בשל סירוב החברה לחשוף מידע לחקירת פשע • מייסד ווטסאפ: "מאוכזבים מההחלטה קצרת הרואי"

מערכת היום
, עודכן

הקרנבל המסורתי בברזיל נערך אומנם רק בעוד כחודשיים, אבל קרנבל תקשורתי לא קטן מתרחש במדינה ביממה האחרונה, בעקבות החלטתה של השופטת הפדרלית סנדרה רג'ינה מהעיר סאו פאולו לחסום את השימוש בווטסאפ למשך 48 שעות – עד יום שישי בבוקר.

השופטת הורתה כי לכל חברות התקשורת לחסום את האפליקציה ואף קבעה עונשים על מי שלא יעשה זאת, אולם את העונש הגדול ביותר משלמים כמובן מיליוני האזרחים במדינה - שלא יזכו לראות ביומיים הקרובים בטלפון שלהם את שני ה-V הכחולים.

סוכנויות הידיעות מדווחות, על פי דיווחים בתקשורת המקומית בברזיל, כי ההחלטה התקבלה לאחר שבווטסאפ סירבו לקיים צו פדרלי שבו נדרשה החברה למסור פרטים אודות חקירת פשע – הקשורה ככל הנראה בסחר בסמים.

"אנחנו מאוכזבים מהחלטה קצרת הרואי לנתק את הגישה לווטסאפ, כלי תקשורת שכל כך הרבה ברזילאים תלויים בו", כתב מייסד ונשיא החרבה יאן קום בפייסבוק, "עצוב לראות את ברזיל מבודדת את עצמו משאר העולם".

הסיפור בברזיל מאיר נקודה חשובה, הגורמת לחיכוכים רבים בשנים האחרונות בין הרשתות החברתיות כגון פייסבוק, טוויטר או ווטסאפ לבין ממשלות. מדיניות הרשתות החברתיות היא בדרך כלל שמירה קנאית על פרטיות לקוחותיהן, בעוד שהמדינות מעוניינות לקבל מהן מידע, למשל בכדי לעקוב אחרי אנשים החשודים בפשעים אולם מעוד סיבות רבות ומגוונות.

איך יסתיים "משחק הכוחות" הנוכחי בין ווטסאפ לממשלת ברזיל והאם תחליט המדינה להעניש את החברה ואת אזרחיה בחסימה ארוכה יותר של הרשת? בקרוב נדע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...