"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"לעולם לא תשברו אותנו"
טוראי זיו מזרחי, חייל צה"ל בן 18 שנרצח אתמול בפיגוע בכביש 443 הובא למנוחות בהר הרצל • אלפים ליוו אותו בדרכו האחרונה
"ירה במחבל עם סכין בלב" // צילום: נועם ריבקין פנטון // "ירה במחבל עם סכין בלב"

"לעולם לא תשברו אותנו"

טוראי זיו מזרחי, חייל צה"ל בן 18 שנרצח אתמול בפיגוע בכביש 443 הובא למנוחות בהר הרצל • אלפים ליוו אותו בדרכו האחרונה

יהודה שלזינגר
, עודכן

עין אחת לא נשארה יבשה כאשר דורון מזרחי, אביו של זיו ז"ל עלה להספיד אותו וזעק "לא תשברו אותנו! עם ישראל חי!". מאות בני אדם הגיעו לחלקה הצבאית בהר הרצל ללוות את זיו מזרחי שנרצח בכביש 443 בדרכו האחרונה. אביו דורון נשא דברים מרגשים וכואבים אך מלאי תקווה וחוזקה. "ימח שמם של שונאי ישראל, עם ישראל חי. עם ישראל חי! לא יעזור לכם, לא תשברו את רוחנו. לפני 12 שנה שכלתי את אחי, חשבתי שבזה שלמתי את המחיר, אני אח שכול, משפחה שכולה. די גמרתי. היום אני גם אב שכול. אבל לא תשברו את רוחנו. אנחנו נבכה, אנחנו נתאבל, ואני אומר לכם שביום רביעי הבא אני בעבודה. באוטובוסים. לא תשברו את רוחנו. המדינה הזו שלנו אנחנו נילחם עד הסוף. עם ישראל חי".

רויטרס

דורון המשיך וסיפר על אחיו שנהרג בפיגוע לפני 13 שנה "אנחנו משפחה אמיצה. אחי, אלון, יכול היה לברוח אבל הוא לא ברח, הוא התפוצץ עם המחבל ומציל הרבה אנשים. אמרתי אתמול למפקדים מקצין העיר, תגידו את האמת, המחבל בא מאחורה דקר אותו וככה זה נגמר? אמרו לי לא. הוא הציל את הקצינה. הוא ירה במחבל כשהוא עם סכין בלב. עם סכין בלב ירה במחבל! זה זיו, גיבור ישראל. אנחנו משפחה חזקה ועם חזק אנחנו נתמודד".

אחיו לידור ספד לו א ייאמן שאני צריך להספיד אותך בגיל צעיר. זכיתי להיות אח לנשמה ענקית ומלאה בטוב. ידעת להוביל את המשפחה במצבים הכי קשים. אני כל כך אוהב אותך. הלב שלי שבור וקרוע לרסיסים. ועם כל זאת אני רוצה למסור מסר לשונאי ישראל. את עם ישראל אי אפשר למחוק".

סיון, בת דודתו ספדה לו "נרצחת בגלל שאתה יהודי בארץ ישראל, זו מלחמה עיקשת שלא מרפה ואנו לא נשברים. אתה, בן דוד יקר, קרבן במלחמה שלנו".

טוראי זיו מזרחי ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה

סגן אלוף ניר ישעיה, מפקד הגדוד שבו שירת מזרחי, ספד לו: "תכונתו להגדיל ראש ולשאוף למצוינות ליוותה אותו. מצאנו גבר וחייל אשר נכון לקבל עליו כל אתגר. זיו לא נכנע וביצע ירי לעבר המחבל לאחר שנדקר, ובכך הפגין רוח לחימה ומנע את המשך הפיגוע".

מפקד הגדוד של זיו סגן-אלוף ניר ישעיה אמר "זיו החליט להתגייס בתפקיד מורכב בגזרה מבצעית. השאיפות למצוינות, רצון להגדיל ראש ולהיות ראשון מאפיינות את זיו". עוד המשיך ואמר "התנהלת באופן עצמאי, מאורגן ומסודר כשחשבת על הפרטים הקטנים. זיו לאחר שנדקר על ידי המחבל ביצע ירי שבלעדיו האירוע היה נגמר אחרת. זו התנהגות שאנו מצפים מכל חייל. משפחה יקרה, אין מילים שיצליחו למלא את החלל ויסייעו לו במעט על הצער הנורא. בשעה קשה זו מבקשים אנחנו להשתתף באבל הכבד ומבטיחים לעמוד לצדכם".

"נשמה ענקית ומלאה בטוב // צילום: "מדברים תקשורת"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...