"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
קו המשווה
הסריגים והסוודרים שמחממים את החורף מגיעים בשלל צבעים וגזרות • מכותנה, מצמר או מקשמיר - העיקר שיהיה לנו חם
זיפ 109 ש' \ צילום: אמיר יהל // זיפ 109 ש'

קו המשווה

הסריגים והסוודרים שמחממים את החורף מגיעים בשלל צבעים וגזרות • מכותנה, מצמר או מקשמיר - העיקר שיהיה לנו חם

יניב משיח
, עודכן

החורף הישראלי מתעתע: את ימי הגשם אמנם אפשר לספור על כף יד אחת, אבל הרוחות המנשבות ומזג האוויר הסגרירי מלווים אותנו בכל העונה. זה בהחלט הזמן להצטייד בפריט חובה לעונה הקרירה.

סיליז1,370 ש'\ צילום: אבי וולדמן

בין שהם צמודים, רופפים או אוברסייז, הסריגים הם חלק משמעותי מהנמצא בארון הבגדים של רבים מאיתנו. "אנחנו קוראים לזה סריג אבל מדובר באריג", אומרת לילך כהן, Style Mentor, מרצה בחוג לסטיילינג בלימודי החוץ של מכללת שנקר ובעלת אתר אופנה הנושא את שמה.

לורד קיטש189.90 ש' \ צילום: גלעד בר שלו

לדבריה, "ההבדל בין השניים הוא שסריגה מתבצעת בלולאות, כמו שראינו כשסבתא היתה משתמשת במסרגות. אריג הוא שיטה שבה הופכים חוטים או סיבים לבד על ידי יצירת דוגמת שתי וערב באמצעות נול אריגה".

מסימו דוטי325 ש' \ צילום: יח"צ

כהן מסבירה שלשיטת הייצור אין השפעה על המחיר, אך לחומרי הגלם דווקא יש. לדבריה, רוב הסריגים והסוודרים שיחכו לנו בחנויות עשויים משילוב של כמה חומרים סינתטיים דוגמת אקריל, ויסקוזה ופוליאסטר, ולכן מחירם משתלם וקורץ לנו.

קסטרו139.90 ש' \ צילום: נטלי זריקר

מנגד, רשתות אופנה אחרות יציעו סריגים מכותנה, מג'רזי ומבוקלה. בחנויות הבוטיק ואצל מעצבי העל תקבלו את הקשמיר והצמר. "ככל שמטפסים בסולם המחירים, כך הופך הסריג לאיכותי יותר.

ראלף לורן849 ש' \ צילום: טל טרי

צמר נחשב לחומר גלם טוב, וצמר אלפקות נחשב ליקר ביותר. גם מחירו של הקשמיר גבוה. בשני המקרים מדובר בחומרים שיבטיחו פריט שילווה אותנו לאורך זמן", מסכמת כהן.

אריסטו שמט168 ש' \ צילום: ניר יפה

אף שניצני קולקציות הסתיו נראים כבר בספטמבר, הצרכן הישראלי לא ממהר לבצע רכישות של סריגים בתקופה זו ומחכה לימי הגשם הראשונים.

ריפליי599 ש' \ צילום: יח"צ

טווח המחירים של הסריגים הוא רחב: ברשתות הלואו־קוסט נגלה סריגים במחירים של 90-45 שקלים.

טורי ברץ' לפקטורי 542,190 ש' \ צילום: שרבן לופו

ברשתות האופנה השונות יימכרו סריגי החורף ב־600-80 שקלים, ובחנויות הבוטיק תשלמו גם יותר מ־1,500 שקלים.

אמריקן איגל249.90 ש'

בכל מקרה, נראה שלצרכן מוצע גשם של אופציות אופנתיות להתחמם בהן בחורף.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...