"יש שמחה לאיד, זה הורג אותי"

אבי לוזון מגן על לואיס פרננדז ותוקף את "האינטרסנטים בתקשורת ובקרב המאמנים בישראל" • ראש המשלחת אריאל שיימן מיישר קו עם הבוס • ורק המאמן שומר על טורים נמוכים ולא סגור לגבי ההרכב שישחק הערב בטביליסי • מגאורגיה באהבה

המשחק שייערך הערב באיצטדיון בוריס פאיצ'דזה שבטביליסי מהווה נקודת ציון קריטית לכל הקמפיין של לואיס פרננדז והנבחרת. אם ינצח, לא משנה באיזה אופן וצורה, יתחיל הצרפתי להרוויח את אמונם של המעסיקים בהתאחדות, וגם התקשורת תרד לו מהגב, לבינתיים.

פרננדז, הבוס אבי לוזון וגם כלי התקשורת נמצאים ב"זמן הגישושים" בכל הנוגע ליחסים ביניהם, ופרננדז הוא ללא ספק אחד הדברים המרעננים שנחתו במשרדים האפורים של ההתאחדות. לחיבור בין לוזון לצרפתי יש אופי נפיץ. מדובר בשני אנשים די דומים - טמפרמנטים, שברגעים המתוחים מתקשים לשמור הכל בבטן. אם הנבחרת תתחיל לאבד נקודות כבר הערב, ספק אם האידיליה תימשך.

אבל בינתיים, לוזון מגן בחירוף נפש על המאמן החדש שלו, מה שגרם לו אתמול בזמן האימון המסכם לשבור את השתיקה שגזר על עצמו בימים האחרונים: "יש אינטרסנטים בתקשורת וגם בקרב המאמנים בישראל, שלא רוצים בטובת הנבחרת. רוצים שהיא אפילו תפסיד. יש שמחה לאיד וזה הורג אותי". לוזון הכועס המשיך: "הייתי רוצה שכולם יתייחסו למבחן התוצאה. לשמחתי, ברחוב אני מרגיש את האמת כשכולם באים, לוחצים לי את היד ומאחלים בהצלחה מכל הלב".

בעד, אריאל

יו"ר מכבי הרצליה וחבר מזכירות ההתאחדות, אריאל שיימן, יצא כראש המשלחת לגאורגיה. הוא נחשב לחבר טוב של לוזון כבר הרבה שנים. במשך החודשים האחרונים, כשהתקשורת ביקרה את לוזון במגוון נושאים, עמד שיימן לצידו וגונן על ראש ממשלת הכדורגל. כך עשה גם אתמול כשיישר קו עם הבוס: "בארץ אין בן אדם שלא מבקרים אותו, ואין אדם שנשפט לפי התוצאות. זה העם שלנו, ככה זה היה וככה זה יימשך לצערי. יש איזו הבנה בתקשורת שאם היא לא מבקרת אז היא לא עניינית, אני חושב שצריך לתת לאנשים לעבוד".

עוד טען שיימן: "זה לא יכול להיות ששופטים פה את המאמן ואת השחקנים לפני שבעטו בכלל בכדור. פרננדז רוצה לעשות שינויים. הרי בשביל זה הביאו אותו, שינסה לשפר את מה שלא הצליח קודם".

בסיכום דבריו התייחס גם שיימן לניצחון של האולימפית בראשותו של גיא לוזון, שגם כן זכה לביקורת לפני מינויו לתפקיד: "הנה דוגמה מצוינת למה לא צריך לבקר לפני שרואים תוצאות. כשכולם ביקרו את המינוי של גיא לאולימפית, אני באתי ואמרתי בואו נראה מה יהיו התוצאות. גיא הוא מאמן מצוין וכולכם תראו שהוא יעשה רק טוב לעתודה".

ציפיות נמוכות

בניגוד לבוס, אם שופטים את דברי פרננדז במסיבת העיתונאים אתמול נראה שהוא לא סבור שישראל באמת טובה יותר מהיריבה: "אחרי התיקו מול יוון צריך להגיד שגאורגיה גם פייבוריטית בבית הזה, ביחד עם יוון וקרואטיה. צריך לקחת אותם ברצינות. צריך לשחק רציני עם הרבה ריכוז ולא לעשות טעויות. ננסה להשיג תוצאה טובה וזה אומר לנצח כמובן. עם זאת, גם תיקו זה טוב".

מבחינת ההרכב, נראה כי פרננדז יבצע לפחות שינוי אחד לעומת ה-11 שפתחו מול מלטה. תמיר כהן, שתופקד כבלם, צפוי לחזור לתפקידו המקורי כקשר אחורי לצידם של בירם כיאל, אלמוג כהן וערן זהבי.

בהגנה יפתחו טל בן חיים לצידו של דקל קינן, למרות שאתמול בסיום האימון גם בלם בלקפול לא יכול היה להיות בטוח שהוא בהרכב.

"אף אחד לא אמר לי שאני בהרכב", אמר קינן, שהתייחס לאפשרות שיתמודד מול חברו למכבי חיפה בעונה שעברה, ולדימיר דבאלישווילי: "כמו שאני מכיר אותו ככה גם הוא מכיר אותי, אז אין לי איזה יתרון עליו".

על המשחק עצמו אמר קינן לסיום: "יהיה כאן טירוף ביציעים. אנחנו רוצים לנצח אבל זה יהיה מאוד קשה, כל תוצאה אפשרית".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...