לא לומדים לקח. עוד משחק באירופה, עוד תצוגת התקפה כושלת ועוד עונה של הסתבכות כבר בשלב הבתים. הפועל ירושלים, אמנם פצועה, נכנעה הערב (ד') בארנה 74:70 לניז'ני נובגורוד (החבולה אף היא), שבאה לשחק ולנצח, בלי תירוצים.
הרוסים הגיעו בלי מקסים גריגורייב ויבגני באבורין, שניהם בגלל פציעה. מנגד, דונטה סמית' לא פתח בחמישייה בגלל כאבי גב, וגם כששיחק נראה היה שהוא סובל. זה לא הפריע לו להיות היחיד שתיפקד באדום בהופעה הרואית.
יש תרגיל כזה בכדורסל שנקרא פיק אנד רול. תרגיל בסיסי, אבל משום מה האדומים לא הצליחו לעצור אותו והוא הניב לרוסים נקודות חשובות. גם מעבר לקשת הירושלמים היו נדיבים מאוד ואיפשרו לניז'ני ליידות כדורים כרצונם, ולקינוח האלופה העניקה לרוסים סלים עם הבאזר בסיום שני הרבעים הראשונים. הכנסת אורחים, גירסת הארנה.
ההגנה של ניז'ני הקשתה מאוד על ירושלים. היא התכוננה היטב לכל תרגיל והמארחת לא עברה את ה־18 נק' בכל רבע. ומה לגבי מאט ג'נינג? אמרו שהוא קלעי טהור, אבל לגארד האמריקני יש זריקה שטוחה מאוד ועושה רושם עד כה שהוא "וואן טריק פוני", ממש כמו הקבוצה שלו: ברגע שמשחק הריצה האדום מנוטרל - כל הקבוצה מנוטרלת.
ההכנה של ירושלים, אגב, היתה הפוכה: כל אירופה יודעת שדמיטרי חבוסטוב המעולה הוא קלעי חסר רחמים ועדיין הוא קיבל מתנות, עם 7 מ־8 משלוש. הרוסים גם הלכו לקו רק 11 פעמים עד העבירות המכוונות של סוף המשחק. כשהרוסים הלכו לשם הם קלעו רק באזור ה־50 אחוזים, אז למה לא להרביץ יותר?
על הפוזשן המכריע של ירושלים באמת שאין מילים. עם 20 שניות ומינוס 2, אי.ג'י רולנד החליט לחדור מוקדם ולהחטיא. אם הוא לא קיבל הוראה להחזיק כדור אחרון לפוזשן בודד, זה לא פחות ממחדל מקצועי.
מונרו (במרכז) ראשל"צ תלוייה בו יותר מדי // צילום: אלן שיבר
ושוב מונרו
אחרי עשרה משחקים בעונה בשתי המסגרות, ליגה ואירופה, אפשר כבר לקבוע שמכבי ראשל"צ, מודל 2015/16, מאופיינת בפיצול אישיות: האחת - מהירה, אתלטית וקטלנית, והשנייה - איטית, מבולבלת ותלויה יותר מדי בדריל מונרו. שתי הקבוצות האלה הגיעו הערב גם למשחק מול קלאב קראמו האסטונית אבל למזלם של הכתומים היו שם מספיק דקות מהזהות הראשונה על מנת להעניק להם ניצחון קשה 66:67.
השחקנים של דרון דרוקר עדיין לא יכולים לחגוג העפלה לשלב הבא ביורופ קאפ, אבל רק שני הפסדים בשני המשחקים שנותרו ידיחו אותם מהמפעל, כאשר גם בתרחיש כזה הם עדיין יכולים לעלות. הערב כבר צעדו ביתרון 52:62 (32), לאחר מחצית ראשונה בינונית, אבל האסטונים הצליחו לחזור ואפילו לקבל כדור אחרון עם אפשרות לנצח.
דריל מונרו שוב פלירטט עם גבולות הטריפל דאבל (10 ריב' ו־6 אס') וכל זה בלי יותר מדי להרגיש. החתמת הקיץ.

