"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הכלב מפחד מרעמים? כך תסייעו לו להתמודד
סופות רעמים עשויות להיות טראומטיות עבור ההולכים על ארבע • כמה טיפים עבור בעלי כלבים מפוחדים
סדרו לכלב מקום שקט וחשוך בו יוכל להתחבא

הכלב מפחד מרעמים? כך תסייעו לו להתמודד

סופות רעמים עשויות להיות טראומטיות עבור ההולכים על ארבע • כמה טיפים עבור בעלי כלבים מפוחדים

סמדר ברנדיס
, עודכן

החורף כבר כאן, ואת הגשם מלוות מדי פעם גם סופות רעמים שמפחידות את הכלבים שלנו עד אימה. בעלים לכלבים מפוחדים כבר מכירים את התסמינים של "חרדת רעמים" - החל מיבבות ושוטטות חסרת מנוחה ועד להתנהגות קיצונית כמו הרס רהיטים, שבירת דלתות ומנוסה. כלבים אלה סובלים בדרך כלל גם מפחד מזיקוקים, יריות ורעשים חזקים אחרים.

אז מה כדאי לעשות או לא לעשות? כמה טיפים באדיבות ד"ר דיוויד רוזנבלט, וטרינר ויועץ בחברת "בונזו":

• חשוב לא "לעודד" את הכלב על ידי ניסיונות הרגעה ופינוקים מוגזמים, כיוון שזה עלול דווקא לחזק את ההתנהגות החרדתית. גם בעת התקף חרדה יש לשדר "עסקים כרגיל".

• אסור להעניש את הכלב במהלך ההתנהגות החריגה ואסור לכעוס עליו. ענישה היא חסרת טעם ויכולה רק להחמיר את המצב.

• ניתן להקל על הכלב בעת סופת רעמים בכמה דרכים: לא להשאיר כלב חרדתי בחוץ; לספק לכלב מקום סגור וחשוך שבו יוכל להתחבא; לסגור וילונות בזמן סופת ברקים כדי למסך את הבזקי האור והתנועות; להגביר את הרדיו או את הטלוויזיה כדי למסך את רעש הרעמים.

• במקרים קשים כדאי לפנות למומחים להנהגות בעלי חיים לקבלת טיפול התנהגותי-מקצועי. כמו כן קיימת האפשרות למתן תרופות אנטי-חרדתיות. בכל מקרה, לעולם אין לתת תכשיר כל שהוא, גם טבעי, ללא התייעצות עם רופא ווטרינר.

• חשוב לא פחות: אם יש לכם כלב חרדתי שעלול לברוח וללכת לאיבוד בזמן סופה או רעש חזק אחר, ודאו שהוא מסומן עם שבב ומצויד בתג שם עם מספר טלפון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...