נתניהו בחדר המצב של משרד החוץ // צילום: קובי גדעון/לע"מ // נתניהו בחדר המצב של משרד החוץ

נתניהו: "העברנו לצרפת מודיעין"

ישראל מחבקת את צרפת • רה"מ פנה לאזרחי צרפת בשפתם: "ישראל ניצבת לצידכם במאבק באיסלאם הרדיקלי"

ראש הממשלה בנימין נתניהו חשף אתמול כי אחרי הפיגועים בפאריס, ישראל העבירה לצרפת מידע הקשור למחבלים שביצעו את הפיגוע ומידע נוסף שנקלט על ידי המודיעין הישראלי לגבי כוונות לבצע פיגועים נוספים באירופה. 

צילום: יוני ריקנר

במסיבת עיתונאים שקיים אמש הוסיף רה"מ כי הינחה את שירותי הביטחון והמודיעין לסייע בכל דרך לעמיתיהם בצרפת ובמדינות אירופיות אחרות. נתניהו הסביר כי "את המידע שיש לנו אנחנו משתפים עם צרפת ועם מדינות אחרות, לא רק ביממה האחרונה".

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

נתניהו אף פנה ישירות לעם הצרפתי ואמר להם בצרפתית: "ישראל ניצבת לצידה של צרפת במאבק נגד הטרור האיסלאמי הרדיקלי". בד בד, הינחה להוריד הדגל לחצי התורן בכל הנציגויות של ישראל בעולם ובמוסדות הממשלה בארץ. יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין הורה על צעד דומה לגבי הדגלים המוצבים בכנסת.  

רה"מ סיפר עוד כי הורה לתגבר את סידורי האבטחה סביב מוסדות ישראליים ויהודיים בחו"ל. כמו כן נפתח מוקד בקונסוליה בפאריס במטרה לסייע לאזרחים ישראלים. נתניהו הדגיש כי "אני קורא לעולם התרבותי כולו: זה הזמן להתאחד כדי להביס את מגיפת הטרור העולמי". לדבריו, "כמו שאנו מגנים אירועי טרור, אנו מקווים שיגנו את פיגועי הטרור כאן". 

הנשיא ראובן ריבלין שלח אף הוא מסר לעם הצרפתי ואמר כי "ישראל עומדת לצידכם במאבקכם הבלתי מתפשר בטרור". יו"ר האופוזיציה ח"כ יצחק הרצוג אמר כי "החירות, השוויון והאחווה מאחדים אותנו במלחמה עיקשת נגד הטרור הנורא והרצחני". 

ואכן, את החיבור בין העם הצרפתי לעם הישראלי ניתן היה לראות בכך שמבנים רבים הוארו בצבעי הדגל הצרפתי, ובהם משכן הכנסת, בניין העירייה של ת"א, חומות העיר העתיקה של ירושלים, גשר המיתרים בפ"ת, גשר בנתניה ועוד. 

בכיכר רבין אף התקיימה עצרת הזדהות המונית עם הרוגי הפיגועים בהשתתפות שגריר צרפת בישראל, פטריק מזונב. השגריר אמר למשתתפים: "דמוקרטיות לא רוצות נקמה. הן רוצות צדק. המאבק נגד האיסלאם צריך לאחד את כל האומות". הנשיא לשעבר שמעון פרס נאם אף הוא ואמר בצרפתית "היום כולנו צרפתים". 

בהכנת הידיעה השתתפו מתי טוכפלד, יורי ילון, יהודה שלזינגר ונצחיה יעקב  

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...