"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"הנופש בישראל יוזל ב-20 אחוזים"
שר האוצר כחלון ושר התיירות לוין הציגו תוכנית להוזלת הנופש בישראל • "חיזוק התיירות - אינטרס לאומי"
שר האוצר ושר התיירות מציגים את התוכנית // צילום: פלאש 90 // שר האוצר ושר התיירות מציגים את התוכנית

"הנופש בישראל יוזל ב-20 אחוזים"

שר האוצר כחלון ושר התיירות לוין הציגו תוכנית להוזלת הנופש בישראל • "חיזוק התיירות - אינטרס לאומי"

אילן גטניו
, עודכן

שר האוצר משה כחלון ושר התיירות יריב לוין פרסמו הבוקר תוכנית להוזלת מחירי הנופש בישראל. היעד: הוזלת המחירים ב-20 אחוזים בתוך חמש שנים. התוכנית תובא לאישור הממשלה ביום א' הקרוב.

יוני ריקנר

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

על פי הנקודות המרכזיות בתוכנית - הליכי הבנייה יקוצרו, היצע חדרי המלון יגדל, התחרות בשוק התיירות תגבר וכאמור, מחירי הנופש יוזלו. היעד: בתוך 5 שנים ייבנו בישראל כ-15 אלף חדרי מלון חדשים, ובתוך 10 שנים כ-27 אלף.

בתי מלון יוגדרו לראשונה כתשתיות לאומיות, והבנייה תאושר באופן מהיר ופשוט בוועדה לתשתיות לאומיות (ות"ל). משמעות ההחלטה היא גידול דרמטי במספר חדרי המלון בישראל והוזלה של כ-20% במחירי החופשה.

בנוסף, ועדות מקומיות עצמאיות יוכלו לאשר לראשונה שימוש של עד 20% משטח המלון לטובת מגורים, מה שיקטין את הסיכון ליזמים, ירחיב מקורות מימון ויגדיל את היצע המגורים בישראל.

"חיזוק התיירות בישראל, דווקא בימים אלו, הוא אינטרס לאומי", אמר שר האוצר. לדבריו, "קיצור הליכי התכנון והבנייה בענף מצטרפים למהלכים מקבילים שאנו מובילים בשוק הדיור, על ידי הסרת חסמים והפחתת בירוקרטיה מיותרת. נמשיך לפעול להגברת התחרות, הוזלת יוקר המחייה והקלה על חיי האזרחים בכל תחומי החיים. אני מברך את השר יריב לוין על הובלת הרפורמה ופעולותיו לחיזוק התיירות בישראל".

שר התיירות, יריב לוין, הוסיף כי "אנחנו מציגים היום תוכנית לאומית משותפת ורחבה שמטפלת לראשונה בבעיית הליבה של התיירות, ובונים מהלך היסטורי אשר לפי הערכות הגורמים המקצועיים, יוזיל את מחירי החופשה בישראל בכ-20% בתוך חמש שנים. זהו מהלך שישפיע על הכיס של כל אחת ואחד מאתנו. התכנית תביא לכך שיזמים לא יאלצו לעבור את מסע הייסורים הבירוקרטי, והקמת מלון בישראל לא תהיה בגדר חלום".

כיום יש מחסור חמור בחדרי המלון בישראל ויזמים רבים נמנעים מבנייה חדשה בגלל הליכי תכנון ארוכים ומסורבלים וסיכון כלכלי גבוה. בעשור האחרון נבנו בארץ רק כ-3,000 חדרי מלון חדשים (עליה של 6%), וההיצע הנמוך של החדרים הוא הגורם העיקרי לעליית מחירי הלינה בישראל בעשור האחרון בכ-70%.

סרבול הליכי התכנון וקבלת היתרי הבניה, מהווים חסם עיקרי בבניית מלונות חדשים בישראל, כאשר לא אחת נדרש למעלה מעשור לצורך השלמת הליכי הבניה. חסם נוסף הינו הפער שבין התשואה הממוצעת בענף ובין רמת הסיכון הגבוהה, דבר הגורם לקשיים בקבלת מימון מגופים פיננסיים ולהגדלת עלות ההון בפרויקט.

מטרת התוכנית היא לתת מענה אמיתי ומיידי לחסמים הללו, להגדיל את היצע חדרי המלון בישראל, להוות מנוע לתחרות בשוק ולהביא להוזלת מחירים. בנוסף, הדבר יביא להגדלת היצע המגורים במלונות, מהלך אשר משתלב עם מאמצי המדינה להרחבת היצע הדיור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...