"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שרה נתניהו רומזת לכיוון נוני מוזס
"מי מממן את התביעות ואגרות המשפט של מני נפתלי?" • כך אשת רה"מ בעדותה בבית הדין לעבודה
שרה נתניהו. היום בבית המשפט // צילום: אורן בן חקון // נתניהו. "בנו לי תדמית שלילית"

שרה נתניהו רומזת לכיוון נוני מוזס

"מי מממן את התביעות ואגרות המשפט של מני נפתלי?" • כך אשת רה"מ בעדותה בבית הדין לעבודה

עדנה אדטו
, עודכן

"אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה, מני נפתלי או מי מטעמו, הציע כסף לעובדים במעון ראש הממשלה כדי שיצטרפו לתביעת הפיצויים נגדי" – כך טענה אתמול (חמישי) אשת ראש הממשלה, שרה נתניהו, בעדותה בבית הדין האזורי לעבודה, בתביעת הפיצויים על העסקה פוגענית כביכול שהגיש גיא אליהו אשר שימש במשך כשנה כעובד כללי במעון ראש הממשלה בתחומי הניקיון ותחזוקה כעובד של חברת מיקוד. התביעה הוגשה כנגד משרד ראש הממשלה, עזרא סיידוף סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד וחברת מיקוד שהעסיקה אותו.

בני פלבן

נתניהו בעדות נחושה ונחרצת, שהתייחסה לתביעות הפיצויים שהגישו מני נפתלי וגיא אליהו, על העסקה פוגענית כביכול, הדגישה: "זו חבורה אחת מלוכדת שכללה שלושה או ארבעה אנשים מתוך עשרות אנשים שעבדו במעון ראש הממשלה, אשר לא העידו נגדי וטרחו להתקשר ולספר על לחצים כבדים שהופעלו עליהם שיתבעו אותי ואני מאד מעריכה אותם שעמדו בלחצים. חלקם אף אמרו שמני נפתלי או באי כוחו הציעו להם כספים על מנת לתבוע אותי."

נתניהו הוסיפה עוד כי: "לא ייתכן שדמי יישפך ברחובות. יש כאן השתוללות מטורפת של כמה אנשים שמדברים עלי דברים נוראים מזה שנתיים. זאת שחיטת האופי והאישיות שלי". נתניהו ציינה עוד כי מני נפתלי "הפעיל לחץ על עשרות עובדים: בואו הצטרפו אלי לתביעה, כולל הקלטה שלו עם אחת העובדות שנמצאה דוברת אמת שהוא הטריד אותה מינית בחדר השינה שלנו, הוא ניסה לשכנע אותה לצאת ולהעיד נגדי, כמו שהוא ניסה עם עשרות עובדים".

"אחד המתלוננים מואשם בהטרדה מינית, השני מהמר כפייתי"

עוד אמרה אשת ראש הממשלה כי "אחד העובדים שתובע אותי מואשם בהטרדה מינית וגניבת מזון. עובד שני הוא מהמר כפייתי". על גיא אליהו אמרה נתניהו: "ראיתי 'בדה מרקר' צילומי המחאות. אני מבינה שהוא מהמר כפייתי. אנשים העידו שהוא הבטיח להם מאה אלף שקלים מהמשפט שבו הוא חושב שהוא ינצח. הוא מעורב בשוק האפור". על מני נפתלי אמרה נתניהו "אדם שפוטר כמאבטח בגלל מכות עם מאבטח אחר, אדם שרימה על שנות הלימוד שלו. אני קוראת למשטרה לפתוח בחקירה על הטרדה מינית. הוא הטריד שתי עובדות, אחת מהן בחדר השינה שלי ושל ראש הממשלה, והיא העידה וגם נבדקה בפוליגרף".

נתניהו התייחסה במרומז למו"ל העיתון "ידיעות אחרונות" ארנון (נוני) מוזס העומד לטענתה מזה עשרים שנה מאחורי מסע ההכפשות נגדה, אשר אותו כינתה נתניהו "האיש שאת שמו אסור להזכיר": "מה שרלוונטי זה דפוס השחיטה שלי על ידי בן אדם שנותן לי תדמית שלילית. הוא השוחט הגדול שלי".

נתניהו הטיחה בהמשך בבאת כוח התביעה: "את מודה בזה שהוא לא משלם לך. ומה עם התשלום על התביעות שהגיש נגד עשרות אנשים? מי משלם? הוא לא עובד. האם בית המשפט חשב איך האיש הזה משלם וחי, ואיך הוא משלם לילדיו ואשתו, האם יש מישהו מאחוריו".כשהגברת נתניהו נשאלה "את בדקת את זה?", ענתה: "לא. בכל מדינה מתוקנת היו בודקים את זה. מי משלם את האגרות על תביעות הדיבה שהוא הגיש". כשנשאלה האם היא חושבת על "אדם ספציפי" אמרה נתניהו "ייתכן", והוסיפה "זהו אדם שעומד מאחורי הסיפור הזה במשך עשרים שנה, איש חשוב בתקשורת. זה שאסור להגיד את שמו".

על הטענות בתביעות שהוגשו על יחסי עבודה קשים לכאורה בינה לבין עובדי מעון ראש הממשלה, אמרה נתניהו: "אלו טענות שקריות, מתועבות ומתאומות בין שניהם כשהאחד הוא הבוס והשני עובד אצלו. היחסים במעון ראש הממשלה מאז שהוא (נפתלי. ע.א) עזב, כולל ההוצאות ירדו. ירדו גם הצעקות. היחסים מציינים. מי שהיה אחראי ליחסים הגרועים זה הוא".

"המתלוננים - יורקים לבאר ממנה שתו"

על טענתה של עובדת המעון לשעבר, המבשלת אתי חיים, שסיכמה את היחס של שרה נתניהו אליה כך: "היה לי הרושם שהיא שונאת אותי, מסתכלת עלי בכעס ובבוז, מעליבה אותי..." – אמרה נתניהו: "זה שקר מוחלט. אני מקווה שהגברת אתי חיים טרחה להגיד שהיא חברה טובה מאד של גיא אליהו ומני נפתלי. היא כתבה פוסט בזמן המשפט, ובו תמיכה נלהבת במני נפתלי." נתניהו הוסיפה כי חיים "ירקה כפי ששני האחרים עשו. ירקו והקיאו לתוך הבאר שממנה שתו".

נתניהו ציינה עוד כי האווירה כיום, במעון ראש הממשלה, אחרי שמני נפתלי הפסיק לעבוד שם, "נעימה וכולם שמחים להגיש לי ולילדים שלי ולאורחים. אין פחד בבית ואין אף רעש בבית ואין צעקות". לשאלת באת כוח התובע, האם מעון ראש הממשלה בישראל צריך להיות מעון ייצוגי ברמה של מעונות אחרים בעולם, השיבה נתניהו: "יכול להיות שהוא צריך להיות אבל הוא לא. ה'טיים מגזין' ערך ראיון עם בעלי לפני כשנתיים כשעשו עליו כתבה כאיש השנה. חצי טור הוקדש למעון ראש הממשלה. כתבו שם ביטויים מאד לא מחמיאים לבית ראש הממשלה והמשפט הפותח והמסיים היה 'זה לא הבית הלבן', ה'טיים מגזין' כתב על ההזנחה והעליבות. אין אחד שבא לבקר שם ולא אומר את זה".

על שאלת באת כוחו של התובע "את חושבת שרעיית ראש הממשלה צריכה להיות מודל לחיקוי?", השיבה הגברת נתניהו "אני לא חושבת שזה רלוונטי לתביעה בבית הדין לעבודה כשמנסים לסחוט כספים ממדינת ישראל. תשאלי הרבה אנשים מהעם ולא מאותו עיתון שאתם מקושרים אליו בצורה מאד מעניינת. דברי הבלע והשקר עלי גדולים פי מיליון ממה שאמרתי ברמיזה ואת יודעת את זה". לקראת תום הדיון ציינה באת כוח התובע, כי אשתו (של מני נפתלי) מפרנסת את הבית ועושה הכול כדי שיהיה אוכל ופרנסה למשפחה".

מני נפתלי עצמו אמר מחוץ לכותלי בית המשפט: "לי לא משנה מה יגידו, אני יודע את האמת. לא מדובר פה על כסף, גם אם יתנו לי ארבע מיליון שקל - אני מבחינתי הולך עד הסוף בתביעה הזאת. אני רוצה שבית המשפט יפסוק מה שמגיע לי. אם אני לא אקבל את זה אני יערער. כרגע מבחינתי אני מאמין לביהמ"ש ורואה את הצדק יוצא לאור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...