לחמניות טריות מפיצות ריח טוב ומפתה בכל הבית. אם בא לכם להפתיע את הילדים במשהו מפתה ומשביע, ניתן להפתיע אותם בלחמניות שוקולד מתוקות. לפניכם שלוש גרסאות שונות ללחמניות: לחמניות חלביות, לחמניות ארוכות בציפוי סוכריות ולחמניות מקמח מלא.
אלו מתכונים מצוינים להכין עם הילדים - אפשר לתת להם ללוש ולעצב את הצורות. כל ילד יכול להכין את הלחמניות בצורה שהוא אוהב, ואחר כך ליהנות מכל ביס וביס ממעשה ידיו.
לחמניות שוקולד עגולות
לחמניות רכות, מתוקות ושופעות שוקולד, שיכולות לשמש גיוון מרענן לילדים בבית הספר.
ניתן גם להחליף את השוקולד בצימוקים, בחמוציות או באוכמניות.
החומרים (ל־24 לחמניות):
√ 50 גרם (1 שקית/קובייה) שמרים טריים
√ 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
√ 500 מ"ל (2 כוסות + 2 כפות) חלב קר
√ 1 ק"ג קמח לחם (שטיבל מספר 2)
√ 2 ביצים במידה L
√ 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
√ 1 כף שטוחה מלח
√ 1 כוס שוקולד חלב או מריר קצוץ
לציפוי:
√ 1 ביצה טרופה
מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים שמרים וסוכר וממיסים בחלב קר. מוסיפים קמח, ביצים וחמאה, ומערבלים כ־10 דקות במהירות איטית־בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ולשים עד לפיזורו בבצק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב־50 אחוז.
מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק ל־24 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור. מסדרים על תבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 8 סנטימטרים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ־45 דקות.
מחממים תנור ל־190 מעלות.
מברישים את כדורי הבצק בביצה ואופים 12-10 דקות עד להזהבה.
אפשר לשמור במקפיא כ־10 ימים. להפשרה מחממים כמה דקות ב־170 מעלות.
לחמניות ארוכות בציפוי סוכריות
את הבצק ללחמניות האלו לשים ידנית, ולכן המתכון מתאים למי שאין לו מיקסר או סתם אין לו חשק להוציא אותו מהארון. בזכות הלישה הידנית זמן ההתפחה מתקצר, מכיוון שהחום בידיים מזרז את פעילות השמרים.
חשוב לשים לב שאת המלח מוסיפים בסוף הלישה, כדי לא לעכב את פעילות השמרים.
הלחמניות האלו פרווה, כך שהן יכולות לשמש גם קינוח לילדים אחרי ארוחה בשרית.
החומרים (ל־24 לחמניות):
√ 50 גרם (1 שקית/קובייה) שמרים טריים
√ 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
√ 420 מ"ל (3/4 1 כוסות) מים קרים
√ 1 ק"ג קמח לחם (שטיבל מספר 2)
√ 1 שקית משפר אפייה
√ 2 ביצים במידה L
√ 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קנולה
√ 1 כף שטוחה מלח
√ 1 כוס שוקולד צ'יפס
לציפוי:
√ 1 ביצה טרופה
√ סוכריות מזרה שוקולד
מכינים את הבצק: שמים בקערה שמרים וסוכר וממיסים במים קרים. מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים ושמן ולשים בידיים 7-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ־30 דקות עד שהבצק מגדיל את נפחו ב־50 אחוז.
מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק ל־24 חלקים ומגלגלים אותם לגלילים. מסדרים על תבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 8 סנטימטרים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ־45 דקות.
מחממים תנור ל־190 מעלות.
מברישים את גלילי הבצק בביצה ומפזרים סוכריות מזרה שוקולד.
אופים 12-10 דקות עד להזהבה.
אפשר לשמור במקפיא כ־10 ימים. להפשרה מחממים כמה דקות בחום של 170 מעלות.
לחמניות קשר מקמח מלא
בימינו יש ביקוש לא קטן ללחמניות מקמח מלא. אמנם הן בעלות מרקם דחוס יותר ואווריריות פחות, אבל יש להן טעם משגע. אופן ההכנה שלהן שונה במעט מזה של לחמניות מקמח לבן: בהתחלה מערבבים רק חלק מן החומרים, ללא השמרים, ומניחים לבצק לעמוד כחצי שעה כדי שהקמח יספח את הנוזלים. כך הבצק שמתקבל הוא בעל אחוז נוזלים גבוה, מה שמעניק ללחמניות טעם ומרקם עשירים.
החומרים (ל־20-15 לחמניות):
√ 600 מ"ל (1/2 2 כוסות) מים קרים
√ 1 ביצה במידה L
√ 500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח מלא
√ 500 גרם (1/2 3 כוסות + כף) קמח לחם (שטיבל מספר 2)
√ 1/2 שקית משפר אפייה
√ 90 גרם (1/2 כוס פחות כף) סוכר
√ 1 שקית/קובייה שמרים
√ 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית
√ 1 כוס שוקולד צ'יפס
√ 1 כף מלח
לציפוי:
√ 1 ביצה טרופה
מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים מים, ביצה, שני סוגי קמח, משפר אפייה וסוכר כ־4 דקות במהירות איטית־בינונית עד לקבלת בצק אחיד ומעט קשה ודביק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ־30 דקות.
מוסיפים שמרים ולשים כ־5 דקות. מוסיפים שמן בזילוף איטי תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים את השוקולד צ'יפס עד שהם נבלעים בתוך הבצק, ולבסוף מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב־50 אחוז.
מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד. מרדדים כדור בצק אחד לנחש ארוך, יוצרים לולאה בצורת האות ע', מכניסים את הקצה העליון אל תוך הלולאה, ואת הקצה שנותר חשוף דוחפים מתחת ללחמנייה. חוזרים על הפעולה בשאר הכדורים. מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מברישים את הלחמניות בביצה ואופים כ־30 דקות עד להזהבה.
אפשר לשמור במקפיא כ־10 ימים. להפשרה מחממים כמה דקות בחום של 170 מעלות.
shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו