נתניהו ומוגריני בחודש מאי \ צילום ארכיון: אי.פי // נתניהו ומוגריני בחודש מאי

בקוורטט מדברים, אבל לא מתערבים

באיחוד האירופי שוחחוו אתמול עם נתניהו ואבו מאזן, אך נציגי הקוורטט ביטלו את בואם לאזור • ראש עיריית ניו יורק ונשיא הודו דווקא מגיעים לארץ

פדריקה מוגריני, הממונה על יחסי החוץ של האיחוד האירופי, שוחחה אתמול בטלפון עם רה"מ בנימין נתניהו ועם הנשיא הפלשתיני אבו מאזן. בהודעה של האיחוד האירופי נאמר כי מוגריני שוחחה עם השניים בנושא "ההסלמה האחרונה באלימות" והדגישה את הצורך לקדם רגיעה שתעודד איפוק והורדה של המתח והאלימות.

"יותר מדי אנשים כבר מתו ומשפחות רבות מדי נותרו שכולות", אמרה מוגריני. היא גינתה את מעשי הטרור נגד אזרחים והדגישה כי כל תגובה צריכה להיות מידתית. בתוך כך, נדחה ביקור של נציגים זוטרים של הקוורטט, שהיו אמורים להגיע מחר לישראל, בשל עומס האירועים הביטחוניים.

אך למרות ההסלמה, אחד מראשי העיר החשובים בעולם מגיע לביקור בישראל: ראש עיריית ניו יורק, ביל דה בלאזיו, ייצא ביום חמישי לביקור ראשון בארץ מאז נבחר לראשות העיר. במהלך ביקורו, שיארך שלושה ימים, דה בלאזיו יישא את הנאום המרכזי בכינוס הבינלאומי השנתי של ראשי עיר שייערך בירושלים. נאומו יתרכז באנטישמיות במדינות המערב ובשאלה כיצד עיריות צריכות להתמודד עם התופעה.

ובתוך כך, גם נשיא הודו, פרנאב מוחרג'י, מגיע לאזור, ויחל היום ביקור היסטורי בישראל בהזמנת הנשיא ראובן (רובי) ריבלין. בבית הנשיא ציינו אתמול כי מדובר בציון דרך מדיני, ביקור ראשון מסוגו של נשיא הודו בישראל, וכי הדבר משקף את המשך הידוק היחסים בין המדינות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...