"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
גורם פלשתיני בכיר: "פועלים להרגעה"
על רקע הפרות הסדר ביהודה, שומרון ועזה, גורם בכיר במוקטעה הסביר כי הפלשתינים עושים ככל שביכולתם על מנת להרגיע את השטח
כוחות הביטחון בהפרות הסדר // צילום: אי.פי.איי // כוחות הביטחון בהפרות הסדר

גורם פלשתיני בכיר: "פועלים להרגעה"

על רקע הפרות הסדר ביהודה, שומרון ועזה, גורם בכיר במוקטעה הסביר כי הפלשתינים עושים ככל שביכולתם על מנת להרגיע את השטח

, עודכן

שבוע של גל טרור פקד את המדינה, בניהם גם הפרות סדר בשטחי הרשות. גורם פלשתיני בכיר במוקטעה ברמאללה אמר היום כי הפלשתינים בהחלט לא מעוניינים להביא את המצב להסלמה יותר ממה שהוא כרגע.

מגישה: ליטל שמש, צילום: דורון פרסאוד, ארכיון: רויטרס , איפור: רונה בן עזרא

הקריאה מהדרג הבכיר ביותר היא חד משמעית. אבו מאזן אף נפגש עם ראשי מנגנוני הביטחון הפלשתינים והעביר להם הוראה מפורשת למנוע הסלמה ולמנוע מה"שבאב" לצאת ולהתעמת עם כוחות צה"ל. באותה פגישה ביקש הנשיא הפלשתיני מראשי המנגנונים לבצע מעצרי מנע כדי להשאיר במעצר או מעצר בית את ראשי המפגינים.

הוראות אלה באות יחד עם איסור שביתות במערכת החינוך ובמגזר הציבורי על מנת לגרום לכך שאנשים יהיו עסוקים בעבודה ובלימודים ולא יצאו להפגנות.

שאלה שחוזרת על עצמה בקרב הציבור הישראלי היא, כיצד מעשים אלו מתיישבים, למשל, עם המשך מימון משפחות המחבלים או קריאה של כיכרות על שמות מחבלים. אבו מאזן התבטא בעבר בנושא באופן כללי כשטען שסוגיית האסירים נוגעת כמעט לכל משפחה פלשתינית, הם רואים במי שאנו קוראים מחבלים גיבורים וקוראים בתפקידם לדאוג לרווחת משפחותיהם.

זה לא מפריע לראיס לרצות מאוד בחידושההליך המדיני. אחת הדרכים לעורר מחדש את התהליך ולהוציא אותו מהמבוי הסתום שהוא מצוי בו היא להתסיס את השטח, להביא להסלמה וממש לפני פיצוץ לשוב למשא ומתן. עם זאת, הראיס הפלשתיני מציב תנאים בלתי אפשריים מבחינת ישראל לחזרה למשא ומתן, בהם שחרור אסירים וחזרה להקפאה מוחלטת של הבניה בהתנחלויות.

לצד הנתק המוחלט בין הדרגים המדיניים של שניהצדדים, תיאום ביטחוני הדוק נמשך לאורך זמן. התיאום בגל הטרור האחרון לא רק שלא נפגע אלא התחזק וזאת בהיעדר דיאלוג בין הצדדים. מי שמבצע את הדיאולוג בשטח זה הקצינים הישראלים וראשי המנגנונים הפלשתינים. בצד הפלשתיני רואים בהמשך התיאום הביטחוני אינטרס לא פחות מאינטרס ישראלי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...