עמוק בקצפת
הם אמרו ביי-ביי רשמי ברבנות, אבל אקי אבני וסנדי בר צמודים יותר מאי פעם • הכל משותף אצלם: סדרות טלוויזיה, תמונות ברכילות ועכשיו גם הפרסומת התלת-ממדית הראשונה בתולדות המדינה • הזוג הכי הוליוודי שיצא מישראל מדבר על יחסי הקירבה שאחרי, על תקופת האנורקסיה, על הבן ועל התקוות שלא נגוזו • רק אף מילה על החבר החדש של סנדי
שנה וחצי חלפו מאז הנחיתו אקי אבני וסנדי בר את מכת הגרזן הסופית על חיי נישואיהם, אבל למתבונן מהצד נדמה שהיום הם מתבוססים זה בחברתו של זה יותר מתמיד. הזוג הכי הוליוודי שיצא מישראל, ובהמשך חזר אליה בלי שמימש את מלוא תוכניתו לכבוש את העולם, משלב ידיים ארוכות בתחום הקריירה, עד שכמעט אפשר להגדיר אותם כפאואר קאפל החדש בתחום העסקי.
כך, למשל, לפני שבועיים הופיעו השניים בכל מדורי הרכילות, אחרי שבפרמיירת סרטו החדש של אבני, "האור השחור", צולמה בר נושקת בחום על לחיו. הזוג הגרוש מככב בימים אלה בסדרת הטלוויזיה המדוברת "חטופים", וכעת הם שבים לגלם זוג בפרסומת חדשה למילקי - פרק ההמשך לקמפיין ההומוריסטי הקודם, שעקב אחרי קטטות בית המשפט שלהם במאבק על משמורת המעדן (עם קריצה אמיצה למצבם אז כזוג ברבנות).
על סט הפרסומת החדשה, עילת ראיון זה, נראים אבני ובר שלווים ונינוחים יחד, מתעלמים מהעובדה שבר שקועה בימים אלה במערכת יחסים חדשה עם איש העסקים ג'ורג' אקירוב, בנו של אלפרד אקירוב ויורש העצר של אימפריית הנדל"ן. ואף על פי שהשיחה עימם מתקיימת בנפרד, תשובותיהם לשאלות כמעט זהות. שניהם נאטמים כשחוקרים אותם על מערכת היחסים החדשה של בר, ונרגזים כשחודרים לפרטיות של בנם המשותף בן ה-5, ליאם. ההבדל ניכר רק באופיים של השניים: אבני מצטייר כפתוח ורגשי, בר נראית עצורה יותר. כך או כך, דרמה מתרחשת על הסט כשצלם של אחד מאתרי הרכילות באינטרנט מנסה לצלם את ליאם. השניים עומדים על רגליהם האחוריות, דורשים מהצלם שיעזוב מיד - ותובעים שלא יפרסם את התמונות.
איך אתם מצליחים להותיר את ליאם מחוץ לזרקורים ולביצה הרכילותית-
אבני: "זו חובה, זה בדם. הוא ילד, מה הקשר שלו לזה? למה צריך לצלם אותו-".
אבל הוא נמצא פה. זה לא טרף לצלמים-
"בסך הכל כולנו אנשים, וצריך יחסי הדדיות. אותך אני פוגש כרגע, ואולי ניפגש שוב בעוד שבוע ובמשך שנים. אם אין יחסי הדדיות כאנשים, כמו במקרה של הצלם הזה, הוא היה צריך לעזוב. אותי הוא הפסיד וגם את סנדי. חבל, כי אני אהיה פה בעוד 20 שנה, וגם סנדי, עם דברים יותר מעניינים, אולי, וגם הוא יהיה פה. חלק מהמקצוע הוא יחסי עבודה, אבל יש חוקים שאי אפשר לעבור".
אלה הקווים האדומים שלכם-
"במשחק שלי יש את החוקים שלי. אם למישהו יש חוקים משלו אני מכבד אותם, אבל הוא לא יכול לשחק במגרש שלי יותר. בכל מקום שאני אהיה הוא לא יוכל להיות. חבל, כי עם השאר יש לי יחסי חברות. כל אחד בא לעשות את עבודתו כדי להתפרנס, וזה בסך הכל כיף".
בר: "זאת העבודה שלנו, וברור שליאם נולד לתוך המציאות הזו, אבל בסך הכל באנו לעשות עבודה ספציפית, ויחסי הציבור הנלווים גם מאוד ספציפיים. זה לא רחוב פה, אז למה לא לשמור על הפרטיות שלו? אני בעד תקשורת, אנחנו אנשים בוגרים ויש לנו כלים לדבר, אבל נראה שיש אנשים שעדיין לא מוכנים לזה, ואין עם מי לדבר".
כאמא, את פוחדת מהחשיפה של ליאם-
"זה לא בא ממקום של פחד, זה מהמקום של האמת שלנו. זאת לא הגנה אלא ההתנהלות היומיומית שלנו. אני לא משתתפת באירועים מתוקשרים ומיוחצנים, חוץ מכאלה שקשורים מקצועית אלי או לאקי, כי אני באמת אדם פרטי. זה מקום שצריך להיות מאוזן בחיים שלנו. כשהוא לא מאוזן - צריך לאזן אותו. יש רצון להיות דווקא במקום הסולידי יותר, השקט".
יחסים שאין להם קאט
אבני ובר התחתנו בטקס גדול בארץ ב-2001, ובאותה שנה החליטו לעבור להתגורר בלוס אנג'לס במטרה לפתח קריירת משחק בארה"ב. במהלך שהותם באל.איי השתתף אבני בתפקיד אורח בסדרות אמריקניות נחשבות כמו "24" (כמחבל ממוצא ערבי), "ג'אג" (סוכן כפול ממוצא ערבי), "היחידה" (כקצין בצה"ל) ו"האף" (כמדריך קרב מגע ישראלי). בר השתתפה בתפקיד ראשי בסרט "Sea of Dreams" והופיעה גם היא בתפקיד אורח ב"היחידה". ב-2008 חזרו בר ואבני מלוס אנג'לס לישראל - ונפרדו.
לפני המעבר ללוס אנג'לס נחשבו אבני ובר לזוג נוצץ ומתוקשר ביותר. הוא היה אחד השחקנים המובילים בארץ ושיחק בסרטים דרמטיים דוגמת "חסד מופלא" ו"ההסדר" ובסדרות מרכזיות כמו "טירונות". היא היתה דוגמנית מצליחה שהובילה קמפיינים גדולים דוגמת קסטרו ופלפל, שיחקה בטלנובלה "כסף קטלני" ובסדרת הדרמה הפופולרית "זינזאנה".
איך אתם שומרים על יחסים קרובים וטובים כאלה אחרי פרידה? זה רק בזכות הבן-
אבני: "גם הבן וגם כי יש לנו קשר טוב. כזוג הפוקוס בינינו הוא הילד, וחשוב לנו להציג לו יחסים חבריים, יחסי כבוד, שלאבא ואמא יש גוד טיים ביחד. אני רוצה שזה יהיה המוטו שלו לחיים. אני רוצה להסביר דרכך לכל הזוגות שמעוניינים להיפרד - שבעצם לא נפרדים אף פעם. זה סוג של יחסים שאין להם קאט, וזה בנשמה של הילד. אפשר להשאיר לו צלקת ואפשר להשאיר לו חוויה, גם אם אמא ואבא לא חיים יחד. זה סוג של משולש שיכולה להיות בו גם אהבה מסוג אחר. אם אפשר, אז למה לא-".
בזמנו, כשנפרדתם, אמרת "אל תשאירו לילדים שלכם חוויות קשות ומרות". למה התכוונת?
"אסור לפגוע בילדים. הילד איתך כל החיים. הנשמה שלו תלך איתך כל החיים. אתה לא יכול לספר לילד שהחיים יפים, לקחת אותו ללונה פארק ולבנות איתו ארמונות בחול - ואחרי זה לנבוח בטלפון על אשתך או על מישהו אחר. אני לא רוצה שהילד שלי יגדל בסביבה של נביחות. אז אנחנו משתדלים לתת לו את העולם שאנחנו חושבים שהוא נכון, עולם של אנשים שמדברים על הדברים שהכי כואבים. זה הרבה יותר נכון לדבר מאשר לצרוח ולשתוק".
ובכל זאת, הוא בן להורים מפורסמים, והוא עבר מן הסתם תהליך לא פשוט.
"אני מרגיש שהוא עובר את זה מהמקום שלו, מיכולת ההכלה שלו. יש שבעה שלבים פסיכולוגיים לאובדן, וחשוב שגם הוא יעבור את זה. אי אפשר לטאטא את זה".
אתם סובלים מיחסי הציבור שמלווים את הקמפיינים שלכם?
"סובלים-".
הרי זו אנטיתזה לכם, שאוהבים את הפרטיות ונמנעים - כדבריכם - מאירועים מתוקשרים.
"צריך לשלוט בזה. אני רוצה להאמין שאני שולט בדבר הזה ולא הוא בי, שאני הבורא של זה ולא הוא בורא אותי. אני אדם מאוד פרטי, מאוד קשה לי הדבר הזה, אבל בסך הכל חשוב מה האור שאתה שופך על זה. אני שמח שאת נותנת לי הזדמנות לדבר על זוגות שנפרדים ועל מה זה להיות אדם טוב יותר. אני יכול לנצל את זה מהמקום שלי, שהוא לא הצהוב והרכילותי, אלא מהערכים של החיים".
לפני הפרידה חששתם שהמותג אקי-סנדי ייפגע באופן בלתי הפיך?
"לא, אתה לא הולך לישון עם מותג. אתה הולך לישון עם עצמך. אם טוב בבית אז סבבה, ואם לא - אז לא טוב. אתה לא יוצא בבוקר ואומר, 'רגע, אני אפגע במותג או לא-'. לבית לא מכניסים מותג בכלל, גם לא עבודה, כי העבודה שלנו מאוד דומיננטית ולוקחת אותנו לפעמים למקומות הרבה יותר רחוקים ממה שאנחנו באמת. סנדי היא מותג בפני עצמה, איתי או בלעדיי, ואני חושב שגם לי יש המקום שלי - עם סנדי או בלעדיה".
נראה שהפרידה נתנה לכם דחיפה חיובית בתחום המקצועי המשותף. היום אתם עובדים יחד יותר מבעבר.
בר: "שמעתי את התיאוריה הזו, אבל זה לא נכון. ב'חטופים', למשל, אין לנו סצנות משותפות".
אבל בכל זאת, אתם כל הזמן יחד, עובדים בקמפיינים, בטלוויזיה, צולמתם מתנשקים בפרמיירה של אקי. זה נראה כאילו מחזירים אתכם זה לזה.
אבני: "אני חושב שהחיים רחוקים ממה שהעיתונים מראים".
אולי זה בגלל הציפייה מצד הקהל שתחזרו-
בר: "אנחנו שומעים את זה הרבה. בסך הכל האהבה לא נגמרת ולא תיגמר. יש לנו ילד, ומעבר לילד יש לנו באמת אהבה אחד לשני, אבל היא שינתה פאזה. אנחנו המון יחד, אז להיות על הסט זה לא יוצא דופן. אני חושבת שיש לנו הבנה, אם מסתכלים על זה ממקום אחראי, בוגר וקצת יותר מרוחק מהרגשות שאפשר לערבב לפעמים. אני חושבת שיש לנו הבנה משותפת לגבי השינוי שהזוגיות שלנו עברה, ממקום של קבלה למקום הזה, לא ממקום של התנגדות".
אז אין סיכוי לחזרה-
אבני : "זה סוג של החלטות כל כך גדולות. לא נראה לי שזו טרמפולינה".
עכשיו סנדי יוצאת בכלל עם מישהו אחר. קשה לך עם זה-
"אני לא רוצה לענות על זה. זה משהו מאוד פרטי".
תמיכה והרבה תפילות
לא מזמן סנדי סיפרה בראיון חושפני שעזרת לה לצאת ממחלת האנורקסיה. איך עשית את זה? היא לא הבינה אז שהיא רזה מדי-
אבני: "אני חושב שזה בא ממגוון גדול של חוסרים. זה יכול להגיע מהילדו-ת, מהינקות, ממיליון ואחת סיבות. אני חושב שאהבה פותרת הכל, אהבה וסבלנות לשמוע ולדבר. כשאתה חי עם מישהו אתה רוצה שהוא יהיה הדבר הכי בריא עלי אדמות, בריא בראש ובגוף. אז אהבה היא התשובה. סנדי היא אדם מדהים. היא סיפרה הכל בנוגע לזה, ואני מאוד מעריך את זה שהיא פתחה הכל. יש סוגים של מחלות שבהן המשפחה כולה חולה: ההורים, האחים וכל מי ששותף לחוויה מחובר לזה בשיא העומק, כי זה הדבר הכי לא צפוי שיכול להיות. זה סוג של דברים שאי אפשר לטאטא, וצריך להתמודד עם זה באמצעות אהבה, תמיכה של המשפחה והרבה תפילות".
סנדי, תמיד היית סמל ליופי. בתקופת האנורקסיה לא הבנת שאת מושלמת-
(צוחקת) "מושלמת? אי אפשר להגיד. בקונטקסט של מושלמת, אנחנו לא מושלמים. בכלל, אני לא מתעסקת במראה שלי. זה נושא מאוד ישן. הפעם זה נגע לכתבת שראיינה אותי והפך לכותרת, ואני מבינה את זה. אבל אלה החיים, ולחיים יש כל מיני גוונים, צבעים והתנסויות. צריך להמשיך הלאה. יש גלים בחיים. בסך הכל כשמסתכלים אחורה על תקופות, תמיד הכל נראה הרבה יותר פשוט. זו היתה תקופה, וזה כמובן היה הרבה יותר דרמטי. היום זה כיף להיות חופשייה יותר, ונשיות מביאה איתה המון חופש: להיות אמא, לקבל יותר, להתעסק בדברים אחרים. יש משהו הרבה יותר שלם ונינוח. אז זו היתה תקופת נעורים".
ולא נשאר מהתקופה הרעה כלום-
"לא נשאר כלום, שום דבר. אני שלמה עם מי שאני, עם מה שאני".
היום, לפני צילומי קמפיינים, לא קורה שאת קצת נלחצת-
"לא, שום דבר. כיף לגלות שאני אדם שאין לו צורך לשמור יותר. אני אדם ספורטיבי, אדם מודע, ויש לי יכולת הכלה מיוחדת. היום אני מבינה שהיה מיותר לבזבז על זה אנרגיה, כי הגוף שלי גם ככה כזה. חבל על המאמץ שהיה מיותר".
היית פעם "נערת מילקי", ופתאום הפכתם להיות הזוג מילקי.
(מחייכת) "האמת היא שזה כיף".
אקי, ספר לנו על המחזמר החדש, "לילה לא שקט", בהשראת שירי שלמה ארצי, עם יעל בר זוהר. בתקשורת דווח שאתה תגלם את ארצי.
אבני: "מדובר במחזמר בבימויה של יעל רונן שמשלב את ההיסטוריה של השירים של שלמה ארצי. הפירוטכניקה במחזמר מטורפת, זה מיוזיקל גדול ומרהיב עין. אני לא מגלם את שלמה, ואין לי מושג מי החליט את זה. אין בכלל דמות של שלמה. המחזמר הוא על זוגיות".
בסגנון "מרי לו" עם שירי צביקה פיק-
"'מרי לו' היה לייט לייט, וזה לא לייט. השירים של שלמה הם לא השירים של צביקה. יש להם נוכחות וסגנון אחרים. המחזמר קצת פתלתל: עמוק, נוגע, מצחיק, עצוב, כואב".
גם אתה וגם סנדי משחקים ב"חטופים". בהוליווד גילמת דמויות ערביות, ודווקא ב"חטופים", שם יש תפקידי ערבים, אתה יאפי אולטימטיבי. הופתעת מהליהוק-
"לא, בארה"ב שיחקתי פעם אחת דמות של מחבל (שנורה למוות ב"24") והפתיע אותי שדווקא מזה עשו כזה רעש. אם מפתיע אותי הליהוק? לא, אני שחקן. להפך: ככל שהליהוק רחוק ממני - זה יותר מעניין, יותר נוגע".
סנדי, את משחקת ב"חטופים" דמות שנויה מאוד במחלוקת, מישהי שמרגלת אחרי אחת הדמויות שחזרו מהשבי. מדובר בנושא לא פשוט שעד היום נחשב לטאבו. קשה לראות אותך בדמות כל כך בעייתית.
בר: "כשבניתי את הדמות הייתי צריכה למצוא את הסיפור האישי של האדם בתוך המערך הזה. ברור שיש שם רגישות מאוד גדולה, אבל בראש ובראשונה יש שם מישהי שממלאת את התפקיד שלה למדינה. יהיה שם שינוי שעדיין לא ראינו. מהלך רגשי שהיא עוברת בדרך. ברור שזה משהו שקשה להתעלם מהמציאות הכואבת שלו, אבל זאת העבודה וזה התפקיד. התפקיד הוא לעבוד מהראש ולא מהרגש. מעניין שהדמות שלי עוברת תהליך כזה".
איך נערכת לזה? דיברת עם מישהו ממשפחות השבויים?
"לא".
כשהייתם בארה"ב התקרבתם לעולם הקבלה. זאת היתה אפיזודה חולפת?
אבני: "סנדי ואני מתעניינים יותר בפילוסופיה היהודית, בחוכמה היהודית. זו פילוסופיה של זרמים שונים, לאו דווקא יהדות אלא רוחניות - וביהדות יש הרבה רוחניות. פילוסופיה מאוד חכמה של אנשים חכמים שכתבו ספרים מאוד מעניינים. זה לא נובע מהדתיות, אלא מהמקום של הבינה והחוכמה. אנחנו מתעניינים בקבלה וגם בזרמים אחרים".
מבחינת הקריירה, החיים יותר מחייכים אליכם פה? אולי בארה"ב היה לכם קשה יותר בגלל שהייתם מחוץ לסביבה הטבעית שלכם, המשפחה, החברים.
בר: "אני לא נוטה לעשות השוואות. שוב, זה תקופות. לוס אנג'לס היתה פרק חשוב בחיים. היו לי תקופות נפלאות שם, ויש לי תקופות מדהימות כאן. אני מאוד שמחה שאנחנו כאן, אבל בדרך כלל אני שמחה במקום שבו אני נמצאת. אני תמיד אמצא את הטוב, ובסך הכל היה טוב. ספגנו תרבות, מנטליות, הגשמנו רצון, חווינו מה זה לגור בארץ אחרת, נגענו בגבולות, ואת זה אני אוהבת. האמהות שלי התחילה שם, ועוד המון דברים, כמו יוגה למשל".
את לא חושבת שזו הנקודה שהשפיעה יותר מכל על הנישואים שלכם? לפתע מצאתם את עצמכם לבד, בסיטואציה לא פשוטה, בלי התמיכה מסביב.
"לא, מה פתאום, אי אפשר לתת סיבה אחת לדבר כזה. לכל מקום יש הצד החיובי והצד הפחות טוב. לכל דבר יש משוואה: אתה מקבל את זה יותר - וקצת פחות מהדבר האחר. תמיד יש את זה".
נטשת לגמרי את החלום ההוליוודי או שעדיין תרצי לחזור לשם-
"נראה לי שדי התמקמנו. יש הרבה דברים אחרים שתפסו מקום בחיים שלי. משפחה ואפיקים אחרים של נתינה. אני אוהבת מאוד ליצור ולשחק, ולא אגיד 'לא' לתפקידי איכות. תפקידי איכות תמיד מעניינים אותי, אם בארץ ואם בחו"ל, אבל זה לא הפוקוס שלי לחזור ולעשות סרטים גדולים. אני לא שם. אני בפתיחה של אפיקים חדשים שמתהווים היום".
למשל-
"נראה לי שזה טרי מדי, לא הייתי רוצה לדבר על זה לפני הזמן".
* * *
קרב בתלת מימד
אקי אבני וסנדי בר משתתפים כעת יחדיו בקמפיין חדש ל"מילקי 3", גרסה משודרגת למעדן הוותיק שהושק ב-1979 - מילקי בשלוש שכבות (קצפת, מוס שוקולד ושכבת תחתית). הפרסומת תעלה לשידור ביוני הקרוב בטלוויזיה, באינטרנט ובקולנוע בהשקעה של מיליוני שקלים. מדובר בקמפיין המושקע ביותר של חברת שטראוס, שיהיה הומאז' לפרסומת המיתולוגית "הקרב על המילקי", שצולמה ב-1988 עם חלי גולדנברג ואביבה פז.
הפרסומת החדשה תשודר - לראשונה בתולדות הפרסום הישראלי - בטכנולוגיית תלת-מימד. לשם כך תחלק שטראוס לא פחות מ-250 אלף זוגות משקפי תלת-מימד באריזות שישיית מילקי ודרך עמוד פייסבוק ייעודי.
צילומי הפרסומת נערכו לפני כשבועיים בסופרמרקט בהרצליה פיתוח, לעיני הלקוחות הסקרנים. שני פעלולנים מהאקדמיה לפעולה קולנועית החליפו את אבני ובר ככפילים בסצנות שכללו קפיצה מעל עגלות סופר במסגרת הקרב של בני הזוג על המעדן.
לדברי יונתן אלבום, מנהל שיווק מעדנים בשטראוס, יותר מ-80 אחוזים ממכשירי הטלוויזיה בישראל בנויים לתמיכה בטכנולוגיית התלת-מימד. אלבום הביע תקווה שגם הפרסומת החדשה תהפוך לקאלט, כפי שקרה לפרסומות "הקרבות" הקודמים.
