כוחות אפגניים בקונדוז // צילום: רויטרס // כוחות אפגניים בקונדוז

כאילו לא עזבו מעולם: ארה"ב תקפה באפגניסטן

חיל האוויר האמריקני תקף מטרות של הטליבאן, שהשתלט על העיר קונדוז • הארגון עדיין שולט בעיר

אף שרוב הכוחות האמריקניים עזבו את שטח אפגניסטן, מטוסים של חיל האוויר האמריקני תקפו אתמול מטרות של ארגון הטליבאן בצפון המדינה לאחר שארגון הטרור הצליח להשתלט על העיר קונדוז המשמשת גם בירת המחוז. 

מטוסי הקרב האמריקניים פעלו בשיתוף פעולה עם כוחות הביטחון האפגניים שתקפו מהקרקע. לפי האמריקנים, הם התערבו בניסיון למנוע תגובת שרשרת שתוביל לנפילת ערים אחרות לידי הטליבאן, בדומה לאופן שבו דאעש השתלט על שטחים גדולים בעיראק ובסוריה. כוחות הביטחון האפגניים טענו כי השתלטו על רוב העיר וכי 25 בני אדם, רובם אזרחים, נהרגו. ואולם, על פי הדיווחים במערב התקיפה כשלה, והטאליבן הצליח לשמור של שליטה בעיר. 

נשיא אפגניסטן, אשרף גאהני, אמר אתמול כי כוחות הביטחון האפגניים הגיעו להישגים בלחימה. "אני רוצה להרגיע את כולם שקונדוז נמצאת תחת שליטה. אל לנו לאפשר להפעיל טרור נגד האזרחים. כוחות הביטחון הקיפו את העיר ובקרוב ינקו אותה מעוינים", ציין שר ההגנה האפגני.

קונדוז היא העיר הראשונה שכבש הטליבאן מאז שארה"ב פלשה למדינה ב־2001. נפילת העיר לידי הטליבאן ממחישה שוב את חולשת המשטר האפגני הנתמך על ידי המערב. כוחות הביטחון האפגניים, שאומנו בעיקר ע"י צבא ארה"ב, לקחו שליטה בתחילת השנה עם תחילת הנסיגה האמריקנית. גורמים בקואליציה הבינלאומית ששלטה באפגניסטן עד תחילת הנסיגה טוענים כי יש לעכב את פינוי הבסיסים ברחבי המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...