"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מים, חיים?
נאס"א: התגלו עדויות למים זורמים על מאדים, "זה לא הכוכב היבש שדמיינו" • השאלה: האם כ־225 מיליון ק"מ מכאן יש גם יצורים חיים?
צילומים מעובדים שפירסמה נאס"א \ צילומים: רויטרס, אי.פי // צילומים מעובדים שפירסמה נאס"א

מים, חיים?

נאס"א: התגלו עדויות למים זורמים על מאדים, "זה לא הכוכב היבש שדמיינו" • השאלה: האם כ־225 מיליון ק"מ מכאן יש גם יצורים חיים?

אילן גטניו
, עודכן

בין שבמיתולוגיה הרומית או בספרות מדע בדיוני, מאדים תמיד סיקרן את האנושות - ולו משום שמדובר בכוכב הלכת הקרוב ביותר לכדור הארץ. אתמול הצטרפה לסקרנות עוד סיבה אחת: נאס"א הודיעה כי גילתה מים על הכוכב. ודרמטי לא פחות מכך: במקום שבו יש מים, גדל הסיכוי לאתר חיים.

רויטרס

"היו לנו ניחושים, אבל עכשיו אנו בטוחים, יש לנו הוכחות", אמר בהתרגשות ג'ים גרין, המנהל המדעי של כוכבי הלכת במטה נאס"א במסיבת עיתונאים חגיגית בוושינגטון. גרין הסביר כי לפני 3 מיליארד שנים היתה אטמוספרה ואוקיינוס בעומק של קילומטר וחצי, אבל משהו קרה והכוכב עבר שינוי אקלימי והוא איבד את המים על הקרקע. "מצאנו שיש לחות בתוך האדמה", הוסיף, "בכל מקום שחפרנו יש לחות. זה רק חלק קטן מהמחזור ההידרולוגי שאנו רואים במאדים. זה לא הכוכב היבש שדמיינו. בתנאים מסוימים נמצאו מים זורמים על המאדים. הצלחנו לעקוב אחרי תהליך הידרולוגי פעיל על המאדים שהראה כיצד נחלים נוצרים באביב ונעלמים בסתיו. המים נמצאו בכמה מכתשים גדולים, כולל מכתש הייל, שבו מסתובבת הגשושית קיוריסיטי".

"נשגר אסטרונאוטים"

למאדים יש מסלול אליפטי מסביב לשמש, ולכן ניכרים הבדלים גדולים בין העונות. מקור המים הוא בלחות באטמוספרה הדלילה, ובחיבור של הלחות עם מרכיבים בקרקע, היוצר מים.

לגילוי אחראית המצלמה המשוכללת על הלוויין MRO, שהחל להקיף את המאדים כבר ב־2006. אחד הדוברים במסיבת העיתונאים, לוינדרה אוג'ה, סיפר כי ניתוח של ההדמיה שנקלטה במצלמת HiRISE שעל הלוויין מצביע על כך שסימני היובלים שנמצאו על המאדים נגרמו למעשה על ידי זרימה של מים מלוחים במורד הגבעות. התברר שהמים מתאדים בטמפרטורה של 10 מעלות צלזיוס, ויש מקומות שבהם הם מתאדים בחום של 24 מעלות.

כעת, הצעד הבא יהיה לברר אם קיים אקוויפר ובו מי תהום. זו תהיה המשימה של רכב החלל שישוגר אל המאדים בשנת 2020. הרכב יהיה מצויד גם בהתקן שישאף את האטמוספרה העשירה בדו־תחמוצת הפחמן ויפלוט חמצן. אבל המשימה המשמעותית תהיה לשגר בני אדם למאדים. "אנחנו בהחלט נשגר אסטרונאוטים למאדים", אמרו בנאס"א.

צילומים מעובדים שפירסמה נאס"א \ צילומים: רויטרס, אי.פי

עיתוי מקרי?

דרך אגב, ב"גרדיאן" הבריטי תהו אתמול אם העיתוי של מסיבת העיתונאים היה מקרי. הסיבה: בדיוק בימים אלה יוצא למסכים סרט מדע בדיוני "The Martian" בבימויו של רידלי סקוט ובכיכובו של מאט דיימון. פרשן של העיתון הבריטי, פיטר ברדשואו, הזכיר כי אם אכן אלה פני הדברים, זו לא תהיה הפעם הראשונה שבה נאס"א מתזמנת הודעות דרמטיות לאירועים קולנועיים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...