שר החוץ הסורי וואליד אל מועלם (ארכיון) // צילום: אי.אף.פי // שר החוץ הסורי וואליד אל מועלם (ארכיון)

נתיב הנשק מוסקבה-דמשק: רוסיה מאשרת, אסד מכחיש

למרות שגורמים רוסים וסורים צבאיים כבר אישרו שמוסקבה מספקת נשק למשטר אסד, שר החוץ הסורי מיתמם • אל מועלם: "אם נצטרך סיוע נבקש מכל מדינה חוץ מישראל - היא אויב אמיתי"

שר החוץ הסורי וואליד אל מועלם הכחיש כל מעורבות רוסית בלחימה במדינתו. שר החוץ הסורי אמר אמש כי סוריה תבקש מרוסיה חיילים כסיוע בלחימה במדינה, אך הכחיש הימצאות של כוחות רוסים בעת הזו. "אין לחימה משותפת של כוחות סורים ורוסים, אך אם נצטרך סיוע מסוג זה נבחן זאת ונבקש", כך אמר אל מועלם בראיון לערוץ טלוויזיה סורי. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

דבריו של שר החוץ הסורי סותרים דיווחים במהלך התקופה האחרונה, לפיהם רוסיה מחמשת את משטר אסד בחיילים, טנקים ואפילו, על פי דיווחים אמריקנים, במסוקי קרב. גורם צבאי סורי אישר השבוע כי צבא אבד אכן עושה שימוש בכלי נשק שסופקו על ידי מוסקבה. גם גורמים רוסיים אישרו כי הם מחמשים את הצבא הסורי בכדי להילחם בארגוני הטרור. 

אל מועלם אמר עוד בראיון כי קשריה של סוריה עם מוסקבה הם קשרים אסטרטגיים. "שיתוף הפעולה הצבאי בין סוריה לרוסיה הוא אסטרטגי", אמר שר החוץ. אל מועלם אמר גם שסוריה שמחה לקבל סיוע צבאי מכמעט כל מדינה. "אין שום וטו על אף מדינה, חוץ מאשר על ישראל שהיא אויב אמיתי. אין שום וטו על אף מדינה שמוכנה להילחם בטרור. 

לאחר דבריו של שר החוץ הסורי, גם ברוסיה התייחסו היום באופן רשמי לכלי הנשק והכוחות שנשלחים לסוריה. דובר הקרמלין אמר היום כי רוסיה תשקול בקשה של סוריה לשליחת חיילים לדמשק. "אם תגיעה כזו בקשה, זה יהיה טבעי מבחינתנו לשקול את העניין בחיוב", אמר דימיטרי פסקוב לעיתונאים. 

בזמן שהצבא הרוסי ממשיך לתגבר את כוחותיו בסוריה, הקרמלין קרא השבוע לשיתוף פעולה בינו לבין הצבא האמריקני בכל הקשור למתרחש בסוריה. בה בעת, הזהיר הקרמלין מפני "תקריות בלתי צפויות" בין הצבא הרוסי, שפרס מערכות הגנה אווירית בסוריה, לבין הקואליציה הבינלאומית נגד דאעש, הכוללת את ארה"ב והפועלת בשמי סוריה נגד ארגון הטרור הסוני הרצחני. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...