"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מחקר: רוב תושבי מזרח י-ם תומכים בטרור
עוד עולה מהמחקר כי ערביי מזרח העיר מזדהים יותר מחמאס • עלייה חלה באחוז המעוניינים באזרחות ישראלית ולא פלשתינית • כמה מאמינים בפתרון שתי המדינות?
הנזק שנגרם לביתו של בן גיגי. "לילדה שלי יש סיוטים" // צילום: גיל שכטר // הנזק שנגרם לביתו של בן גיגי. "לילדה שלי יש סיוטים"

מחקר: רוב תושבי מזרח י-ם תומכים בטרור

עוד עולה מהמחקר כי ערביי מזרח העיר מזדהים יותר מחמאס • עלייה חלה באחוז המעוניינים באזרחות ישראלית ולא פלשתינית • כמה מאמינים בפתרון שתי המדינות?

נדב שרגאי
, עודכן

52% מערביי מזרח ירושלים מעדיפים להיות אזרחים ישראלים במדינת ישראל, ורק 45% היו רוצים לחיות כאזרחים פלשתינים במדינה פלשתינית. כך עולה ממחקר עומק, מלווה בסקרים, שביצע דיויד פולק ממכון וושינגטון בקרב ערביי מזרח י־ם, השנה במהלך הקיץ. בסקר דומה שערך פולק לפני כארבע שנים, השיבו 40% מהנשאלים ממזרח העיר כי ברצונם להיות אזרחים ישראלים. אתמול פרס פולק את ממצאיו בהרצאה שנשא במכון י־ם לחקר ישראל. הוא תיאר עמדות "מודרניות" ו"מתחשבות יותר עם המציאות", שנוקטים ערביי מזרח י־ם, בהשוואה לערביי יו"ש ועזה. כך, למשל, 70% מערביי מזרח י־ם, על פי ממצאיו, תומכים בפתרון של שתי מדינות לשני עמים, ו"מכירים בזכותו של העם היהודי למדינה", בעוד רק 13% מערביי יו"ש ו־11% מערביי עזה מוכנים לפתרון שתי המדינות. 40% מתושבי מזרח י־ם מכירים בכך שליהודים יש "זכויות כלשהן בארץ", לעומת שיעור אפסי ביו"ש ובעזה.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

פולק סבור כי הרצון להפוך לאזרחי ישראל נובע מההטבות ומהרווחים החומריים בתחומים דוגמת בריאות, פנסיה וביטוח לאומי, הנגזרים ממעמד התושב שבו מחזיקים תושבי מזרח י־ם.

עוד מתברר כי רוב תושבי מזרח י־ם מחזיקים בעמדות קיצוניות: 61% מהם תומכים במאבק מזוין ומצדדים בפעילות טרור באמצעות מכוניות דורסות, ורובם מזדהים עם חמאס ולא עם פת"ח והרשות הפלשתינית. פולק מציין כי בעמדות הקיצוניות ביותר מחזיקים היום כ־90 אלף ערביי מזרח י־ם שנותרו מחוץ לגדר הביטחון, בעוד בסקר הקודם דווקא הם היו אלה שרצו יותר מאחרים להפוך לאזרחים ישראלים. לפי פולק, לשעבר איש מחלקת המדינה האמריקנית, אזורים אלה הפכו לאחר הקמת הגדר ל"סוג של שטח הפקר, רווי בפשיעה, הזנחה וכלי נשק רבים שעוברים מיד ליד. איש אינו רוצה בתושבים הללו והם כועסים על כל העולם". לדבריו, הגיע הזמן שמקבלי ההחלטות משני צדי הסכסוך יביאו בחשבון גם את עמדותיהם של תושבי מזרח י־ם.

• • •

בשכונת ארמון הנציב דורשים: תעצרו את זורקי הבקת"בים

בלילה שבין שני לשלישי שוב תקפו מחבלים רעולי פנים מהכפר ג'בל מוכבר הסמוך; נזק נגרם לבית • "אין שמירה וביטחון" • משטרת ירושלים: "משקיעים משאבים"

כבר תקופה שתושבי רחוב מאיר נקר בשכונת ארמון הנציב בירושלים נתונים למתקפה של מחבלים רעולי פנים, המגיעים מהכפר הסמוך ג'בל מוכבר וזורקים לעבר הבניינים בקבוקי תבערה רבים בזה אחר זה. בלילה שבין שני לשלישי שוב תקפו מחבלים את ביתו של שי בן גיגי בבקבוקי תבערה והסבו נזק לדירה.

"הבית שלי חטף 14 בקבוקי תבערה בעשרת הימים האחרונים ונגרם נזק לכניסה לבית. זה רק עניין של זמן עד שיהיה אסון שבו מישהו ייהרג", התריע בן גיגי, "ביום חמישי האחרון זרקו בקבוקי תבערה לכניסה של הבית שלנו. מה שהיה בכניסה לבית נשרף ונכנס לי כל העשן הביתה. הילדה שלי בת ה־5 התחילה להקיא ויש לה סיוטים מהמצב הזה. רעולי פנים מנסים להרוג אותי והם עברו מאבנים לבקבוקי תבערה. אם זה יימשך, אני אקח את החוק לידיים. המשטרה היתה במקום עשר דקות והלכה. אין שמירה או ביטחון. כך זה נמשך עד שמישהו ימות.יש עליית מדרגה בתקופה האחרונה".

הנזק שנגרם לביתו של בן גיגי. "לילדה שלי יש סיוטים" // צילום: גיל שכטר

התושבים, החוששים לחייהם, ציינו אתמול כי במצלמות האבטחה המוצבות בשכונה נראים בכל אירוע שלושה-ארבעה רעולי פנים שמגיעים מהכפר. לנוכח המצב החלה בשכונה התארגנות של תושבים, המתכוונים להגן בעצמם על השכונה. לדברי יהודה בן יוסף, יו"ר המנהל הקהילתי בשכונת תלפיות מזרח בירושלים, "מתארגנים חמושים בשכונה כדי לירות על מי שמגיע לזרוק בקבוקי תבערה בשכונה. אני לא רוצה שבמדינת ישראל תהיה אנרכיה. זה הדבר הגרוע ביותר. משטרת ישראל חייבת להתעורר כדי לפתור את המצוקה הקשה. זה מצב של סכנה יומיומית לילדים ולהורים".

בתגובה נמסר ממשטרת ירושלים כי היא "משקיעה משאבים רבים בביטחון תושבי כלל העיר ירושלים. בארמון הנציב יש נקודת משטרה למענה מהיר ולשירות מיטבי לתושבים, נוסף על פעילות סמויה וגלויה המתבצעת גם על ידי יחידות מחוזיות ומג"ב שהביאו למעצרן של חוליות פורעים שפעלו באזור".

בתוך כך, מאות מנחמים פקדו את סוכת האבלים שהוקמה בבית משפחת דוואבשה לאחר מות האם ריהאם, ובהם בכירים ברשות הפלשתינית וח"כים ערבים. בעקבות שלושת ימי האבל שהכריז יו"ר הרשות אבו מאזן, רוב השירותים הציבוריים במחוז שכם הושבתו, וכן מערכת החינוך. הפלשתינים קוראים ליום זעם בשישי הקרוב, שיחל עם תום תפילות יום שישי במסגדים. גם בחמאס קראו לחידוש המאבק החמוש בגדה המערבית בעקבות מותה של ריהאם.

בהכנת הידיעה השתתפואפרת פורשר ודניאל סיריוטי

יורי ילון, כתבנו בירושליםטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...