שיטת אלכסנדר

הוא מייצר כחמישים אלף בקבוקי יין בשנה. ביקור בכרמים של יקב אלכסנדר שבגליל העליון

צילום: בן יוסטר // שלום. "יינות קלים לא מעניינים אותי"

"ניסיתי לעשות יינות קלים יותר, אבל גיליתי שזה לא מעניין אותי", אומר יורם שלום, הבעלים והיינן של יקב אלכסנדר. ביקב, שהקים יורם בשנת 1996 במושב בית יצחק, הוא מייצר כיום כ־50 אלף בקבוקי יין בשנה מכרמים בגליל העליון, והיינות שמעניינים אותו, שחלק גדול מהם מיוצא לאירופה, לארה"ב ולמזרח הרחוק, הם יינות שנולדו להרשים. 

למרות שאותי מעניינים בדרך כלל יינות קלים יותר, לא יכולתי שלא להתרשם מהעשייה הטובה ומהסגנון הברור של היינות.  

אלכסנדר, ליזה, סוביניון בלאן 2014

ליזה, סידרת היינות הלבנים של היקב, כוללת יינות שנעשים מענבי כרמים ותיקים. ליזה סוביניון בלאן הוא יין מאופק, אירופי כמעט, שאמנם לא התיישן בחביות, אבל כפי שיורם אומר, אפשר להרגיש בו "נוכחות של חבית שאיננה". יש לו ריחות הדרים מתובלים, מבנה עשיר, טעמים בשלים מאוזנים בחמיצות טובה וסיומת מרעננת. כשר. המחיר: כ־100 שקלים. 

אלכסנדר הגדול, קליאופטרה 2013 

ליין, שנעשה ממאה אחוז ענבי שרדונה והתיישן שנה וחצי בחביות, יש צבע צהבהב, ריחות פרי טרופי, הדרים ותבלינים משולבים בנגיעה מינרלית ונוכחות בולטת של וניל ועץ קלוי. טעמי הפרי העשירים והחמיצות הטובה מצליחים למתן מעט את נוכחות העץ, והסיומת, כמתבקש, ארוכה ומורכבת. כשר. המחיר: כ־300 שקלים. 

אלכסנדר, רוז'ה 2014

ענבי הסירה, הגרנאש והמורבדר המרכיבים את היין נבצרים בשני סבבים. בפעם הראשונה לפני שהאשכולות הגיעו להבשלה מלאה, ובפעם השנייה כשהם בשלים לחלוטין. הענבים מהבציר המוקדם תורמים ליין חמיצות טבעית וטעמים ירוקים, שבסופו של תהליך משתלבים בטעמי פרי בשלים ועסיסיים. בעיניים עצומות קל מאוד לחשוב שמדובר ביין אדום צעיר מאוד, ולדעתי כך גם כדאי להתייחס אליו כשמתאימים אותו לאוכל. כשר. המחיר: כ־150 שקלים. 

אלכסנדר, סנדרו 2013

סנדרו הוא בלנד המבוסס על ענבי קברנה סוביניון בתוספת קברנה פרנק, מרלו, שיראז, גרנאש וסוביניון בלאן, שהתיישן כשנה בחביות. יש לו ריחות מורכבים של פרי אדום טרי, פרי שחור, עשבי תיבול, אדמה, תבלינים מתוקים ועץ קלוי, מבנה עשיר רך יחסית, וסיומת מרעננת ומורכבת. למרות שהוא נוטה לכיוונים בשלים ומתקתקים, קשה להתעלם מהמורכבות ומהאיזון שלו. כשר. המחיר: כ־100 שקלים. 

אלכסנדר, רזרב, קברנה פרנק 2011

יין מורכב ומהנה שנעשה עם תוספות קלות של ענבי פטי ורדו וסירה והתיישן 28 חודשים בחביות. יש לו ריחות של שוקולד, אדמה, תבלינים מזרחיים ועשבי תיבול. המבנה שלו סמיך, החמיצות טובה, והסיומת ארוכה ומורכבת עם טעמים של טבק, עלי תה, שוקולד ופרי מתוק. כשר. המחיר: כ־150 שקלים.

אלכסנדר, רזרב, גסטו 2010

הגיע הזמן להסיר את הכפפות. גסטו 2010, בלנד של קברנה סוביניון, מרלו ושיראז שהתיישן שנתיים בחביות, עולה לזירה והוא לא מתכוון לקחת שבויים. זהו יין מוצק ואגרסיבי שיש בו קצת יותר מדי מהכל: ריחות מתפרצים של עשן, פרי אדום בשל, בשר ותבלינים, מבנה מרוכז, חמיצות נושכת וסיומת ארוכה. יין שיהיה במיטבו רק אחרי שיירגע עוד שלוש־ארבע שנים בבקבוק. כשר. המחיר: כ־150 שקלים. 

אלכסנדר הגדול, קברנה סוביניון 2011

מיקב שבחר לקרוא ליין הדגל שלו "אלכסנדר הגדול" אי אפשר לצפות לפחות. היין, שנעשה בתוספת ענבי פטי ורדו וגרנאש והתיישן שלוש שנים בחביות, הוא ללא ספק גדול מאוד. יש לו ריחות מורכבים של פרי אדום בשל, עלים יבשים, עשבי תיבול, קפה ושוקולד, מבנה רב עוצמה וסיומת ארוכה, מתקתקה ושוקולדית עם נגיעות של קפה ופורט. אם אתם מגיעים לטוקיו במקרה, תוכלו להשיג אותו גם במסעדת Le Monde של ז'ואל רובושון. כשר. המחיר: כ־320 שקלים.

yairgath@gmail.comטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר