רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
תחילה דווח בעזה כי אנשי הקומנדו הימי של גדודי עז א-דין אל קסאם הזרוע הצבאית של חמאס סיכלו פעולה מיוחדת של כוחות חיל הים הישראלי בחוף עזה לפני מספר ימים ולכדו דולפין עליו הותקנו אמצעי ריגול ואמצעי לחימה שנועדו לפגוע באנשי הקומנדו הימי של חמאס, אולם זמן קצר לאחר מכן הבהירו בחמאס כי אנשי הקומנדו הימי של הארגון זיהו פעילות חריגה באיזור החוף, ומצאו כלי שייט בצורת דולפין עליו הורכבה מצלמה מיוחדת ומתקדמת הניתנת לשליטה מרחוק וכן כלי נשק.
עוד נמסר כי מבדיקה שערכו אנשי חמאס לכלי השיט נמצא כי אמצעי הלחימה שהורכבו עליו היו עלולים לגרום לפציעות חמורות וההערכה בחמאס היא כי חיל הים הישראלי עקב באמצעותו אחר פעילות יחידת הקומנדו הימי של חמאס ברצועת החוף של עזה.
כנו כן הועלה באתר האינטרנט של חמאס סרטון ובו נראה דולפין חי שלכאורה נמצא בשירות חיל הים הרוסי ומבצע פעולות ריגול שונות במטרה להמחיש כי הדבר בר ביצוע, זאת בעקבות תגובות מזלזלות שעלו באינטרנט וברשתות החברתיות בתגובה לטענת הזרוע הצבאית של חמאס כי ישראל הפעילה דולפין כאמצעי ריגול אחר אנשי הקומנדו הימי של חמאס.
כזכור, במהלך מבצע צוק איתן חדרה חולייה של ארבעה מחבלים, אנשי הקומנדו הימי של חמאס, לשטח ישראל מחוף זיקים. עם הגיעם לחוף סיכל צה"ל את ניסיון החדירה וחיסל את כל המחבלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו