עוגת שושני שוקולד. בוצעים בידיים ואוכלים // עוגת שושני שוקולד. בוצעים בידיים ואוכלים

מלכות השושנים

שלוש עוגות שושנים שיקצרו מחמאות

עוגות שושנים תמיד קוצרות מחמאות, אף על פי שהכנתן אינה דורשת מאמץ רב. הן עשויות מבצק שמרים, שאפשר לשלב אותו עם מליות שונות - במתכונים שלפניכם: אגוזים וקינמון, שוקולד או גבינה וצימוקים. הכנת העוגה היא הזדמנות לזמן איכות של פעילות משותפת עם הילדים - הם יכולים לסייע בארגון המצרכים עבור הבצק, ובזמן התפחתו להכין את המלית. בשונה מרוב העוגות, את עוגת השושנים לא פורסים בעת ההגשה, אלא בוצעים אותה בידיים ואוכלים. החומרים מספיקים ל־3 תבניות בקוטר 20 או 22 ס"מ.

עוגת שושני אגוזים 

עוגת שמרים המכילה מלית אגוזי מלך וקינמון. העוגה שבמתכון מורכבת מכמה שושנים, אבל אפשר גם להכין אותה בצורת צמה, בתבנית אפייה חד־פעמית או על גבי תבנית אפייה שטוחה. 

לבצק: 

√ 1/2 5 כוסות (770 גרם) קמח 

√ 35 גרם שמרים טריים 

√ 3/4 כוס (150 גרם) סוכר 

√ 3 ביצים מס' 1 

√ 1 כוס (200 מ"ל) חלב

√ 1 כפית תמצית וניל

√ גרידה מ־1/2 לימון

√ 175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

√ 1/2 כפית (5 גרם) מלח

למלית:

√ 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר 

√ 1/2 2 כוסות (375 גרם) אגוזי מלך קצוצים דק במעבד מזון 

√ 1 כפית קינמון (ניתן להוסיף עוד כפית) 

להרכבת המנה:

√ מעט שמן קנולה למריחת הבצק

לסירופ סוכר:

√ 1 כוס (240 מ"ל) מים

√ 1 כוס (200 גרם) סוכר 

√ 1 כפית רום

מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה לשים במהירות איטית את כל מרכיבי הבצק, פרט לחמאה ולמלח. כאשר הבצק מתאחד, מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד שהן מתמזגות בבצק לחלוטין. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עוד כדקה. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מעבירים לקערה מקומחת, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה או לפחות ל־6 שעות (הבצק רך ודביק מעט, ואחרי קירור יהיה הרבה יותר נוח לרידוד ולעבודה).

מכינים את המלית: בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית. 

מרכיבים את העוגה: לאחר הקירור מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. בעזרת מערוך מרדדים את אחד החלקים למלבן בגודל 25x35 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. בעזרת מברשת מורחים מעט שמן קנולה על מלבן הבצק. מפזרים מתערובת המילוי על כל שטח הבצק ומטפטפים מעל מעט שמן. מגלגלים את מלבן הבצק לגליל (רולדה) באורך של 35 ס"מ ופורסים אותו לשבעה חלקים ברוחב 5 ס"מ. מסדרים שישה חלקים בתבנית זה לצד זה בצמוד לדופן, ואת החלק האחרון מניחים במרכז. 

מניחים בטמפרטורת החדר כשעה או עד הכפלת הנפח. חוזרים על התהליך עם שני חלקי הבצק הנותרים, ומסדרים בשתי תבניות נוספות. 

אופים ב־170 מעלות כ־35 דקות.

בינתיים, מכינים את הסירופ: מחממים בסיר את מרכיבי הסירופ, למעט הרום, עד רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים את הרום. מייד בגמר אפיית העוגות מברישים אותן בסירופ הסוכר.

 

עוגת שושני שוקולד 

עוגת שמרים עם שוקולד, שמחייבת הכנה מוקדמת של הבצק והמילוי. קרנץ' שוקולד הוא למעשה השדרוג הישראלי לרוגלך המסורתי בתצורת עוגת שמרים משפחתית.  חשוב להשתמש בעוגיות חמאה או באגוזי מלך כדי שהשוקולד לא יישפך החוצה מהעוגה במהלך האפייה. 

לבצק:

ראו מתכון לעיל

למלית שוקולד קלאסית: 

√ 750 גרם ממרח שוקולד

√ 150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק/ אגוזי מלך מפוררים דק 

למלית שוקולד עשירה:

√ 400 גרם שוקולד מריר מומס

√ 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות 

√ 100 גרם מחית נוגט פרלינה (ניתן להשיג בחנויות המתמחות) 

√ 150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק/ אגוזי מלך מפוררים דק

לסירופ סוכר:

√ ראו מתכון לעיל

מכינים את הבצק כמו במתכון שלעיל. 

להכנת המלית הקלאסית, מערבבים היטב את ממרח השוקולד עם פירורי עוגיות החמאה או האגוזים. 

להכנת המלית העשירה, שופכים את השוקולד לקערה ומתחילים לערבל בבלנדר מוט. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את מחית הנוגט וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה. 

מכסים את קערת המלית בניילון נצמד, כך שהניילון נוגע במלית, ומניחים בטמפרטורת החדר 6-5 שעות עד לשימוש. 

מרכיבים את העוגה: לאחר הקירור מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. בעזרת מערוך מרדדים את אחד החלקים למלבן בגודל 25x35 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. בעזרת מברשת מורחים את מלית השוקולד על מלבן הבצק ומפזרים מעל את פירורי עוגיות החמאה או אגוזי המלך, כך שיכסו את כל שטח המלבן. מגלגלים את מלבן הבצק לגליל (רולדה) באורך של 35 ס"מ ופורסים אותו לשבעה חלקים ברוחב 5 ס"מ. מסדרים שישה חלקים בתבנית זה לצד זה בצמוד לדופן, ואת החלק האחרון מניחים במרכז. מניחים בטמפרטורת החדר כשעה או עד הכפלת הנפח. 

חוזרים על התהליך עם שני חלקי הבצק הנותרים, ומסדרים בשתי תבניות נוספות. אופים ב־170 מעלות כ־35 דקות.

בינתיים, מכינים את הסירופ כמתואר במתכון לעיל. מייד בגמר אפיית העוגות מברישים אותן בסירופ הסוכר.  

 

עוגת שושני גבינה 

עוגת גבינה קלאסית מבצק שמרים, אוורירית ועסיסית להפליא בניחוח וניל. בזמן אפייתה העוגה מפיצה ריח נהדר בבית. את הצימוקים ניתן להחליף בחמוציות. 

לבצק:

√ ראו מתכון לעוגת שושני אגוזים

למלית:

√ 1/2 ק"ג גבינת טוב טעם/ כנען/ תבור

√ 1 כף גדושה (15 גרם) קורנפלור מנופה

√ 3/4 כוס (150 גרם) סוכר

√ 2 כפות צימוקים לבנים

√ גרידה מ־1/2 לימון

√ קורט ונילין

√ 1 ביצה מס' 1

לסירופ סוכר:

√ ראו מתכון לעוגת שושני אגוזים

מכינים את הבצק כמו במתכון לעוגת האגוזים. 

מכינים את המלית: מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הגבינה, הקורנפלור, הסוכר, הצימוקים, גרידת הלימון והוונילין במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבבים.

מרכיבים את העוגה: לאחר הקירור מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. בעזרת מערוך מרדדים את אחד החלקים למלבן בגודל 25x35 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. בעזרת כף מורחים את מלית הגבינה על מלבן הבצק ומפזרים מעל את הצימוקים. מגלגלים את מלבן הבצק לגליל (רולדה) באורך של 35 ס"מ ופורסים אותו לשבעה חלקים ברוחב 5 ס"מ. מסדרים שישה חלקים בתבנית זה לצד זה בצמוד לדופן, ואת החלק האחרון מניחים במרכז. מניחים בטמפרטורת החדר כשעה או עד הכפלת הנפח. 

חוזרים על התהליך עם שני חלקי הבצק הנותרים, ומסדרים בשתי תבניות נוספות. 

אופים ב־170 מעלות כ־35 דקות.  

בינתיים, מכינים את הסירופ כמתואר במתכון לעיל. מייד בגמר אפיית העוגות מברישים אותן בסירופ הסוכר.  

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...