"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הכס הקדוש נגד בנצי גופשטיין
לאחר התבטאויות שנויות במחלוקת בנושא שריפת כנסיות - הוותיקן דורש לפתוח בחקירה
גופשטיין. "לא קורא לנקוט צעדים אופרטיביים" // צילום ארכיון: אורן בן חקון // גופשטיין. "לא קורא לנקוט צעדים אופרטיביים"

הכס הקדוש נגד בנצי גופשטיין

לאחר התבטאויות שנויות במחלוקת בנושא שריפת כנסיות - הוותיקן דורש לפתוח בחקירה

יהודה שלזינגר
, עודכן

נציגות של הוותיקן הגישה היום (ראשון) תלונה במשטרה ואצל היועץ המשפטי לממשלה בדרישה לחקור את פעיל הימין בנצי גופשטיין, בעקבות התבטאויותיו השנויות במחלוקת בנושא שריפת כנסיות.

בשבוע שעבר הכחיש גופשטיין העומד בראש ארגון להב"ה את הדברים שאמרבהקלטה ל"כיכר השבת", שם נשמע מצדד בשריפת כנסיות. "עלה דיון בו הלכתי לפי שיטת הרמב''ם בהתייחסו לנצרות. במהלך הדיון אמרתי שלשיטת הרמב''ם צריך לבער את העבודה זרה. הדגשתי מספר פעמים שאני לא קורא לנקוט בצעדים אופרטיביים אלא שזו שיטת הרמב"ם, וזה מוטל על ממשלה, לא על יחידים", אמר."אני מבין שיש עליהום על אנשי הימין ומנסים לתפוס אותנו בכל מילה אבל הייתי ממליץ לפתוח קודם בחקירה נגד הדרשנים במסגדים או נגד טיבי וזועבי. אחר כך שיפנו אלי", הוסיף גופשטיין.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

במחנה קיץ בישיבת וולפסון נערך פאנל בהשתתפותו של גופשטיין, העיתונאי בני רבינוביץ' ורב בתי החולים הדסה, משה קליין. הפאנל, שתוכנו פורסם באתר "כיכר השבת", עסק במצווה לבער עבודה זרה ובמהלכו שאל רבינוביץ' את גופשטיין: "האם אתה בעד שריפת כנסיות בארץ ישראל, כן או לא?". גופשטיין עונה לו כי כך קבע הרמב"ם, אך רבינוביץ' מתעקש: "שאלתי מה אתה אומר", וגופשטיין מצהיר "ודאי שכן".

השיחה בפאנל מתפתחת, ורבינוביץ' פונה לגופשטיין ואומר לו: "אני באמת בהלם ממה שאתה אומר פה. אתה בעצם אומר שצריך לצאת ולשרוף כנסיות. אתה אומר פה דבר מטורף", וגופשטיין משיב: "מה השאלה? יש לך ספק שלא?". הרב קליין אומר לגופשטיין כי "ברגע זה צילמו אותך והקליטו אותך וזה מגיע למשטרה, אתה נעצר". וזה משיב לו כי "אם זו האמת, אני מוכן לשבת בכלא 50 שנה בשביל זה".

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת פורשר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...