עוגת קיץ מתוקה וטעימה. 10 דקות עבודה , 35 דקות אפייה ויש לכם עוגה מנצחת! הסוד שהופך את העוגה לבאמת שווה הוא שאפשר להחליף את הנקטרינות אפשר בכל פרי קיצי שאוהבים כמו שזיפים, אפרסקים ודובדבנים – או בקיצור, כל מה שנשאר במקרר.
החומרים (לשתי תבניות אינגליש קייק):
• 3 ביצים
• 150 גרם סוכר חום כהה
• 80 גרם סוכר לבן
• 100 מ"ל שמן
• 200 מ"ל שמנת חמוצה
• 5 כפות קוקוס טחון
• חצי כפית מלח
• כפית תמצית וניל
• 330 גרם קמח תופח
• חצי כפית סודה לשתייה
• 6 נקטרינות חתוכות לקוביות
אופן ההכנה:
1. בקערה טורפים היטב את הביצים, את הסוכרים, השמן והשמנת החמוצה.
2. מוסיפים את הקוקוס הטחון, המלח והווניל ומערבבים היטב.
3. מוסיפים בהדרגה את הקמח והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
4. לאחר שהתערובת מוכנה, מקפלים לתוכנה את הנקטרינות החתוכות.
5. אופים ב160 מעלות כ35-40 דק'. עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
6. מצננים את העוגה ומעטרים באבקת סוכר.
בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו