מריה קארי | צילום: GettyImages

משתגעים על מריה

בן הזוג המיליארדר שלה כבר קנה וילה בקיסריה, היא ביקרה פה לפני חודש, ואוטוטו היא חוזרת להופעה היסטורית בארץ • מריה קארי מציגה: כך התגברתי על הגזענות, הבוגדנות והקנאה - והפכתי לדיווה המדוברת ביותר בעולם

מריה קארי קיבלה השבוע הוכחה נוספת לגדולתה המוסיקלית, כשחנכה כוכב עם שמה על המדרכה המפורסמת בשדרת הכוכבים של הוליווד. המספרים בהחלט מספרים את הסיפור: דיוות הפופ בת ה־45 רשמה לאורך הקריירה שלה 18 להיטים שטיפסו למקום הראשון במצעדים בארה"ב, שנייה רק לביטלס; היא מכרה עד היום 63 מיליון אלבומים, מה שמעמיד אותה במקום השלישי בהיסטוריית הזמרות האמריקניות.

בעוד שבוע וחצי תגיע מריה, עם מנעד חמש האוקטבות שלה, להופעה ראשונה בישראל, כמעט חודש וחצי אחרי הביקור הקודם שלה כאן. בפעם הקודמת היא באה לחופשה משפחתית אינטנסיבית, התאכסנה במלון מפואר, התאפרה אצל מיקי בוגנים, סעדה אצל ראש הממשלה ורעייתו, רכבה על גמלים בדרום השומרון ועשתה סיור אווירי במסוק מעל ירושלים והמדבר. היא עפה על ישראל, נהנתה מהנופים, התרגשה מהיחס כלפיה והבטיחה לחזור.

לרגע הזה חיכו המפיקים הישראלים, שהציעו לה הופעה היסטורית בארץ הקודש. לא מדובר בחלק מסיבוב הופעות בינלאומי, אלא דווקא בהפקה חד־פעמית, שהתרוממה בתוך חודש, נתפרה במיוחד עבור הקהל הישראלי ותאפשר לנו להראות לרוג'ר ווטרס שיש כמה אמנים גדולים שדווקא די מחבבים אותנו.

את ההתקרבות לישראל אפשר לייחס לחבר החדש של קארי, המיליארדר האוסטרלי ג'יימס פקר (47). פקר, גרוש ואב לשלושה, שהונו האישי מוערך ב־4.7 מיליארד דולר (רביעי בעושרו באוסטרליה), הוא אחד מידידיו הקרובים של איש העסקים הישראלי ארנון מילצ'ן. אף על פי שאינו יהודי, הוא פיתח חיבה מיוחדת לישראל ודיווח על "חוויה פוקחת עיניים". השנה חשף בראיון ל"דיילי טלגרף" כי אפילו רכש וילה בקיסריה.

פקר חיזר אחרי קארי והפגין אובססיביה למוסיקה שלה מהרגע שפגש אותה באחת מהופעותיה בלאס וגאס לפני חודשים אחדים. במהלך הביקור של השניים בארץ הם אכלו ארוחת ערב עם מילצ'ן בתל אביב; "ג'יימס מאמין שפגישה עימו היא חובה לפני שהוא מציע למריה נישואים", סיפר מקור לאתר TMZ.

עם הבויפרנד ג'יימס פקר. רכבו על גמלים בדרום השומרון וסיירו במסוק מעל ירושלים // צילום: GettyImages

בתחילת החודש יצאו בני הזוג לחופשה משפחתית בבית יוקרתי ששכרו בחוף מאליבו דרך אתר Airbnb תמורת עשרת אלפים דולר ללילה. גם העניין הזה עשה כמובן כותרות בכל אתרי הרכילות. פקר צפוי ללוות את אהובתו להופעה בישראל.

קארי כבר היתה נשואה פעמיים בעבר. רק לפני שנה התגרשה מניק קאנון, מגיש "America's Got Talent" ואבי שני ילדיה - התאומים בני ה־4 מונרו ומורוקן. בזמן הליכי הגירושים התברר כי קאנון הוא שסיים את הקשר, בעוד התקשורת האשימה את קארי באורח חיים בזבזני (46 אלף דולר בשנה על ספא לשמונת הכלבים שלה), בחרדות מוגזמות מבגידה של בן זוגה ובאובססיביה לגבי המראה שלה. היא ספגה הכל.

"מעולם לא הזלתי דמעה מול ילדיי", סיפרה בראיון ל"דיילי מייל". "אני לא רוצה שהם יראו אמא שאומרת, זה עובר עלי וזה עובר עלי. הם תינוקות תמימים, הם עדיין לא צריכים לראות את זה, אם בכלל. אז אני מנסה לשמור על המשפחה שלנו בחתיכה אחת כי במקרים מסוימים, אם את בוכה, את לא מפסיקה לבכות".

 

היא וניק נישאו שש שנים קודם לכן בטקס סודי בביתה שבאיי הבהאמה, לאחר רומן סוער בן שישה שבועות שהחל בצילומי קליפ משותף. הוא היה באותם ימים ראפר צעיר ושחקן מתחיל, צעיר ממנה ב־11 שנים. לאחר כמה חודשים נכנסה קארי להריון, אולם רגע לפני שהיו אמורים לצאת לקולורדו לחגוג את חג המולד עם חברים, גילתה בבדיקת אולטרה־סאונד כי עברה הפלה טבעית.

"התכוונתי לספר להם שאני בהריון ולעשות איתם קישוטי תינוקות קטנים, כי עד הבדיקה עדיין לא ידעתי מה קרה לעובר", סיפרה. "זה היה חג מולד קשה, באמת שאין מילים וקשה לדבר על זה. זו היתה הנקודה הכי נמוכה עבורי. לא הייתי בטוחה למה זה קרה. עבדתי על השיר 'Touch My Body', והייתי מאוד רזה והתאמנתי הרבה. לא ידעתי שצריך להפסיק להתאמן ולתרגל יוגה כשאת בהריון. אף אחד לא אמר לי את הדברים האלה.

"זו הסיבה ששנתיים אחר כך, כשנכנסתי להריון עם התאומים, זה היה מפחיד כל כך. הייתי בבית בלוס אנג'לס, עשיתי את הבדיקה בשירותים. מצד אחד הרגשתי תחושה מטורפת, מצד שני פחדתי".

עם התאומים מונרו ומורוקן והגרוש. "הריון מפחיד" // צילום: GettyImages

מריה סבלה מרעלת הריון ומסוכרת הריונית. הרופאים הציעו לזרז את הלידה בשבוע ה־32, אבל היא סיפרה שלא יכלה לסבול את המחשבה שתלד את ילדיה והם יילקחו ממנה מייד לטיפול בפגייה. במקום זה החליטה לנוח שלושה שבועות במיטה.

"לבשתי חגורת בטן שאייפוד מחובר אליה כדי שהתינוקות יוכלו להרגיש את המוסיקה. הצלחתי להחזיק מעמד עד השבוע ה־35, כי לא רציתי לראות אותם עוברים דברים שהם לא אמורים לעבור".

הם נולדו באפריל 2011. "לא יכולתי להיות יותר אסירת תודה עליהם או על כך שהם נכנסו לחיי", סיפרה קארי בראיונות. "הקטנטנים האלה... אנחנו אחד, וכל כך דומים. הם ילדים והם שלי, והם תמיד ולעולם יהיו באחריותי. לא כל האנשים חושבים ככה, אבל אני חושבת שעלי להיאבק בתפקוד הלקוי של השושלת המשפחתית שלי. אני רוצה להגיע איתם למצב שבו הם יודעים שאמא'לה תמיד תחזור. שלא ידאגו, זה תמיד יהיה אני והם'".

מונרו, הקרויה על שם מודל החיקוי של מריה בילדותה, מרילין מונרו, נולדה ראשונה. "אני קוראת לה 'מיס מונרו', וזה קצת מעצב לה את האישיות", סיפרה בראיון לברברה וולטרס. "היא לגמרי דיווה. היא בקטע של תכשיטים. ממש מוקסמת מזה.

"לפעמים אני שרה עם הבת שלי. היא שרה לי תוך כדי שיחה 'אני אוהבת את אמא', ואני שרה לה בחזרה. אנחנו מנהלות שיחה שלמה בשירה. וכשאתה עושה את זה - זה ממש לכתוב שיר. זה לעשות פריסטייל. זאת גירסה חדשה שלי בתור הילדה הקטנה שמתחבאת כדי לכתוב מוסיקה. אני אוהבת ליצור ואני משתמשת בזמן שלי עם מונרו כבריחה.

"הבן שלי הוא כמו חבר שלי. הוא פשוט צופה איתי בסרטים. ראינו יחד את 'שרק', אני לא יודעת כמה פעמים. אנחנו כל הזמן צופים בסרטים יחד.

"לעשות איתם את הדברים הפשוטים, זה מה שכל כך מיוחד, לא? הם החוויה הכי גדולה בחיי. הם החברים הכי טובים שלי, הם הכל. אני מתרגלת לזה שיש ימים שבהם הילדים ישנים מחוץ לבית. אני צריכה להתרגל לזה, אבל זה קשה. אני רוצה שתהיה להם מערכת יחסים מצוינת עם המשפחה, ואני לא רוצה לעשות שום דבר שיערער את זה".

 

הילדות שלה לא היתה קלה. היא נולדה בתחילת שנות ה־60 בהנטינגטון, ניו יורק, לאם לבנה ממוצא אירי ולאבא חצי שחור וחצי היספני. שם משפחתה, קארי, אומץ על ידי סבה הוונצואלי אחרי שהיגר לניו יורק. הוריה התגרשו כשהיתה בת 3, והקשר עם אביה התפוגג וגרם לה לחשוב כי מעולם לא אהב אותה. 

היא ואמה, פטריסיה, זמרת אופרה ומורה לשירה במקצועה, נדדו המון. הן החליפו 13 בתים וחיו חיים דלים מאוד, אך גם בוהמייניים. לא בכל מקום קיבלו אותן בברכה; כשהתגוררו בלונג איילנד, למשל, נהגו השכנים להתנכל להן, ופעם אחת גם הרעילו את הכלב המשפחתי.

מריה התחילה לשיר בגיל 4. היא נהגה להסתתר מתחת לשולחן האוכל במטבח ולשרבט על נייר שירים משלה. "חשתי לא שייכת", סיפרה. "לא הרגשתי כמו ילדה יפה. לא הרגשתי כמו בן אדם ממוצע. ראיתי את עצמי כאחת שהיא מתחת לממוצע.

בביקור האחרון בישראל // תצילום: פול סגל 

"היו לי חברים שהיה להם עור כהה יותר וסוג אחר של שיער, והיו אחרים שהיו לבנים. גדלתי בשכונה שבה היית צריך להיות או משהו מסוים, או המשהו האחר. זה היה משונה מאוד עבורי כבת לנישואי תערובת, אבל בגלל שהוריי היו גרושים לא היה מי שירגיע אותי ויאמר, 'זה מי שאת, וזו הדרך להתמודד עם זה'.

"אבל תמיד ידעתי שיש לי את המוסיקה. זה היה חבל ההצלה שלי. אני חושבת שהמתנה הכי גדולה שקיבלתי היא היכולת להביע את עצמי דרך השירים. זה עזר לי לעבור כמה מהתקופות הקשות בחיי. זה גם עזר לי לחגוג כמה מהרגעים הכי טובים שלי".

אחרי שסיימה את לימודי התיכון עבדה כזמרת ליווי בהקלטות דמו של אולפנים מקומיים, וכשחסכה מספיק כסף הקליטה תקליטון דמו משלה ועברה לניו יורק סיטי. היא נרשמה ללימודי מקצועות האיפור בבית ספר ליופי ועבדה בעבודות מזדמנות, בין השאר גם כזמרת ליווי.

יום אחד, כשהסתובבה במסיבה של התעשייה ומסרה את הדמו שלה למנהל מחברת התקליטים קולומביה, טומי מוטולה, הוא התנדב להפיק לה את אלבום הבכורה, שהזניק את הקריירה שלה ב־1990. הקשר ביניהם התפתח, ואף על פי שמוטולה מבוגר ממנה בשני עשורים, מריה הציעה לו נישואים. הם התחתנו ב־1993.

מוטולה, מהאנשים החשובים והמשפיעים בתעשיית המוסיקה (שגם ניהל את מחלקת המוסיקה של סוני), פירסם לפני שנתיים אוטוביוגרפיה שבה טען כי מריה היא אדם שתלטן ומגביל, וכי נישואיהם, שנמשכו חמש שנים, היו "טעות מוחלטת ולא הולמת. אני באמת מתחרט על אי הנוחות והכאב שהנישואים האלו יצרו, למרות שהיו לי רק כוונות טובות כלפיה. בעיקר אני מצטער על הצלקות שהקשר הזה הותיר בשני ילדיי הגדולים".

סטיבי וונדר . מפרגן

קארי היא דיווה, במלוא מובן המילה. יש לה 14 אלבומי אולפן, חמישה פרסי גראמי בארון ו־14 זכיות בפרסי הבילבורד. היא מכרה יותר מ־200 מיליון אלבומים בכל רחבי העולם. מגזין "פורבס" העריך את הונה בכחצי מיליארד דולר, שאת רובם עשתה ממוסיקה ובזכות יכולת ווקאלית נדירה, המאפשרת לה מנעד שירה בטווח נדיר של חמש אוקטבות.

"כשאנשים מדברים על הזמרות הכי משפיעות וגדולות, הם תמיד מדברים על אריתה פרנקלין, וויטני יוסטון ומריה קארי", אמר בעבר סטיבי וונדר. "זאת הצהרה מוחלטת על רמות הכישרון שלה. מנעד השירה שלה פשוט מדהים".

למעשה, כל הדור הנוכחי של הזמרות, מארה"ב ועד יפן וישראל, גדל על קארי כמודל חיקוי. כריסטינה אגילרה וריהאנה סיפרו שהעריצו אותה בצעירותן, ואילו ביונסה אמרה שהלהיט של קארי "Vision of Love" הוא שהוביל אותה להתאמן בשירה ולחשוב על קריירה מוסיקלית.

מרבית השירים של קארי עוסקים באהבה, אף שהיא נוגעת גם בנושאים דוגמת גזענות, ניכור חברתי, מוות, רעב עולמי ורוחניות. היא מספרת כי עבודתה אוטוביוגרפית, אולם מגזין "טיים" כתב עליה פעם: "לו רק המוסיקה שלה היתה דרמטית כמו חייה... השירים שלה בדרך כלל סכריניים ומלאכותיים, בזמן שחייה יצריים ומתוסבכים".

עם זאת, בשלבים מתקדמים של הקריירה קארי הצליחה להתפתח ולייצר גם שירים עמוקים ומורכבים יותר. בשנה האחרונה שידרגה עוד יותר את מעמדה כשהחלה לארח בלאס וגאס, ממש כמו דיווה מהאגדות, מופע נוצץ שהוא למעשה מסע בין 18 להיטיה שהגיעו למקום הראשון במצעדים - לפי סדר יציאתם.

בחודשים מאי ויולי התייצבו 66 אלף צופים ל־17 הופעות של "#1 To Infinity", שהניבו הכנסה של כמעט 10 מיליון דולר. המפיקים ראו כי טוב וסגרו איתה על תשע הופעות נוספות בפברואר 2016.

"אני אוהבת את כל צורות היצירה. מלבד שירה, אני אוהבת משחק. ב־2009 עשיתי את הסרט 'פרשס' (שבו גילמה עובדת סוציאלית מרושלת; נ"ו), ואחריו התחלתי לקבל הצעות רבות. אבל אז נכנסתי להריון ולא יכולתי לבחון את התפקידים, כי תאומים הם הריון בסיכון גבוה ולא יכולתי לספר לאף אחד".

ב־2013 שיחקה בסרט "המשרת" ולאחרונה, על פי הדיווחים, החלה לעבוד על סרט עלילתי, שאמור לעלות בדצמבר בערוץ הולמרק וייקרא "פרויקט חג המולד של מריה קארי". הדיווה לא רק תככב בסרט - היא גם מתכוונת לביים אותו בעצמה.

 

בעשור הקודם סיפרה קארי על התקרבותה לדת ועל השפעתו של מטיף מקומי, שעזר לה לבנות את עצמה כשהיתה על הקרשים אחרי התפרקות נישואיה הראשונים. "אני בהחלט מאמינה שנולדתי מחדש, בהרבה מאוד דרכים", חשפה בראיון למגזין "קוסמו גירל". "אני חושבת שמה שהשתנה אצלי זה סדר העדיפויות והקשר שלי עם אלוהים.

"אני מרגישה אחרת כשאין לי כמה דקות פנויות כדי להתפלל. בתקופה הקשה אמרתי לכומר שלי שנדמה לי שכבר עברתי הכל פרט למוות, ולכן אני לא מפחדת היום משום דבר. ברגע שאת חווה נפילה קשה ונבעטת שוב ושוב, את לומדת להגן על עצמך.

"אני לוחמת, אבל למדתי שאני לא זאת שנמצאת בשליטה. כל מה שאלוהים רוצה שיקרה, קורה. אני מרגישה שהיו לי אינסוף הזדמנויות, ואני כאן בחסות אלוהים. כן, אני מתוסכלת הרבה מאוד פעמים ויש לי ימים רעים, אבל אני מאושרת איפה שאני".

כדי לנסות לתת בוסט לקריירה שלה הצטרפה קארי לפני כמה שנים לעונה ה־12 של הריאליטי "אמריקן איידול", ואף קיבלה על כך שכר של 18 מיליון דולר. אבל זו לא המשכורת שעשתה את הרעש, אלא דווקא הסכסוך עם הקולגה שלה לצוות השופטים, ניקי מינאז'. השתיים התעמתו זו עם זו לאורך כל העונה, וקטע וידאו שדלף לרשת אף הנציח ויכוח לוהט ביניהן על סט הצילומים אחרי שהמצלמות כבו. ברברה וולטרס דיווחה ב־ABC כי מינאז' נשמעה מאיימת: "אם היה לי אקדח, הייתי יורה בכלבה הזאת".

"זה הרגיש לי כמו סביבת עבודה מאוד לא בטוחה", סיפרה קארי לוולטרס. "כשמישהו מטיח איומים במישהו אחר, זה לא מתאים. אני מקצוענית, אני לא רגילה לסביבת עבודה מהסוג הזה".

בעקבות האירועים הגדילה קארי את מספר שומרי הראש שמקיפים אותה. "זה פשוט הרגיש כמו הדבר הנכון לעשות. להסתובב בדרכים עם שני תינוקות - לא רציתי לקחת שום סיכון שיקרה משהו". מינאז', אגב, הכחישה כי אמרה משהו שקשור לאקדח וטענה כי מדובר בהמצאה.

אחרי עונה אחת, שלא עזרה לתוכנית להציל את הרייטינג השוקע, קארי ברחה משם. המפיק נייג'ל ליתגו, ממייסדי הפורמט, מצביע על הנקודה הזאת כעל הרגע שהרג את "אמריקן איידול" והוביל בהדרגה להסרתה מלוח השידורים של FOX בשנה שלאחר מכן, אחרי 15 עונות. "מריה וניקי היו פשוט מטורפות, ומאז מרכז העניין החל להיות סביב השופטים ולא סביב המתמודדים", הסביר.

"למען האמת, ממש שנאתי לעבוד שם", הודתה קארי בראיון לתחנת רדיו אמריקנית. "הונו אותי להאמין שהייתי האדם הראשון שהוחתם על החוזה. אלוהים ישמור, זה נשמע כאילו אני אומרת משהו שלילי, אבל בשיא הכנות, חשבתי שעומד להיות פאנל של שלושה שופטים. הם נתנו הצעה כספית יפה, וחשבתי שזה לא יהיה ביג דיל, אבל זה היה גיהינום. כמו לעבוד כל יום בגיהינום, עם השטן.

"אהבתי את המתמודדים, היו כמה זמרים טובים, אנשים ממש טובים, אבל איכזב אותי מאוד שלא העבירו מתחרים מסיבות פוליטיות. החלטתי שאני לא מתכוונת להמשיך לשבת שם ולעשות את זה. העדפתי לקחת את הבן אדם לאולפן ולהקליט איתו אלבום".

 

לפני שנתיים נקעה קארי את כתפה הימנית כשהחליקה במהלך צילומי קליפ. זה קרה יממה לפני שהיתה אמורה לשיר בסנטרל פארק עם התזמורת הפילהרמונית של ניו יורק באירוע התרמה למען קורבנות הוריקן סנדי. "לא רציתי להקשיב לרופאים, אז עליתי להופיע ביד חבושה ועם חבלות על כל גופי, והסתרתי את זה מתחת לשמלה נוצצת", סיפרה ל"דיילי מייל".

"עמדתי שם עם דמעות בעיניים. זה היה נוגע ללב, אבל הדמעות לא יצאו מתוך רחמים עצמיים. סבלתי מכאבים ושרתי שיר מאוד עצוב. הרופאים אמרו שהפציעה שלי שוות ערך לכאב של אדם שנפגע על ידי משאית. הם הסתכלו עלי בהלם מוחלט, כי הם לא היו מסוגלים למצוא פולסים בזרוע הזאת.

"אחר כך הייתי מרותקת למיטה במשך תקופה וחששתי שלא אוכל להשתמש כמו פעם בזרוע שלי. להיות מרותקת למיטה היה נורא, אבל היה לי פיזיותרפיסט ממש טוב, שהגיע אלי הביתה והיה פשוט מרים ומוריד לי את הזרוע כדי להזכיר למוח שלי מחדש איך מזיזים את השריר. עברתי את זה בסוף, אבל זה לא היה קל".

בשנים האחרונות היא בעיקר דוהרת על אדי תהילת העבר. אלבומה האחרון, "Me. I Am Mariah", התעכב ונדחה, עד שיצא לבסוף ב־2014 - ולא הצליח לעניין את האמריקנים. אף על פי שהמבקרים היו מאוחדים בדעתם כי מדובר באלבום מוצלח, הוא מכר בארה"ב רק 117 אלף עותקים, שיא שלילי מבחינתה.

"לא הכל זוהר", אומרת קארי. "כמובן יש גם רגעים לא נוחים, כשאני מסתובבת בשמלת חרוזים וחייבת לעטות חיוך על הפנים שלי. כוכבנות היא דבר קסום מחד ומוזר מאידך. זאת קלישאה, אבל זה נכון מאוד, בייחוד בזמנים שאתה מרגיש כל כך לבד, אפילו כשאתה מוקף על ידי כל כך הרבה אנשים. הבעת אמון בכלל לא מובנת מאליה עבורי. אני רוצה לבטוח באנשים, אבל נפגעתי כל כך הרבה פעמים בחיים.

"המעריצים שלי בעצם מפצים על המחסור שיש לי בקירבה, אותה קירבה שאני מרגישה כלפי רוב האנשים שמתחילים כחברים שלי ובסוף מנצלים אותי. אני אדם נאמן מאוד, וצריך לקרות הרבה כדי שאפסיק להיות חברה של מישהו. למעשה אני מאוד נאמנה, וזה פועל לרעתי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...