"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
שר החינוך מאיים: "אצביע נגד התקציב"
ביום רביעי צפויה הממשלה לדון בתקציב
השר בנט // צילום: נועם ריבקין פנטון // השר בנט

שר החינוך מאיים: "אצביע נגד התקציב"

ביום רביעי צפויה הממשלה לדון בתקציב

חזי שטרנליכטעדנה אדטו
, עודכן

צמרת משרד האוצר הציגה אתמול את טיוטת התקציב ל־2015/16, שממנה עולה, בין השאר, כי בשנה הבאה יבוצע קיצוץ רוחבי במשרדי הממשלה של 3% בעלות של 3.3 מיליארד שקלים.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

שר החינוך, נפתלי בנט, דרש אתמול להפחית את גובה הקיצוץ הצפוי בתקציב משרדו ל־100 מיליון שקלים, כפי שסוכם עם מפלגת הבית היהודי בהסכמים הקואליציוניים.

עוד הוסיף השר כי אם הדבר לא ייעשה - יצביע נגד התקציב עם חברי סיעת הבית היהודי שבראשה הוא עומד. "אם האוצר מתכנן לפגוע בחינוך, הוא יגלה שאין אצבעות להעביר תקציב", צייץ בנט בטוויטר נגד הכוונה לקצץ בתקציב משרדו, "הבטחתי סייעת שנייה, פתרון לצפיפות בכיתות ותגבור במתמטיקה - ואקיים".

מחר צפוי הקבינט המדיני־חברתי לדון בתקציב, וביום רביעי צפויה הממשלה לאשר אותו.

עוד אתמול עלה מטיוטת התקציב כי באוצר בוחנים אפשרות להעלות את הפרשת החוסכים לפנסיה תקציבית ל־7% מ־2% המופרשים כיום. משמעות העלייה, שאמורה להתבצע בכמה מדרגות, כשהתקרה העליונה תהיה 7%, היא קיצוץ בפועל בשכר של עובדי המדינה.

מהלך כזה דורש כי שר האוצר משה כחלון ייוועץ ביו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. מההסתדרות נמסר: "לא נסכים לשינויים חד־צדדיים".

בתוך כך, מבקר המדינה, השופט בדימוס יוסף שפירא, יפרסם ביום רביעי דו"ח ביקורת בנושא תקציב מערכת הביטחון ומשרתי הקבע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...