בירות // צילום אילוסטרציה: GettyImages // בירות

רבותיי, זה ש־לאגר

הבירות האלו לא מבקשות מכם לנהל דיונים אל תוך הלילה • הן גם לא מעידות על עצמן שהן הבירות הטובות בעולם • הן קלות, מרעננות, קיציות, ססגוניות, וישאירו טעם של עוד

"בירגיקס", או בעברית "חנונים של בירה", לא סובלים את הבירות האלה. הם מעדיפים בירות מורכבות ועשירות, כאלה שאפשר לנהל סביבן דיונים אל תוך הלילה ולהשוות אותן לבירות אחרות, עשירות לא פחות, שהם טעמו לפני כמה שנים בפסטיבל בקופנהגן. לגיטימי. אבל בחום הזה, למי יש כוח לבירות מתוקות ומורכבות? כל מה שאנחנו באמת צריכים אלה בירות קלילות ומרעננות שלא מעייפות. אם אתם רוצים להפוך את העסק לקצת יותר מעניין, אתם מוזמנים לקחת הפסקה קצרה מהמותגים שכולם כבר מכירים ולנסות משהו קצת אחר. יכול להיות שהאהבה החדשה שלכם נמצאת ברשימה הזו. 

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

אסהי סופר דריי 

הבירה היפנית הנמכרת ביותר בעולם. התחילה את דרכה בעיר אוסקה בשנת 1892, אבל הפחיות שמגיעות לישראל מיוצרות בכלל במבשלה בצ'כיה, במבשלת סטאורפרמן. לא נורא, גם שם יודעים לעשות בירה טובה. בפחית הכסופה יש בירה בעלת צבע בהיר, ריח עדין של דגנים, הטעמים שלה מאוזנים עם נטייה קלה למתקתקות, מרקם רך וסיומת ארוכה ומתקתקה. בירה קלה ומאוזנת שתשכחו מייד לאחר שסיימתם את הפחית. 

המחיר ל־330 מ"ל: 12 ש' 

קירין 

קירין הוא שמה של חיה מיתולוגית עם גוף של צבי, זנב של שור, פרסות סוס, קרן אחת ופרווה בחמישה צבעים. הבירה קצת פחות מורכבת. היא נעשית בתהליך ייחודי שבו נעשה שימוש רק בתירוש הראשון, ובדומה לאסהי, לא מגיעה לישראל מארץ המוצא שלה אלא מבוואריה בגרמניה. יש לה צבע צהבהב וריחות לתת מתוקים מלווים בנגיעה של ריחות כשות פרחונית והדרים. בירה קלילה, מרירה וחדה, כמו שלאגר צריכה להיות. 

המחיר ל־330 מ"ל: 12 ש' 

לוונבראו 

אחרי שתי בירות יפניות מאירופה, הגיע הזמן לבירה גרמנית מגרמניה. לוונבראו, שנוסדה במינכן בשנת 1383, נמנית עם שש המבשלות המציגות באוקטוברפסט, פסטיבל הבירה של מינכן, והיא מבושלת תחת קורת גג אחת עם זוג מותגים נוספים: פרנסיסקאנר וספאטן. לוונבראו היא אחת הבירות החביבות עלי ביותר, בזכות המרקם הקליל, האיזון המדויק, המרקם המרחף והסיומת הנעימה שתמיד עושה חשק לעוד. 

המחיר ל־330 מ"ל: 10 ש' 

ספאטן פרמיום לאגר 

המבשלה שהוקמה בשנת 1397 במינכן היתה הראשונה בגרמניה שייצרה בירות לאגר צלולות, ונמנית (עם לוונבראו) עם שש המבשלות של מינכן המשתתפות באוקטוברפסט. אם אתם שואלים אותי, המבשלות של מינכן כמעט אף פעם לא טועות. לבירה יש ריחות רעננים של פרחים, לתת ומעט פירות מתוקים, מרקם נעים ומרירות טובה שעושה נעים לאורך כל הדרך. 

המחיר ל־330 מ"ל: 10 ש' 

בקס בלו

בקס, שהוקמה בעיר ברמן בצפון גרמניה בשנת 1873, נחשבת לבירת הייצוא מספר אחת בגרמניה בזכות בירות הלאגר החדות והפריכות שלה. בקס בלו היא לאגר בסגנון פילזנר שמבושלת על פי כל החוקים והמצוות, בהבדל משמעותי אחד: היא אינה מכילה אלכוהול. ריחות הפרחים והקלייה של הבירה מזכירים מאוד את הדבר האמיתי, המגע עם החך קליל וחד והמרירות נהדרת. האמת, קצת חבל שאין בה אלכוהול. 

המחיר ל־330 מ"ל: 8 ש' 

מרטנס פילס 

המבשלה המשפחתית מהעיר בוכהולט שבבלגיה הוקמה בשנת 1758 ונמצאת מאז בבעלות משפחת מרטנס, מנוהלת על ידי יאן ופונס, בני הדור השמיני למייסדים, ומייצרת יותר מ־30 מיליון ליטר בירה בשנה. מתוך מגוון הבירות של מרטנס שמגיעות לישראל, אחת מהן אפילו בבקבוק פלסטיק ירוק. העדפתי את מרטנס גולד, בירה סמיכה מתקתקה ועשירה בטעמי גרעינים קלויים. אפשרית בהחלט, בעיקר בגלל המחיר. 

המחיר ל־500 מ"ל: 7 ש' 

אסטריה דאם 

אסטריה דאם מקטלוניה מייצרת בירה משנת 1876 והיא הבירה בבקבוק הנמכרת ביותר בספרד. נוסף על הלאגר מציעה המבשלה גם בירה ללא גלוטן ובירה ייחודית שהיא שילוב בין לאגר לבירת חיטה מתובלת. אסטריה דאם ברצלונה היא בירה בהירה, שקופה כמעט, עם ריחות מאופקים וטעמים מאוזנים. בירה מעודנת וטעימה שהדבר הכי חשוב שאפשר להגיד עליה הוא: "אפשר עוד אחת?"

המחיר ל־330 מ"ל: 10 ש' 

מילר MGD

(Miller Genuine Draft)

גם מילר, אחת הבירות הנמכרות ביותר בארה"ב ובעולם, מגיעה לישראל ממבשלות באירופה. מתחת לפקק המסתובב שלה תמצאו בירה בצבע דבש בהיר, עם ריחות מתקתקים, פרחוניים מעט. הטעמים שלה מתקתקים ובשלים עם נגיעה מרירה ובסיומת אפשר להרגיש טעמי תירס. 

המחיר ל־330 מ"ל: 8.5 ש' 

קוזל פרימיום 

מבשלת קוזל, שהוקמה במאה ה־16 בעיירה בעלת השם הבלתי אפשרי וולקה פופוביצה שליד פראג, התמזגה בשנת 1999 עם מבשלת פילזנר אורקוול, אחת מיצרניות הפילנזר המובילות בעולם. הבירה שמבושלת בפילזן נחשבת לאחת המובילות בצ'כיה, ובצדק. יש לה צבע כהה, ריחות קלייה מתקתקים, מבנה מוצק יחסית ללאגר ונוכחות נעימה של כשות. 

המחיר ל־500 מ"ל: 12 ש' 

פרוני נסטרו אזורו 

פרוני היא מבשלת בירה איטלקית שפועלת משנת 1846. נסטרו אזורו (בעברית: הרצועה הכחולה), המותג המוביל של המבשלה, בא לעולם בתחילת שנות ה־60. הבירה שהמתכון שלה כולל שני סוגי כשות ומעט תירס, היא צלולה ואלגנטית, מוגזת בנעימות ומסתיימת ברכות, בלי להשאיר רושם מיוחד. 

המחיר ל־330 מ"ל: 11 ש' 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו