"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
רק קנדה ספקנית: "כרגע לא נסיר את הסנקציות"
רוב התגובות בעולם להסכם - חיוביות • נשיא צרפת למעצמות: "הישארו ערניות" • ברוסיה בירכו: "נוסח העיסקה גובש על ידי פוטין" • גם טורקיה, פקיסטן ועיראק תומכות
הולנד // צילום: אי.פי.אי // הולנד

רק קנדה ספקנית: "כרגע לא נסיר את הסנקציות"

רוב התגובות בעולם להסכם - חיוביות • נשיא צרפת למעצמות: "הישארו ערניות" • ברוסיה בירכו: "נוסח העיסקה גובש על ידי פוטין" • גם טורקיה, פקיסטן ועיראק תומכות

אלי לאון
, עודכן

הסכם הגרעין בין המעצמות לאיראן זכה לתגובות מעורבות ברחבי העולם. קנדה, למשל, לא התרשמה בלשון המעטה וממשלו של סטיבן הרפר, תומך גדול בישראל, הודיע כי לא יסיר לעת עתה את הסנקציות נגד הרפובליקה האיסלאמית.

צילום: רויטרס

שר החוץ הקנדי, רוב ניקולסון, ציין בהודעה מטעמו כי "קנדה תמשיך לשפוט את איראן על ידי מעשיה ולא דבריה", והבהיר כי ממשלת קנדה תבחן את ההסכם בזהירות לפני שתחליט לבצע שינויים במדיניות.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בניגוד לעמדה הקנדית, היו להסכם גם תגובות חיוביות בהרבה בקהילה הבינלאומית. רוסיה, למשל, שלקחה חלק בשיחות ונחשבת לבעלת ברית של טהרן, הביעה סיפוק מהתוצאה ודאגה לקחת קרדיט על המו"מ. "העיסקה מתבססת על גישה שנוסחה על ידי הנשיא פוטין", נכתב בציוץ של משרד החוץ הרוסי.

בהודעה רשמית מטעמו התייחס פוטין ליחסים בין מוסקבה לטהרן וציין כי הם "לא יושפעו עוד מגורמים חיצוניים". רוסיה מעוניינת להרחיב את שיתוף הפעולה הצבאי והכלכלי עם איראן ולספק לה את מערכת ההגנה האווירית 300־S, לאחר שמימוש העיסקה נדחה במשך שנים. צרפת, שהיתה גם היא שותפה למו"מ, בירכה על ההסכם, אך במקביל לכך, קרא הנשיא פרנסואה הולנד למעצמות העולם להיות "ערניות מאוד".

בטורקיה, שכנתה של איראן ויריבתה על ההגמוניה האזורית, הביעו תמיכה בעיסקה. אנקרה ציינה כי ההסכם חיוני ליציבות האזורית, אך קראה לטהרן לשקול מחדש את מדיניותה בנוגע לסוריה, שם היא תומכת במשטר אסד. "עלינו לנטוש את הפוליטיקה הסקטוריאלית ולשים דגש על דיאלוג פוליטי, וזה מה שאנו מצפים מאחינו האיראנים", אמר שר החוץ הטורקי מוולוט קווסוגלו.

גם בפקיסטן בירכו על ההסכם, ומשרד החוץ של המדינה ציין כי המדינה תמכה לאורך כל הדרך בפתרון דיפלומטי. כזכור, פקיסטן היא שכנתה של איראן ונחשבת למעצמה גרעינית. בעיראק, שכנה נוספת ובת חסותה של איראן, אמר דובר מטעמו של ראש הממשלה חיידר אל־עבדי כי ההסכם "יהיה זרז מיידי ליציבות אזורית".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...