"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנאות מצפון לדרום

בחרמון ובירדן תוכלו לבלות על קיאקים ועל סאפ • ביפו תלמדו על אהבה יפנית • באשקלון תחכימו בנושא אנרגיות סביבתיות • ובמדבר יהודה תתאהבו בשקיעה

, עודכן
"קייקי כפר בלום" // צילום: אייל הצפון // "קייקי כפר בלום"

אקסטרים בחרמון

קרירות באמצע הקיץ

איפה: החרמון ונחל החצבאני

מתי: הסיורים בחרמון יוצאים בכל יום ב־11:00 וב־13:00. צריך להגיע כחצי שעה לפני הסיור

מה: אתר החרמון ו"קייקי כפר בלום" מציעים לרכוש כרטיס משולב לחוויה קרירה של ביקור בחרמון ושיט בקיאקים במימיו הקרירים של נחל החצבאני. השיט, שמתחיל בכפר בלום ונמשך כשעה וחצי, הוא על רקע נוף מדהים של צמחיית נחלים ושלל פרפרים, ציפורים וחיות מים. באותו כרטיס נכנסים לאתר החרמון: עולים ברכבל לפיסגת החרמון לסיורי קיץ מודרכים הכוללים הסברים על החי ועל הצומח הייחודיים, שומעים את הסיפור המרתק על הקרב על החרמון ומקנחים במזחלות האקסטרים. יש להצטייד בכובע ובמים.

כמה: 99 שקלים לאדם

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

"אינדי פארק"

סאפ קבוצתי בגליל

איפה: "אינדי פארק", על נהר הירדן

מתי: בכל יום, 09:00-18:00

מה: טרנד הספורט הימי "סאפ" תופס תאוצה ועכשיו יש גם סאפ קבוצתי על סאפ מדגם חדיש, שאורכו 5.18 מטרים, רוחבו 2 מטרים, עוביו 20 ס"מ ומותאם לשישה עד שמונה אנשים בכל הגילים. הילדים הקטנים יכולים לשבת על הסאפ הרחב, וכך אפשר ליהנות גם משיט סאפ משפחתי וייחודי בירדן.

כמה: כרטיס הכל כלול: 99 שקלים לילד עד גיל 18, 79 שקלים למבוגר. ילדים עד גיל שנתיים חינם. אפשר להוריד שובר באתר המקנה 15% הנחה. מחיר לסאפ בלבד: 59 שקלים לאדם לחצי שעה.

לפרטים: 053-6777717, www.indipark.co.il

המפעלים של קיסריה

איפה: פארק קיסריה לעסקים

מתי: יום רביעי, 15 ביולי, 10:00-15:00

מה: הפרויקט הייחודי והמרתק "מפעלים מבפנים" מתקיים בכל שנה בחופש הגדול. במסגרת הפרויקט נערכים סיורים בחברות ובמפעלים המובילים בתחומם הפועלים בפארק, ובמהלכם נחשפים האורחים לתהליכי הייצור מקרוב, תוך כדי הסברים והדגמות מפורטים. בין העסקים שיפתחו את שעריהם ויארחו השנה את הציבור: חברת סטרלט דרמה, המפתחת מערכת להחדרת חומרים לעור בסיוע "מזרקים" המופקים משושנת ים; חברת מרכבים, המפתחת, מייצרת ומרכיבה אוטובוסים; חברת נילסן, המתמחה במחקרים ובניתוחי הנתונים הכי מתקדמים של הרשתות והשווקים; חברת גליל־און, העוסקת בתחום הציוד המשרדי יותר מ־30 שנה ומשלבת בפעילותה ייצור תעשייתי עם ייבוא של מוצרים ייחודיים מחו"ל ושירותים משלימים; חברת Wetnaps, העוסקת בפיתוח ובייצור של מגבונים לחים לסוגיהם, וחברת HP.

כמה: מבוגר 20 שקלים, ילד 10 שקלים

לפרטים: 6550*, שלוחה 1

פארק ירושלים

צלילים בחצר הגרוטאות

איפה: פארק נחל רפאים, אתר פארק ירושלים

מתי: ימי שני, 19:00-17:00

מה: חשיפה והצצה לפרויקט המרשים שישרת את תושבי העיר לשנים רבות. אירוע ראשון בסידרה לשנה זו. בתוכנית: "צלילים מחצר הגרוטאות", סדנת יצירה, בישולי שדה ועוד. מתאים למשפחות ולילדים עד גיל 10 לערך. ללא תשלום.

לפרטים: www.jerusalempark.org.il ובדף הפייסבוק "פארק ירושלים"

יפן ביפו

יפן ביפו העתיקה

איפה: כיכר קדומים ומוזיאון יפו העתיקה, מפרץ שלמה 10 יפו

מתי: מחר, 22:00-10:00

מה: במסגרת פסטיבל הטנבטה, חג האהבה היפני, יתקיימו סדנאות בנושאי אמנות, אדריכלות, עיצוב אוכל, סידור פרחים איקבאנה, אוריגאמי (קיפולי נייר), קליגרפיה והגן היפני. כמו כן, ייערך טקס הכנת תה ויהיה אפשר להתנסות ב"גו" - משחק הלוח העתיק ביותר בעולם, שהומצא לפני כ־4,000 שנה. המשחק הגיע ליפן והפך בתוך זמן קצר למשחק הלאומי. הוא התפתח לרמות גבוהות ביותר ביפן ונחשב לאחת מארבע האמנויות הקלאסיות. כ־60 מיליון איש משחקים גוֹ ואסטרטגיית המשחק נלמדת באוניברסיטאות. המשחק משלב אלמנטים מיוחדים של התרבות היפנית. בעזרת אלמנטים פשוטים של עץ, אבנים (שחור, לבן - יין ויאנג), עיגול וקווים נוצר משחק מדהים ומרהיב ברמת היצירתיות, החשיבה והאסתטיקה. המשחק מחנך לכבוד הדדי בין השחקנים והוא בעל ערכים חינוכיים רבים.

הילדים יוכלו להשתתף בשעת סיפור של האגדה "ילד האפרסק" ובסדנת קיפול. הם יוזמנו לכתוב את משאלותיהם ולתלות אותן על ענפי במבוק כמיטב המסורת. כמו כן, ייערך יריד דוכנים צבעוני עם מוצרים מיפן. ללא תשלום. מספר המקומות בסדנאות קיפולי הנייר מוגבל ולכן מומלץ להירשם מראש.

לפרטים: 052-4267484, www.origami.co.il

גן המדע באשקלון

טכנולוגיה באשקלון

איפה: גן השעשועים המדעי־טכנולוגי באשקלון

מתי: היום, מחר ובכל השבוע

מה: בגן יוכלו הילדים ללמוד חוקים פיזיקליים, להכיר מושגים כגון אנרגיה חלופית, להתנסות בתופעות טבע (הוריקן, ליקוי חמה ועוד) וכן להיחשף לחשיבות המיחזור והשמירה על הסביבה. המתקנים מכילים רכיבים אלקטרוניים של תאורה, צליל ודיבור כדי ליצור חוויה מיוחדת ומהנה גם ביום וגם בשעות החשיכה. בין המתקנים בגן אפשר למצוא אופני מערבולת: המשתמשים עולים על מתקן אופניים מקובע ומתחילים לדווש, מה שמפעיל את הדינמו שיוצר חשמל, המניע מנוע שגורם לסיבוב המדחף הנמצא בתוך הצינור השקוף. סיבוב המדחף יוצר כוח על הנוזל, וכך נוצרת מעין סופת הוריקן בתוך הצינור השקוף.

מתקן נוסף הוא הליכון פיתגורס - הליכון משופע היוצר אשליה שהמשתתפים הולכים במאוזן. השיפוע נועד כדי לאמת את משפט פיתגורס. הליכה או ריצה על ההליכון יוצרת אנרגיה קינטית (אנרגיית תנועה). כתוצאה מסיבוב ההליכון ובעזרת דינמו אנרגיה, נוצרת אנרגיה חשמלית שבזכותה מואר המתקן.

כמה: חינם

אדם, טבע ומדבר

איפה: גבעת חצבה

מתי: היום ומחר אחר הצהריים

מה: בית ספר שדה חצבה של החברה להגנת הטבע מוציא טיול לגבעת חצבה, שבראשה ייערך טקס קבלת שבת, כולל תצפית מרהיבה על האזור. מתגלגלים על הדיונות הנעימות ולעת שקיעה שבים לבית ספר שדה חצבה. לאחר ארוחת הערב יוצאים אל חווארי הלשון הלבנים שליד מושב עידן לטיול ייחודי שבו אפשר לחוות את המדבר בלילה.

למחרת נוסעים למקום הנמוך בעולם, עין בוקק, נחל שוקק חיים בשבילי מדבר יהודה. נכנסים לערוץ קניון מוצל ומלא צמחייה ומשתכשכים במים הרדודים הזורמים בו. בהדרכת בית ספר שדה חצבה של החברה להגנת הטבע.

כמה: 234 שקלים, כולל לינה וארוחות בבי"ס שדה

לפרטים: 03-6388688, www.teva.org.il

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר