גואל פינטו

נכנסו הביתה

אמש נכנסו לבית "האח הגדול" מתמודדי העונה החדשה, אלה שיעמדו במרכז שיחות הסלון שלנו בחודשים הקרובים • רגע לפני שנכנסו לבית תפס יובל אברמוביץ' ארבעה מהם לשיחה

גואל פינטו, 39, מתל אביב | "רוצה להיות במיינסטרים"

עיתונאי, איש תרבות, חרדי לשעבר, מזרחי והומוסקסואל גאה - הליהוק האולטימטיבי למתמודד ב"האח הגדול". לאדם מן היישוב הוא אולי אינו מוכר במיוחד, אבל הברנז'ה חיככה אמש ידיים בהנאה כשגילתה כי אחד מהדיירים החדשים שנכנסו לבית "האח הגדול" הוא גואל פינטו בן ה-39, מי שכתב על תרבות בעיתון "הארץ" במשך שבע שנים וגם הגיש פינות תרבות בטלוויזיה.

"במשך שנים הייתי צופה. הסתכלתי מהצד. שפטתי וביקרתי. אני רוצה להרגיש פעם אחת איך זה להיות חלק ממשהו כזה", הסביר פינטו מה הביא אותו למהלך שעלול להיתפס אצל רבים כקצת מוזר. "אני אפתח סוגריים ואומר שעוד רגע אני בן 40, ורציתי להעניק לעצמי מתנה בצורת הרפתקה. מבחינתי זה כמו לעשות את הטיול בדרום אמריקה שמעולם לא עשיתי אחרי הצבא".

אז בשורה התחתונה כולם רוצים להיות בטלוויזיה? זה הטיעון שלך-

"אני לא יודע אם כולם רוצים להיות בטלוויזיה, אבל כולם בהחלט רוצים להיות במיינסטרים. בתור מי שהגיע מבית חרדי בבני ברק עם תשע נפשות, אני יכול להגיד לך שבמשך שנים הרגשתי מנודה ואאוטסיידר. אם זה בגלל הרקע החרדי, בגלל היותי מזרחי או בגלל היותי הומו. מרגש אותי להיכנס לבית 'האח הגדול' ואני מקווה שאוכל לפקוח את עיניהם של אנשים.

"אנחנו מדינה ששונאת. אם אנחנו לא שונאים הומואים, אנחנו שונאים דוסים, ואם לא אותם אז את ביבי או את מרזל. החברה הישראלית הצליחה לייצר ב-60 שנות קיומה כמות בלתי נתפסת של שנאות, ואני מקווה לגרום לאנשים להבין את זה".

אתה לא חושש שכניסתך לבית תהפוך אותך לליצן חצר ותחבל בתדמית שלך כעיתונאי רציני? לא מרתיע אותך להתבזות-

"בעיניי אין דבר כזה להתבזות, לפחות לא מהמקום השלם שבו אני נמצא. ב-15 השנים שבהן ישבתי על כיסא המבקר למדתי כמה קל לבקר ולהיות מרושע. למדתי כמה הכוח הוא נזיל ולא באמת חשוב. אני לא חושש מהתוצאה הנלווית להרפתקה הזו".

אביב סביון, 26, מנווה מונוסון | "אני אגיע לגמר, תכתוב את זה"

דייר אחר שנכנס אתמול לבית "האח הגדול" הוא אביב סביון בן ה-26, איש מחשבים מנווה מונוסון. התרשמות ראשונית ממנו מעלה כי מדובר באנרגיות של משקה רד-בול, שאליהן מתווספים מילון סלנג פרטי וחיבה עזה למעשי קונדס ילדותיים.

"רוצה לשמוע איזה קטע מצחיק היה לי היום-" הוא שאל אותי בפתח שיחתנו. "כן", השבתי לו בקצרה. "יאללה, אח שלי, אל תהיה כזה רציני. תחייךךךך. תהיה שאנטי באנטי. בקיצור, היום הייתי בבאר שבע וראיתי שלולית של מים על המדרכה ובדיוק מישהו עבר לידי, אז נתתי מכה עם הרגל בשלולית והרבה מים נשפכו עליו. זה היה מצחיק".

אה.

"מה 'אה', אחי שלי? זה מצחיק נורא".

הוא צחק-

"לא. הוא היה די בשוק".

נשמע כאילו הבדיחות שלך מצחיקות רק אותך.

"תאמין לי שלא. זה תמיד מצחיק אותי ואת הסובבים אותי".

יש מצב שהאנרגיות ההיפראקטיביות שלך לא יבואו טוב לכל המשתתפים-

"לכולם זה יבוא טוב. אני מתחייב. אתה יכול לצטט אותי: 'אני, אביב סביון, מתחייב שכולם יאהבו את מי שאני'".

איך הגעת לתוכנית-

"ידיד וידידה שלי רשמו אותי לאודישנים של העונה השנייה. זה לא היה בידיים שלי. כל מי שהכיר אותי אמר לי שאני חייב, חייב, חייב ללכת לתוכנית, ואני אמרתי 'יאללה, נזרום עם זה'. החברים שלי טוענים שאני דמות צבעונית, שכיף לאנשים להיות בחברתי ושאין מצב שמי שיהיה לידי יהיה עצוב או מדוכא. יש לי גם סלנג משלי שאנשים נדבקים אליו".

תן לי דוגמה לביטוי שאתה חתום עליו.

"נגיד שמישהו עושה משהו מפגר אז אני אומר לו 'תגיד, מה אתה טמבל-' עכשיו כולם אומרים את זה אבל אני התחלתי עם זה. ויש גם את המילה 'קרטון'. למשל, מי שלא מצליח לעשות משהו אתה קורא לו 'קרטון'. לדוגמה: 'תגיד לי, מה אתה קרטון שאתה לא מצליח לפרוץ למחשב-' אתה מבין, הכל אצלי מהמם, מגנוב ומדלוק".

אכן מדלוק. אפרופו מחשבים ומעשי קונדס, היית האקר, לא-

"כן".

לאן פרצת-

"אין סיכוי שאני מדבר איתך על זה. עשיתי כל מיני דברים אסורים כשהייתי ילד, אבל פה זה נגמר. אגב, אתה רוצה לדעת את מי אהבתי בתוכניות הקודמות? את מנחם בן שהוא מאוד אמיתי, וגם אני כזה. הוא אומר דברים בלי להתייפייף. הוא, אגב, מזכיר לי את אבא שלי שיכול לדבר איתך בשיא הרצינות על הגזים שנפלטו לו מהתחת ולנתח את זה ברמת המינון".

זאת היתה דוגמה פיוטית.

"נהיית לי רציני שוב פעם? אל תהיה לי כמו שפרה שהסתכלה על האנשים מלמעלה וחשבה שהיא הכי טובה והתפלצנה. מאוד לא אהבתי אותה. גם לא את עינב שהיה עדיף שתסתום את הפה ולא תפתח אותו. היא ידעה שהיא מוציאה את עצמה טמבלית, אבל המשיכה לדבר בלי הפסקה".

אתה מבין שיש סיכוי שתיתקע בבית עם תואמת שפרה ותואמת בובליל, כן-

"אני אחד כזה שתשים אותי עם חיזבאללה ואני אסתדר. אני מניח שכל שבוע אני אהיה מועמד להדחה, אבל בסופו של דבר אני אגיע לגמר. תכתוב את זה".

ג'ילדה שמש, 29, מרמלה | "גדלתי עם כפית של יהלומים בפה"

כשג'ילדה שמש בת ה-29 מרמלה נכנסה אמש לבית "האח הגדול", היא השאירה מאחוריה את בנה בן ה-3 וחצי. "אם הייתי חושבת שייגרם לו נזק לא הייתי הולכת, אבל הוא ילד בוגר", מיהרה שמש להגן על החלטתה טרם הכניסה לבית. "לפני כמה ימים קניתי לו ולי בובה בצורת פיל, ואני אקח אותה איתי לבית. אמנם נהיה רחוקים, אבל יהיה לנו פריט משותף והוא יוכל לראות אותי מחזיקה את זה ומדברת אליו. אני לגמרי שלמה שאני משאירה את הבן שלי בידיים של אבא ואמא שלי, שאיתם אני גרה מאז הגירושים שלי. אני מודה לאלוהים מיום ליום על המשפחה המדהימה שיש לי. בעזרת השם, נעבור את התקופה הזאת".

אבל למה בכלל לעשות את זה-

"השנתיים האחרונות היו מוזרות עבורי. התגרשתי, עזבתי את העבודה שלי בתור סוכנת ביטוח, הפכתי למובטלת וחזרתי לגור אצל ההורים שלי. כשראיתי את העונה הראשונה אמרתי לעצמי 'וואלה, ג'י, התוכנית הזאת יכולה לתת לך זווית ראייה אחרת על החיים'. לדעתי, התוכנית יכולה לתת לי מראה לעצמי ולגרום לי לצאת אדם אחר.

"אני באה ממשפחה מאוד מכובדת ומוכרת ברמלה. אנחנו משפחה מאוד יפה שכולם מכירים ומדברים עליה. נותנים לנו המון כבוד. לפני כמה שנים החניה שלנו היתה מלאה ברכבי מרצדס. אני מפונקת וגדלתי עם כפית של יהלומים בפה. נראה לי שלהילחם שם על התקציב השבועי יכול להיות משהו שמאוד יחשל אותי לחיים".

וכמובן לא יזיק להיות מפורסמת.

"לא מעניין אותי להיות מפורסמת בשביל שאנשים יסובבו אחריי את הראש ברחוב. זה גם ככה קורה לי היום. פרסום מבחינתי זה טוב רק אם הכסף יתקתק לי בבנק. אם אכנס לתוכנית בטלוויזיה ואעשה כסף - אז מבחינתי וואלה, התפרסמתי. אם לא תהיה לי תוצאה כלכלית מזה, אז סו וואט? סתם שילדים בני 12 ירוצו אחריי ויבקשו חתימות? לא מעניין".

את באה מרקע דתי-

"אני בחורה מסורתית, שומרת שבת וכשרות ומאוד מחוברת לדת, אבל לא ברמה של הבגדים. אני עושה מה שמתאים לי ונוח לי. אני יכולה ללבוש טרנינג או מכנס דגמ"ח נוח, ומצד שני אני יכולה ללבוש חצאית, חולצה מחויטת או נעלי עקב. תלוי במצברוח שלי. גם לבית אני אקח איתי בגדים שיתאימו ליומיום מצד אחד, ומצד שני כאלה שיתאימו לאירועים מיוחדים".

אלין לוי, 19, מראשון לציון | "דוגמנות זה סבבה"

לאלין לוי בת ה-19 מראשון לציון דווקא יש מטרה די ברורה בכניסה לבית "האח הגדול". לוי רוצה להיות דוגמנית. "כי דוגמנות זה כיף, כסף טוב וסבבה", היא מסבירה. לוי כבר התחככה קצת בעולם הזה ("עשיתי צילומים ל'חתן כלה', הפקת אופנה ב'לאשה' ויחסי ציבור לחנות שמוכרת בגדים באינטרנט"), וכשהיא מצוידת בבלונד זרחני, בגזרה גבעולית ובמינימום מעצורים - היא, מבחינתה, לגמרי בשלה להיות הדוגמנית הבאה של ישראל.

"אבל כשאני אהיה גדולה אני רוצה ללמוד תקשורת ולהיכנס לתחום של עיתונאות או יחסי ציבור", היא ממהרת להוסיף, "כי דוגמנות זה נחמד אבל יש לי עוד הרבה מה להציע".

איך הגעת לתוכנית-

"הרעיון להיכנס לבית 'האח הגדול' עלה לי בראש כבר באמצע העונה הראשונה. מאוד התחברתי לרנין שהביעה את הדעה שלה בלי לחשוב מה אנשים יגידו או יחשבו. היה בה משהו קלאסי ואינטליגנטי כזה. היא לא ניסתה להיות כמו אף אחד אחר. גם אני כזאת".

ולמי פחות התחברת-

"לעינב בובליל ולאבא שלה שמייצגים את כל מה שהעולם לא אוהב בישראל. דיבור וולגרי והתנהגות קיצונית. אחר כך עוד מתפלאים שלא אוהבים אותנו בחו"ל? זה מי שאנחנו".

ואם אחד הדיירים יהיה תואם-בובליל-

"אני אנסה להתחבר אליו, אבל אם הוא יעצבן אותי - אני אתעצבן. הפחד שלי זה לא האנשים שיהיו שם אלא שאני אשתעמם. אני בן אדם שמתחיל להשתגע כשמשעמם לו. אני גם יכולה להתהפך בשנייה מבחינת המצברוח".

לוי, חיילת בשירות סדיר, תזנח לתקופה הקרובה את השירות הצבאי ואת בן זוגה בשבעת החודשים האחרונים, אלישי כדיר, שחקן כדורסל בקבוצת גלבוע/גליל עליון. גם את אמא סווטלנה ואת אביה החורג משה ושני אחיה הצעירים היא השאירה מאחור.

"ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת שש", היא מספרת, "זה היה בערך שנה אחרי שעלינו לארץ מאוקראינה בגלל בלאגן שהיה לנו בקייב. מאז שההורים שלי התגרשו לא ראיתי את אבא שלי. בכל אופן, אני לא מחפשת קשר איתו ולא חסר לי הקשר איתו".

אולי אבא שלך הביולוגי יראה אותך וייצור איתך קשר-

"זה לא יקרה. הוא ברח מהארץ לצרפת, ואם הוא ישוב לפה יעצרו אותו כי הוא השאיר הרבה מאוד בלאגן. אבל, עזוב, אני לא רוצה לדבר על זה יותר מדי".

תתרגלי לזה שבקרוב לא תוכלי לצנזר את עצמך.

"נגיע לגשר ונעבור אותו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...