"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ישראל הבאה בתור? הצעת חוק המאפשר נישואים חד מיניים

שבוע אחרי ההחלטה בארה"ב, ועדת השרים לענייני החקיקה תדון בהצעת חוק "נישואים לפי בחירה" של ח"כ זהבה גלאון • "על חברה מתוקנת להבטיח את הזכות להינשא ללא הפליה"

,עודכן
זוג גאה במצעד הגאווה // צילום: קוקו // זוג גאה במצעד הגאווה

בשורה לקהילה הגאה בישראל? כשבוע לאחר פסיקת בית המשפט העליון בארה"ב, שאיפשרה לזוגות גאים להינשא כדין בכל מדינות ארצות הברית, תדון מחר (ראשון) ועדת שרים לענייני חקיקה בהצעת חוק נישואים לפי בחירה שיזמה יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, המבקשת לאפשר נישואים מוכרים לפי מתכונת אזרחית לכלל אזרחי המדינה.

"הזכות להינשא היא אחת מזכויות היסוד הבסיסיות ביותר שעל חברה מתוקנת להבטיח לכל תושביה, ללא כל הפליה" נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "במדינת ישראל זכות זו אינה מובטחת לכל אדם, וקיימות קבוצות גדולות שהמצב המשפטי הקיים אינו מאפשר להן להינשא כלל. זאת ועוד, זוגות רבים נאלצים להינשא בדרך הנוגדת את צו מצפונם. הצעת החוק לא באה לבטל את ההסדרים הקיימים כיום, אלא להוסיף עליהם. מי שיבחר להינשא בדרך הנהוגה היום, יוכל להמשיך ולעשות זאת. הצעת החוק באה להבטיח כי כל אדם בישראל יוכל להינשא על פי אמונתו וצו מצפונו".

גלאון, הדגישה כי "במציאות שבה שני שליש מהציבור הישראלי תומכים במתן אפשרות לנישואים אזרחיים, השאלה האמיתית שאנחנו צריכים לשאול את עצמנו היא למה זה לא קורה. למה ישראל נמצאת באותה הקבוצה עם מדינות כמו לבנון, סעודיה או סוריה, המכירות רק בנישואים של המונופול הדתי-שמרני? המדינה שוללת את הזכות להינשא על פי מצפונם מישראלים חסרי דת, מזוגות חד-מיניים, מזוגות שהממסד הרבני לא מכיר בהם, מזוגות מעורבי דת, מרפורמים ומקונסרבטיבים, ואפילו מ'סתם' יהודים שלא רוצים לעבור נישואים ברבנות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר