הפועל עכו ערכה היום מסיבת עיתונאים לקראת פתיחת העונה ואחרי קיץ לא פשוט שכלל חילופי הנהלות ומאמן. ראש העירייה שמעון לנקרי התייצב מול העיתונאים יחד עם היו"ר החדש צביקה מונקה, המנכ"ל דודו חזן והמאמן ירון הוכנבוים כדי לשפוך אור על התהפוכות בקיץ ולקראת מה שיקרה בקבוצה העונה.
ניכר שללנקרי יש בטן מלאה על דברים שנכתבו במהלך הקיץ והוא החל את דבריו עם עקיצה: "לא פשוט להיות עיר בפריפריה ולהיות בליגת העל 7 שנים ברציפות. ליבי עם הכתבים שבכל שנה מורידים את הקבוצה ומאתגרים אותנו וחובת ההוכחה עלינו. אני מסייע לקבוצת הכדורגל מתוך הבנה שקבוצה בעיר כמו עכו זה דבר מאוד חשוב. כל ראש עיר היה רוצה שתהיה לו קבוצה בליגת העל. אני מכיר הרבה שהיו רוצים, אבל נזהרים מכך". על כך שהקבוצה תלויה בכספי העירייה אמר לנקרי: "לפני שנתיים נאלצה העירייה, לא מתוך רצון, לקחת את הקבוצה. העירייה בלית ברירה הרימה את הכפפה ומסייעת כספית לקבוצה, יותר ממה שסייעה בעבר כדי שהקבוצה תמשיך ותשרוד ותייצג את העיר הכי טוב שאפשר. השנה נתמוך ב-3 מיליון שקלים ובשנה שעברה תמכנו ב-5 מיליון שקלים. גייסנו חוץ מהכסף העירוני עוד 1.2 מיליון שקלים מחסויות".
בסוגיית החלפת המאמנים, החמיא לנקרי למאמן הקודם שלומי דורה שהשאיר את הקבוצה בליגה: "שלומי דורה עשה פה הישג יוצא מהכלל. רצינו שימשיך אבל זה לא הסתדר מבחינה תקציבית". על המאמן החדש הוסיף ראש העירייה: "השנה נבחר מאמן חדש וזו ההזדמנות לאחל לו הצלחה. הוא העלה בעבר את הקבוצה בליגה וגם השאיר אותה בעונתו הראשונה. אני לא יודע איך הוא ברמה המקצועית, אבל מי שעשה את מה שעשה בתקציבי מינימום, אנחנו מאמינים שיוכל לעשות זאת גם בעונה הזאת. נקווה שהכתבים לא יספידו את הקבוצה בעונה הזאת".
עכו עברה העונה לידי הנהלה חדשה עם היו"ר צביקה מונקה והמנכ"ל דודו חזן. על כך שהעירייה לא מצאה אף אחד פרטי שייקח את המועדון אמר העומד בראשה: "הכדורגל שוחק. גם אני הייתי שמח שיבוא מישהו וייקח את הקבוצה. עד לפני שנתיים היינו לגמרי מנותקים. לא היה לנו חלק למעט ההשתתפות העירונית שהיתה מינימליסטית עם 2 מיליון שקלים. קבוצות שאין להם בעלים תמיד מתקשות. גם אלה שיש להן בעלים בבעיה".
עוד סוגייה שהיתה על הפרק במהלך הקיץ היא האיחוד עם הפועל חיפה. גם כאן שפך לנקרי אור: "מי שלא עשה את האיחוד על הפועל חיפה הייתי אני. משום שהבעלים של הפועל חיפה ביקש לשים את השם עכו בסוגריים. כל זמן שאני ראש עיריית עכו לא אתן שדבר כזה יקרה. היינו יכולים להיות במקום אחר, עם רבע מהעלויות. אבל לבוא ולהגיד ש"עושים לנו טובה" עם שם קבוצה הפועל חיפה ועכו תהיה בסוגרים, לא בבית ספרי. הצעה נוספת שעלתה היא ש-3 שנים יהיה רק הפועל חיפה ולאחר מכן עכו תיכנס בקטן. לא נתתי לזה יד".
המנכ"ל החדש דוד חזן ניסה לשדר אופטימיות בנוגע לדרך בה ינהל את המערכת ואמר: "אנחנו הולכים לתכנית של התייעלות מוחלטת. יהיה חיסכון, סדר ואני מבטיח הרבה מנויים. כמות המנויים תשתנה דרמטית. הכנו תכנית ארוכת טווח ויש לנו חזון. משה בן דוד יהיה מנהל מקצועי של הנוער. אנחנו בונים את עכו מלמטה, נשקיע הרבה בקבוצות ילדים ונוער, לבנות קבוצות פרו וקבוצות רגילות. לכל שכבת גיל נבנה קבוצת פרו עם סקאוטרים שיביאו ילדים. אני מוכן להתחייב על 2000 מנויים".
לנקרי. "בגללי לא התאחדנו עם הפועל חיפה, לא הסכמתי לתנאים" // צילום: מישל דוט קום
המאמן ירון הוכנבוים התייחס לעניינים המקצועיים ועל חזרתו לקדנציה שנייה במועדון הצפוני. "שמחתי מאוד לקבל טלפון מהנהלת הפועל עכו. פגשתי אנשים שבשפת הגוף שלהם שידרו לי שאפשר להצליח ושאפשר לצאת איתם למלחמה. אנחנו באיחור ונצטרך לעשות בכמה ימים עבודה של חודש וחצי. המטרה הברורה, עם תקציב מינימום להישאר בליגה. לא נחתים שחקנים סתם, לא מתוך אינסטינקט וניצור קבוצה טובה, יעילה. כל הקבוצות שאימנתי שיחקו באותו סגנון ושיטה. זה מה שנעביר לשחקנים כדי לעמוד ביעדים".
על בניית הסגל, שכרגע בבנייה אמר המאמן: "אנחנו נישען על חלק גדול מהשחקנים של העונה שעברה. נביא את השחקנים הנכונים והמתאימים. זה לא מפחיד אותי".
בתוך כך, היום נסגרו חוזיהם של מספר שחקנים. הקשר אחמד קאסום חתם לעונה. בנוסף, הבלם מושיקו מישאלוף קרוב לסיכום ושיחות נערכות גם עם המגן שניר משען.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
