"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

שיתוף כתבה
פיגוע? חשד שפלשתינים רצחו חקלאי בן 70
דוד בר קפרא נמצא חבול בראשו ומדמם ליד מושב פדיה • לפי מידע ראשוני: התוקפים - שוהים בלתי חוקיים • בן משפחה: "זה עניין לאומני, אין לו אויבים"
דוד בר קפרא ז"ל שנרצח על ידי דאר עאצי מוגהאד | צילום: אדיבות המשפחה

פיגוע? חשד שפלשתינים רצחו חקלאי בן 70

דוד בר קפרא נמצא חבול בראשו ומדמם ליד מושב פדיה • לפי מידע ראשוני: התוקפים - שוהים בלתי חוקיים • בן משפחה: "זה עניין לאומני, אין לו אויבים"

שלומי דיאזשלמה צזנהיהודה שלזינגר
, עודכן

דוד בר קפרא, חקלאי תושב רחובות בן 70, נרצח אתמול במהלומות על ידי כמה פלשתינים בכרם ליד מושב פדיה, הסמוך לרמלה. מועד הלווייתו עדיין לא נקבע.

החקלאי, שנמצא כשהוא פצוע קשה, אושפז בבית החולים אסף הרופא ושם מת מפצעיו. המשטרה לא שוללת את ההיבט הלאומני ברצח, אך נבדקים כיווני חקירה נוספים. בנו של הנרצח, דניאל בר, משמש בתפקיד דובר המשרד לשירותי דת וממלא מקום דובר הרבנות הראשית לישראל. אמש אמר: "אנו ממתינים למידע מהמשטרה ובטוחים שהיא תעשה את עבודתה נאמנה".

בן משפחה אמר ל"ישראל היום": "אין לנו ספק שהרוצח הוא מהשוהים הבלתי חוקיים או החוקיים הפלשתינים. הוא היה אדם אהוב על כולם, לא הסתכסך עם אף אחד. השאלות של המשטרה לא רלוונטיות. זה עניין לאומני, אין לו אויבים. הוא חקלאי, אב לחמישה, סב ל־14 נכדים".

החקלאי שהה בכרמים המצויים בין פדיה ליישוב כרמי יוסף. הוא נמצא חבול בראשו ומדמם ליד כלי חקלאי על ידי פועלים נוספים, ואלה הזעיקו את מד"א והמשטרה וסיפרו כי במקום אירעה קטטה שבמהלכה הותקף החקלאי במהלומות על ידי כמה פלשתינים שעבדו במקום. צוות מד"א שהגיע לכרם העניק לפצוע טיפול רפואי וביצע בו פעולות החייאה. לאחר ששב לו הדופק הוא פונה לביה"ח אסף הרופא. למקום הגיעו כוחות גדולים של משטרת מחוז המרכז ומג"ב. בהמשך, כשהוברר כי התוקפים הם פלשתינים, הוחלט לזמן למקום גם חוקרים של גורמי ביטחון נוספים. על פי מידע ראשוני שבידי המשטרה, התוקפים הם כאמור פלשתינים, המוגדרים שוהים בלתי חוקיים. המשטרה ביצעה סריקות באזור, אך טרם דווח על עצורים. מפקד מחוז המרכז במשטרה, ניצב מוטי כהן, הורה להטיל את החקירה על היחידה המרכזית המחוזית. מהמשטרה נמסר כי כל כיווני החקירה נבדקים. על פי גורם משטרתי, לא נשלל הכיוון הלאומני, אך נבדק גם כיוון של סכסוך אישי או עסקי.

שר החקלאות אורי אריאל אמר כי "ההקלות בחודש הרמדאן מביאות עלינו אסונות והאירוע הוא חוליה נוספת בשרשרת הפיגועים האחרונה - תוצאה ישירה למדיניות ההקלות".

סגן שר הביטחון, הרב אלי בן דהן (הבית היהודי), שלח את תנחומיו למשפחה ואמר כי "אם אכן מדובר בתקיפה של שב"חים, הדבר חמור מאוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...