תשע חברות טכנולוגיה מובילות קיבלו את הציון הגבוה ביותר, 5 כוכבים, בדו"ח השנתי "מי שומר על הגב שלך", הקובע את מדד השמירה על פרטיות הגולשים. אדובי, אפל, קרדו, דרופבוקס, סוניק, וורדפרס, יאהו, וויקר וויקימדיה. בצד השני, דורגה WhatsApp ככזו שאינה שומרת על הפרטיות שלנו. באמצע נמצאות חברות כמו גוגל, אמזון, סאנפצ'ט ולינקדאין.
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
הדו"ח שמוציא EFF, קרן החזית האלקטרונית, משווה בין חברות הטכנולוגיה בנושא אחד בלבד: עד כמה הן מגינות על המידע שלנו מפני רשויות ממשלתיות. לפי הדו"ח, כמעט כל החברות מתנגדות ל"דלת אחורית" המאפשרת לרשויות אכיפה גישה למידע הפרטי של הגולשים.
בהודעה לעיתונות מסר פרקליט EFF, נייט קרדוזו, כי "בכל יום החיים הדיגיטליים שלנו דורשים מאיתנו לסמוך על השירותים הדיגיטליים שאנו משתמשים בהם יותר ויותר, וללקוחות מגיע מידע ברור ואמין על המדיניות וכל התהליכים המגינים עליהם. הגיע הזמן שכל חברות הטכנולוגיה יתייחסו ברצינות לפרטיות הגולשים ויגיעו לסטנדרטים החדשים שהצענו לשמירת הפרטיות".
הדירוג של החברות התבסס על חמישה קריטריונים: האם החברה משתמשת באבטחת המידע הטובה בותר, האם החברה מתנגדת בפומבי ל"דלת אחורית" המאפשרת לממשלה גישה למידע, האם יש בחברה פתיחות לגבי המדיניות של שמירה על מידע של הגולשים, האם החברה מודיעה למשתמשים במקרים שהממשלה מבקשת גישה למידע שלהם והאם היא מדווחת לגולשים על מקרים שבהם המימשל דורש הסרה של תכנים.
לדברי EFF, אפל קיבלה ציון 5 כוכבים המושלם מכיוון שיש לה מדינות חזקה יותר להגנה על זכויות המשתמשים לעומת ענקים כמו פייסבוק או גוגל, כשהיא מגינה על מידע של הגולשים מפני דרישת חשיפה של המימשל. EFF מסרה, כי WhatsApp הגיעה למקום האחרון, מכיוון שהקריטריון היחיד שהיא עומדת בו היה העמדה הפומבית שלה המתנגדת ל"דלת אחורית".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו