"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הכל התחיל בפרובוקציה
חיילי כפיר צולמו מכים גבר פלשתיני • אבל הסרטון המלא מראה כי קודם לכן התגרה בהם מילולית • דו"צ: "זה לא משנה את הטעויות שעשו ושעליהן נשפטו"
הפלשתיני מתקרב ומתחיל לקלל // הפלשתיני מתקרב ומתחיל לקלל

הכל התחיל בפרובוקציה

חיילי כפיר צולמו מכים גבר פלשתיני • אבל הסרטון המלא מראה כי קודם לכן התגרה בהם מילולית • דו"צ: "זה לא משנה את הטעויות שעשו ושעליהן נשפטו"

, עודכן

אתר פלשתיני פירסם אתמול את התיעוד המלא של התקרית שבה הכו וקיללו לוחמי הנח"ל החרדי גבר פלשתיני, ושאחריה הם נשפטו. מהסרטון עולה שקודם להתפרעות של החיילים התעמת איתם האזרח הפלשתיני מילולית.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

בסוף השבוע פירסמו כלי תקשורת פלשתיניים סרטון שתיעד הפרת סדר סמוך לג'לזון. בתיעוד נראים החיילים כשהם מכים ומקללים גבר פלשתיני מבוגר בלי סיבה נראית לעין. בעקבות התקרית שפט מפקד חטיבת כפיר, אל"ם אשר בן־לולו, את המעורבים.

בסרטון שפורסם אתמול נחשפו הרגעים שלפני התקרית האלימה. תחילה אפשר לשמוע קללות לעבר הכוח הצבאי שניצב לצד הדרך, ובהמשך עימותים מילוליים עם הכוחות. אחד החיילים התרגז על הצלמים באזור וצעק: "יש לך ביצים לצלם אותי?". למרות עוברי האורח שניסו להרגיע את הרוחות השיב הצלם: "אני אשבור את הפנים שלך".

החיילים מגיבים, מתחילה קטטה

לפלשתיני אחר במקום צעקו החיילים: "מה אתה חושב שאתה עושה פה? שתוק. מה כולכם תעשו?". בשלב זה היכה אחד הפלשתינים את אחד החיילים באגרוף. הצלם המשיך להתווכח עם אחד החיילים ואיים עליו: "לך לפני שאעקם לך את הפרצוף".

בהמשך עצרו החיילים את אחד הפלשתינים, ואחד החיילים אמר: "בואו נעצור אותו. באמא שלי, בא לי לעצור את כולם. יש לי כדור בקנה. היינו צריכים לדפוק לו כדור ברגל". בשלב הזה התקרב פלשתיני נוסף לחיילים, דחף את אחד החיילים, ושלושה חיילים הסתערו עליו.

הפלשתיני מוקף בחיילים

מדובר צה"ל נמסר: "בסיפור אין שום דבר משמעותי וחדש. היתה שם הפרת סדר שנמשכה שעות. התחקיר שביצע מח"ט כפיר לא היה על הסרטון אלא על כל האירוע. הם נשפטו על קללות והפעלת כוח לא מידתי תוך כדי המעצר, ולכן אמנם רואים פרובוקציה מצידו - אבל זה לא משנה את הטעויות הספציפיות שעשו ושעליהן נשפטו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...